Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      
Сезонът на черешите
В първите дни на юни се радваме на най- голямото изобилие на череши. Колкото по-наситен цвят имат плодовете, толкова по-голямо е съдържанието на каротиниди и антоциани в тях. Тези растителни пигменти освен са силни антиоксиданти и ни предпазват от стареене, имат и ред други ползи за здравето.

Детоксикация с череши
Черешово сладко
Практично да почистим от костилки
Последно в Hera.bg
10 неща от бита, които трябва да сменяме често
За да следим живота на някои неща от домакинството, ни помага...
Границите на вниманието към децата
Почти всеки родител се старае да е повече време с детето си (до колкото обстоятелствата...
Какво не ни достига, за да постигаме целите си?
Способността да поставите себе си изцяло във всяка област...
Кафенето, в което вали...захар
За няколко дни Mellowercoffee Cafe в Сингапур се превърна в истинска интернет сезанция,...
Нейно Величество Младост
Тези силни момчета и тези момичета бели като слънчеви стъпки в живота ни зъл и суров, те обичат...
17 май - Световен ден на хипертонията
Отбелязването на Световния ден на хипертонията е глобална инициатива, ръководена...
Подбрано от най-четеното в Hera.bg
Бодро утро
Разсъни се!
Едно от нещата, които най-много мразя в този живот е ранното ставане. Нима и вие не сте сред почитателите на „да поспя...
Бизнес
Колко е важно самоуважението на работното място?
Много от днешните работодатели натрапват на служителите си...
Нещо за четене
Всеки трябва да остави нещо след себе си
"Дядо ми казваше, че всеки трябва да остави нещо след себе си, когато умре....
Вкусно
Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
На Благовещение по традиция на трапезата трябва да има ястие с коприва...
На хартия
Писането на ръка
4 неоспорими ползи от писането на ръка
Живеем в технологичен свят, в който все по-рядко пишем на ръка, освен ако...
Белите страници
10 начина да използваме тефтер с бели страници
В този свръхдигитален век хартията и писането на ръка все повече...
Практично
Пектинът - защо трябва да ядем ябълките цели?
Пектинът е открит и описан още през 1825 година. В началото бил използван само за сгъстяване на сладка и мармалади под формата на екстракт. Сега се предпочита прахообразният му вид, тъй като е по-лесен за съхранение. Всички знаем колко са полезни ябълките и това се дължи особено на пектина, който е способен да върши чудеса за тялото ни. Пектинът в ябълките е съсредоточен главно около семките им, заради това не бива да ги махаме, когато ги варим. Те са плодът, който най-успешно ни отървава от лошия холестерол като не намаляват нивата на полезния такъв.
Не изхвърляйте обелките и корите на тези плодове и зеленчуци
Повечето от нас не се замислят и за миг, когато става дума за това, дали да обелят кората на даден плод или зеленчук. Безспорно, нитрати има и те не са за пренебрегване, но ако все пак сме сигурни в произхода на конкретния продукт, защо да не разберем малко повече и за полезните вещества, които си набавяме, похапвайки го с обелката?Знаете ли, че в люспите на чесъна се срещат цели шест антиоксиданта, които ние винаги отстраняваме от менюто си? Корите на цитрусовите плодове пък са изключително богати на флавоноиди, които имат способността да понижават „лошия“ холестерол.
Сряда
22
Май 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Лично, от Hera
Поемане на дъх
Ние по инерция търсим чистия полъх отвън, а неговия извор е вътре в душите ни. Не задържай въздуха в себе си, ще те...
Ти си всичко това
Към жената, която се крие в банята от децата си, за да се наплаче - излез и им позволи да видят сълзите ти. Позволи им да...
Последните коментари
Кристиан
Иван Йорданов
Lysi
simply_Maia
Елизавета
Елена
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook