Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Морковена крем супа


Ако някой ми беше казал, преди 13 години, че ще ям морковена супа, щях да му се изсмея в лицето. Сега само мога да се усмихна, на хората, които имат подобни предразсъдъци.
Супичката е чудесна, добавих и картофи за да не е прекалено интензивен аромата на морков.

400 грама моркови
2 картофа (около 300 гр)
1/2 малка глава лук
1 с.л стъбла от магданоз
3 с.л доматен сок
черен пипер
1/2 с.л суха целина
1/2 с.л сушен пащърнак
1 с.л олио
закавасена сметана


От много време насам за мазнина при готвене, освен зехтин, използвам олио от гроздови семки, тук също съм използвала такова.

Морковите измиваме и изстъргваме, картофите обелваме - нарязваме зеленчуците на по-малки парчета.

Загряваме мазнината, прибавяме наситнения лук, разбъркваме два-три пъти, добавяме морковите, картофите и вода. Можете вместо вода да добавите зеленчуков или пилешки бульон. Прибавяме малко сол - аз използвам за готвене основно хималайска - като по-безвредна от готварската, но мисля, че добра алтернатива е и морската сол. Добавяме сухия пащърнак, наситнените стъбла от магданоз - варим до омекване на зеленчуците, като малко преди да са готови добавяме и доматения сок и сухата целина.

Всичко пасираме добре и разреждаме с още гореща вода, до желаната консистенция. Добавяме смлян черен пипер на вкус. Сервираме със заквасена сметана.
Коментари
2011-01-11 #8
Инна Георгиева
+ лалугер
2011-01-11 #7
Росица
Обожавам крем супички всякакви. А морковената, с този ярък оранжев цвят, е дори красива на външен вид Орехи или други ядки също им прибавям често.

А "пащърнак" е най-смешната дума на света
2011-01-11 #6
Инна Георгиева
Ще опитам, мерси Преси
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Заситете глада с нещо полезно
· Оризови нудъли със зеленчуци
· Листата от морков - защо да ги консумираме
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Картофки на фурна с асафетида
· Здравословни алтернативи за компания на бирата
· Пататник
· Сирни Заговезни
· Аранчини - италиански оризови топки
· Заговезни
· Любими есенни супи с тиква
· Баница с праз, гъби и амарант
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Крем супа с червена леща и Рас ел ханут
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 25
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 24
· 3 вида храни, които да имаме вкъщи, докато постим
· Всичко за Великите пости
· Постни лозови сарми с царевица
· Магданозени кюфтенца
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
· Патладжанена разядка
· Вкусни десерти с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Как да си направим кълнове от боб мунг?
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 36
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Вторник
23
Април 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Красив лед
Лятото идва, а с него и горещите дни, в които често търсим нещо свежо и разхлаждащо. Гледката на коктейли...
Супа с резене, коприва и левурда
Резенето, известно с доброто си антибактериално свойство, можете да срещнете с различни имена. Като мореч...
Димитровден - Рецепти за Димитровската трапеза
На Димитровден (26 октомври) наричан още Митровден, дедите ни приключвали със селскостопанската работа...
Какво да сложим на трапезата за Бъдни вечер
Бъдни вечер е не само последният ден от великите пости, а навечерието изпълнено с трепетно очакване да...
Вишновката на мама
Изпуснах точното време, в което исках да споделя тази рецепта. Но нека я има за следващите ви вишневи...
Мини пици с лапад
Привет! Казвам се Камелия и живея в Бургас. Имам две дъщери , на 5 и на 7 години и обичам в събота вечер...
На всяка манджа... вино
Да си призная, преди време нищо не разбирах от вино. Дори не разбирах качествата на тази напитка и ми...
Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
Ако максимата "Любовта минава през стомаха" е вярна, то с тези ръчно изработени бонбони влюбването е...
Печени ябълки
Ароматът на печени ябълки, съчетани с канела ми навяват страхотни детски спомени. Понякога за разнобразие...
И за нашите деца Храната е най-доброто лекарство!
Тадааа, какво имаме на тази снимка: Бял и червен ориз с хрупкави зеленчуци - Снощната вечеря + нослето...
Портокалови корички в тъмен шоколад
Около коледните празници във всяко семейство се изяждат големи количества портокали. Но най-ароматната...
Патладжанчета с кайма
Предлагам ви една лесна, лятна рецепта за тези от вас, които все пак им се иска нещо месно :) 2 бр....
Кулинарните специалитети на Испания - I
Испания не е типична кулинарна дестинация. Тя някак остава в сянката на гордата с изисканите си блюда...
Хелоуин: Отрязани пръсти
Тези зловещи отрязани пръсти увити в бинт са просто дебърцини с кетчуп и арабска питка. Ефектно и лесно. Нужно...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook