Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пилешки дробчета на фурна


Пилешките (,а и други,) субпродукти често са пренебрегвани на нашата трапеза. Съмнявам се да е заради това, че са богати на холестерол. По-скоро предубеждения. Това тук би следвало да е рецепта, но ми се иска преди това да ви кажа няколко хубави неща за пилешките дробчета, свързани със здравето.

1 пакет пилешки дробчета
1/4 ч.ч. олио
1 с.л соев сос
черен пипер, сол

Те са прекрасен източник на фолиева киселина, а дамите знаят колко е важна тя, за нашия организъм.
Съдържат доста ценни витамини, между които А - важен за имунната ни система, B2 - има роля за очите и правилния растеж при децата, B3 - прави кожата ни еластична, B12 - отговарящ за психичното ни здраве и други витамини от групата B, които имат сериозна роля в правилния ни метаболизъм. Освен това съдържат калий, желязо, магнезии, цинк, фосфор и други минерали.

За мен - просто е вкусно. Харесвам и дробчета по селски, но този вариант тук, просто не изисква никакво въртене около котлона, а резултатът е като да си им обръщал много внимание.



Купувам пилешки дробчета на чужди производители, не ми се иска да е така, но често съм попадала на накъсани, като минали през мелачка, дробчета (на български производители). Това сигурно не е фатално, ако ще приготвям пастет, но в случая имам нужда да имат минимален външен вид :)

Дробчетата накисваме във вода (може и в прясно мляко). Измиваме и почистваме добре. Оставяме да се отцедят в гивдир. После ги разбъркваме с прясно смлян черен пипер, 1 с.л соев сос и сол на вкус.

Фурната загряваме на около 200 градуса. В по-широка тавичка (около 40/25 см) изсипваме 1/4 ч.ч. мазнина и я слагаме във фурната да се загрее. Дробчетата овалваме в брашно и нареждаме едно до друго, в тавичката. Печем общо около 50 минути, като по средата на времето ги обръщаме.

Това е всичко приятели. Чаша пиво върви много добре.

Коментари
2017-02-09 #17
соня
А не пръскат ли много във фурната?
2016-09-25 #16
Габи
Много ми харесаха дробчетата.
2016-02-15 #15
Kate
Много съм Ви благодарна за рецептата. Правя е вече за 3ти път и продължава да има същия успех! Аз лично добавям и 2-3 нарязан лук заедно с дробчетата, тъй като с приятеля ми го убожаваме запържен Отново едно голямо благодаря и от двама ни
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Задушено шкембе в гювече
· Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Любими есенни супи с тиква
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
Понеделник
19
Април 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Свински филенца с левурда и каперси
За тази рецепта използвах свинско филе, но вие можете да изберете прясно, свинско месо без много мазнина....
Пълнозърнеста паста с карфиол, синьо сирене и сметана
Идеята за тази паста ми хрумна заради една несправедливост. Смятам, че карфиолът е много подценяван за...
Празът - полезният братовчед на лука
Често пренебрегваме праза поради миризмата му. Но още по-често се налага да пием различни медикаменти...
7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
Дип, разядка - както и да ги наричаме, тези предястия са универсални и все по-актуални. Те могат да са...
Пилешко месо с фъстъчено масло
Като повечето хора до преди години само бях чувала от "американските филми" как мажат наляво - надясно...
Арабски мини пици с кладница
Пиците, не са никак трудни, даже ги възприемам като някаква форма бърза закуска, правих ги по време на...
Мармалад асорти
Краят на август – любимият ми сезон. Слънцето е различно - вече грее косо и милостиво. Въздухът е различен...
Парти "бонбон" с мини кюфтенца
Добрите парти идеи си приличат по едно - те са винаги много ефектни и, независимо, че изискват доста...
Смутито завладява с финес здравословното хранене
Всички искаме в динамичния си начин на живот да успяваме да се храним здравословно. Това вълнува все...
И за нашите деца Храната е най-доброто лекарство!
Тадааа, какво имаме на тази снимка: Бял и червен ориз с хрупкави зеленчуци - Снощната вечеря + нослето...
Динята - лятна свежест
Най-любимият ни плод през лятото е динята. Не се знае с точност от кога се отглежда, но се предполага,...
Салата с печен пипер, праз, рукола и кедрови ядки
За тази вкусна есенна салата ни е нужно: 450 г праз 2 пипера - червени 2 с.л зехтин 1 с.л бял...
Торта "Сахер" - неустоима виенска класика
Тя е може би най-голямата конкуренция на прословутия „Гараш”. Вкусът и е също толкова неустоим, а приготвянето...
Пълнени чушки с боб
Това е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Най-добре е да го приготвите не с пресни или замразени...
Risotto al radicchio e Gorgonzola
Рецептата ни представя Радостин Кирязов, собственик на италиански ресторант "PizzaRado", специално за...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook