Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пилешки дробчета на фурна


Пилешките (,а и други,) субпродукти често са пренебрегвани на нашата трапеза. Съмнявам се да е заради това, че са богати на холестерол. По-скоро предубеждения. Това тук би следвало да е рецепта, но ми се иска преди това да ви кажа няколко хубави неща за пилешките дробчета, свързани със здравето.

1 пакет пилешки дробчета
1/4 ч.ч. олио
1 с.л соев сос
черен пипер, сол

Те са прекрасен източник на фолиева киселина, а дамите знаят колко е важна тя, за нашия организъм.
Съдържат доста ценни витамини, между които А - важен за имунната ни система, B2 - има роля за очите и правилния растеж при децата, B3 - прави кожата ни еластична, B12 - отговарящ за психичното ни здраве и други витамини от групата B, които имат сериозна роля в правилния ни метаболизъм. Освен това съдържат калий, желязо, магнезии, цинк, фосфор и други минерали.

За мен - просто е вкусно. Харесвам и дробчета по селски, но този вариант тук, просто не изисква никакво въртене около котлона, а резултатът е като да си им обръщал много внимание.



Купувам пилешки дробчета на чужди производители, не ми се иска да е така, но често съм попадала на накъсани, като минали през мелачка, дробчета (на български производители). Това сигурно не е фатално, ако ще приготвям пастет, но в случая имам нужда да имат минимален външен вид :)

Дробчетата накисваме във вода (може и в прясно мляко). Измиваме и почистваме добре. Оставяме да се отцедят в гивдир. После ги разбъркваме с прясно смлян черен пипер, 1 с.л соев сос и сол на вкус.

Фурната загряваме на около 200 градуса. В по-широка тавичка (около 40/25 см) изсипваме 1/4 ч.ч. мазнина и я слагаме във фурната да се загрее. Дробчетата овалваме в брашно и нареждаме едно до друго, в тавичката. Печем общо около 50 минути, като по средата на времето ги обръщаме.

Това е всичко приятели. Чаша пиво върви много добре.

Коментари
2017-02-09 #17
соня
А не пръскат ли много във фурната?
2016-09-25 #16
Габи
Много ми харесаха дробчетата.
2016-02-15 #15
Kate
Много съм Ви благодарна за рецептата. Правя е вече за 3ти път и продължава да има същия успех! Аз лично добавям и 2-3 нарязан лук заедно с дробчетата, тъй като с приятеля ми го убожаваме запържен Отново едно голямо благодаря и от двама ни
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Задушено шкембе в гювече
· Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Любими есенни супи с тиква
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Баница с праз, гъби и амарант
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· Вкусни десерти с тиква
· 5 любими десерта с ябълки
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Понеделник
14
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Родопска салата
Попадала съм на всевъзможни рецепти под името „родопска салата” – с картофи, с домати, със сирене, дори...
Миди с бяло вино и лимони
Интересното в тази рецепта за миди е варенето им с кубчета лимон. Как да почистите мидите преди...
Календар на сезонните плодове
Най-качествени, полезни и изгодни са плодовете в сезона си. А ето и кой плод, в кой месец, е най-изгоден...
Макарони на фурна с тиква
Макароните на фурна с мляко и яйца са традиционен наш десерт, чиято рецепта сигурно е известна на много...
Кулинарните специалитети на Испания - II
Зехтинът. Стъпвайки на иберийска земя с изненада разбрах, че Испания (и по-точно Андалусия) е най-големият...
Оризово фиде с пиле и броколи
Моето оризово фиде е с дебелина 1 мм, опаковка от 200 грама - използвала съм около 1/4 от опаковката....
Постни сарми от манголд и булгур от спелта
Манголдът е растение в роднинска връзка с киноата, спанака, червеното цвекло - подобно на тях той има...
Мъфини с тиква и локум
Специално за нас Илиян Димитров, човекът, който стои зад Блоговодител, представи своя авторска рецепта...Тези...
Първата българска готварска книга е дело на...Дядо Славейков
Петко Рачов Славейков е светило сред съвременниците си - уважавана обществена и политическа фигура, патриот...
Пълнени гъбки
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Казвам се Ивелина Петрова, от град Варна, с потребителско име lina....
Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
Горещ летен ден в града...Всичко, за което мислите, е как да се докопате до нещо студено и разхладително,...
Рангелово блюдо
На Архангеловден жените приготвят обреден хляб наречен "рангелово блюдо" (рангелов хляб), "боговица"...
Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка
Сиренето Камембер има твърда плесенна коричка, която задържа меката му вътрешност. Готвенето му на висока...
Топла салата с нахут
Здравей Цвети, Hera.bg и въобще всички, които следят какво се случва покрай постите на Цвети. Реших да...
Домашният сладолед – с какво е по-добър?
Говорейки за сладоледа трудно можем да избегнем баналностите. Защото всеки знае, как освежава в горещите...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook