Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пилешки дробчета на фурна


Пилешките (,а и други,) субпродукти често са пренебрегвани на нашата трапеза. Съмнявам се да е заради това, че са богати на холестерол. По-скоро предубеждения. Това тук би следвало да е рецепта, но ми се иска преди това да ви кажа няколко хубави неща за пилешките дробчета, свързани със здравето.

1 пакет пилешки дробчета
1/4 ч.ч. олио
1 с.л соев сос
черен пипер, сол

Те са прекрасен източник на фолиева киселина, а дамите знаят колко е важна тя, за нашия организъм.
Съдържат доста ценни витамини, между които А - важен за имунната ни система, B2 - има роля за очите и правилния растеж при децата, B3 - прави кожата ни еластична, B12 - отговарящ за психичното ни здраве и други витамини от групата B, които имат сериозна роля в правилния ни метаболизъм. Освен това съдържат калий, желязо, магнезии, цинк, фосфор и други минерали.

За мен - просто е вкусно. Харесвам и дробчета по селски, но този вариант тук, просто не изисква никакво въртене около котлона, а резултатът е като да си им обръщал много внимание.



Купувам пилешки дробчета на чужди производители, не ми се иска да е така, но често съм попадала на накъсани, като минали през мелачка, дробчета (на български производители). Това сигурно не е фатално, ако ще приготвям пастет, но в случая имам нужда да имат минимален външен вид :)

Дробчетата накисваме във вода (може и в прясно мляко). Измиваме и почистваме добре. Оставяме да се отцедят в гивдир. После ги разбъркваме с прясно смлян черен пипер, 1 с.л соев сос и сол на вкус.

Фурната загряваме на около 200 градуса. В по-широка тавичка (около 40/25 см) изсипваме 1/4 ч.ч. мазнина и я слагаме във фурната да се загрее. Дробчетата овалваме в брашно и нареждаме едно до друго, в тавичката. Печем общо около 50 минути, като по средата на времето ги обръщаме.

Това е всичко приятели. Чаша пиво върви много добре.

Коментари
2017-02-09 #17
соня
А не пръскат ли много във фурната?
2016-09-25 #16
Габи
Много ми харесаха дробчетата.
2016-02-15 #15
Kate
Много съм Ви благодарна за рецептата. Правя е вече за 3ти път и продължава да има същия успех! Аз лично добавям и 2-3 нарязан лук заедно с дробчетата, тъй като с приятеля ми го убожаваме запържен Отново едно голямо благодаря и от двама ни
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Задушено шкембе в гювече
· Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Любими есенни супи с тиква
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Баница с праз, гъби и амарант
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· Как да направим плато сирена?
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
Четвъртък
20
Февруари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Алкохолът и кулинарията – брак по любов
Те, разбира се, отлично си подхождат – какво е рибата без изстудено полусухо вино, свинският стек без...
Коледна питка с паричка
В последните години много мои познати ми споделят, че баницата с късмети, която е характерна за първите...
Мини "Руло Стефани"
Имайки предвид, че сме свикнали ако има сварено яйце в кайма да го оприличаваме на "Руло Стефани", реших...
Ризото в розово
На пръв поглед цвета на това ризото може да те стъписа, защото в този цвят сме свикнали да виждаме най-вече...
Как да използваме формите за лед - 12 идеи
Добре познатите ни форми за лед могат да имат много приложения, за които рядко се сещаме. Предимствата...
Пилешки жулиени върху картофена палачинка
Всеки нормален човек след работа се чувства леко уморен. Ако няма нещо за хапване от предишния ден, трескаво...
Козуначени кифлички
Здравейте!Казвам се Людмила от гр. Хасково и бих искала да участвам и с едно предложение, за великденски...
Джинджифилова торта с портокали
Тази постна веган торта е предложение от кулинарния блог I love our dreams. В интервю със създателката...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Пълнени гъбки
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Казвам се Ивелина Петрова, от град Варна, с потребителско име lina....
Как да си направим кълнове от боб мунг?
Кълновете от боб мунг най-често ще откриете в готов вид в търговската мрежа като "соеви кълнове". Те...
Пълнозърнести канелени бисквити
В едно магазинче за хляб, до нас, правят подобни бисквити. Още щом ги вкусих си казах, че ще опитам да...
Хелоуин: Буболечки
Ето едно много лесно хелоуинско предложение. Добавени дори върху най-обикновено изглеждаща храна, тези...
Кефир за здрави черва и имунитет
Кефирът е поредната ферментирала храна, която заслужава вниманието ни. И макар направата му да е малко...
Свинската мас - отново в центъра на вниманието
Свинската мас е изконна част от българския бит. Тя е била незаменима част от всички битови, лековити...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook