Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Празен хладилник и внезапни гости. Помощ!


На всеки му се е случвало да го изненадат внезапни гости. Не от онези неприятните, с които през цялото време си гледаш часовника и се чудиш кога ли ще си тръгнат, а от другите – с които ти е приятно да се видиш и дълго да си говориш. Но за внезапните гости никой не е подготвен. Може да те изненадат по пантофи, по хавлия, в неразтребена стая. А освен това и да няма с какво да ги почерпиш. Няма ли? Всъщност я да проверим още веднъж.

Сандвичите винаги са подходящи
Симпатичните филийки могат да се приготвят в най-различни комбинации – с масло и кашкавал, лютеница и колбас, яйце и сирене, домат и маруля. Сандвичите са подходящи както за децата, така и за възрастните. Ако имате достатъчно фантазия да ги украсите по подходящ начин, със сигурност ще блеснете пред гостите си. В зависимост от композицията те биват – отворени (филийките, които всички познаваме), тостове (плънката се поставя между две филийки хляб), тип хамбургер (вместо филийки се използват питки) и триъгълници (квадратните филии се разрязват по диагонал, за да се получи по-нестандартната форма). Някои сандвичи са истинско произведение на изкуството – 3D композиции, които изобразяват автомобилчета, магарета, клоуни и други.

Малко от това, малко от онова
Не се притеснявайте да направите микс от ядките или бисквитките, които са ви останали по малко от всеки вид. Отдавна вече не е табу да смесите солените фъстъци със сладките стафиди. Напротив – дори фабричните миксове от ядки предлагат такива комбинации. Смесете ядките (бисквитките, солетите) в дълбока купа и ги сервирайте по средата на масата.

Никой не е по-голям от хляба
Дори да нямате специални сладкиши за почерпка в дома си, със сигурност имате най-обикновен хляб. А от него могат да се направят доста апетитни хапвания.

Брускети. Най-подходящи за целта са франзелите. Но дори да нямате точно такъв вид, всеки хляб или питка може да ви свърши работа. Нарежете на тънки филийки и подредете в тава за печене. В купичка смесете зехтин (или олио) с малко доматен сос и добавете подправки – риган, черен пипер, босилек. Намажете върху всяка брускета и сложете във фурната. Готови са за не повече от 7-10 минути. Ако се улисате в сладък разговор и имате още няколко свободни минутки, можете да ги обърнете и да запечете и от другата страна. След съвсем кратко време ще разполагате с ароматни и хрупкави късчета. Към тях може да предложите каквото имате в хладилника за мазане – крем сирене, обикновено сирене, пастет.
Коментари
2012-05-09 #2
marta
ако имаш зимнина, няма защо да надничаш в хладилника. в мазето има компотчета за пииване, някое забравено винце, доматки- буркан, някое зелено бобче-с олиице става чудно, някоя трушиика, и така цяла нощ.
за сутринта малко зелева чорбица.
2012-02-07 #1
анонимката
яки идеи може също и ако имаме зимнина да приготвим нещо например конфитюр или компот
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да: Приготвим сушени домати
· Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
· Брускети асорти
· Съвети за по-топъл дом през зимата
· Как да пътуваме по-леко и приятно със самолет?
· Какво е "правилото на едната минута" и защо да го прилагаме
· Хартията в интериора
· Да изберем най-подходящите пердета
· Да приберем балконските цветя у дома - I
Вторник
18
Юни 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Еко съвети за дома – I
В настоящия икономически климат да намалите сметките си за потребление е още по – важно отпреди. Но какво...
С какво още да поднесем виното?
Според известната традиция, ако не се сервира с основно ястие, виното се поднася със сирена и/или сухи...
За какво да внимаваме по време на разпродажбите?
Във времето на смяната на сезоните започват големите намаления и разпродажби. Борбата за клиенти е толкова...
Атанасовден
Свети Атанасий Велики е роден през 295 г. в Александрия. Почитаме светеца на 18 януари, заедно с архиепископ...
Стайни растения за мързеливци
Вечно забравяте да полеете цветята, обичате да проветрявате през зимата и не знаете какво е това наторяване...
Дългокосместите котки - идеалната компания - II
Ангорска котка Произход и основни характеристики Ангорската котка се слави като една от най-старите...
Постите - пречистване на душата и тялото
В нашата съвременност постите са загубили религиозното си значение за голяма част от хората – те или...
10 неща от бита, които трябва да сменяме често
За да следим живота на някои неща от домакинството, ни помага срокът на годност, изписан върху опаковката....
Актуални опаковки за подаръци
Опаковането на подаръци никога не е било така просто и в същото време - големият избор да го прави така...
Назад към традицията и същината на Великден
„По оригинална рецепта”, „Както го е правила баба”, „Традиционна рецепта на предците ни” – тези послания...
Какво ви „казва” домашният любимец? - II
Котката – грациозна и недостъпна Маниерите на котката са достойни за завиждане. Тя се движи с изключителна...
12 декември - Св. Спиридон, покровител на занаятите и занаятчиите
Спиридон Чудотворец е един от великите светии и чудотворци от 4 век. Роден е на остров Кипър по време...
Състарената мебел: нова вещ „с история”
В старинните вещи има особено обаяние – те създават уют, неповторим интериор и разказват истории. Ако...
Чай с любов
Сладникав ли е подобен жест? Да. :) Но ако е вдъхновено от истински чувства, какво значение има вкусът....
Идеалната прахосмукачка
Във всеки дом има прахосмукачка, но не всяка прахосмукачка ефективно изпълнява основната си мисия – да...
Да създадем бонсай - II част
Другата ви задача е да придадете характерна живописна форма на джуджето. Това може да стане като изкривите...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook