Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Празен хладилник и внезапни гости. Помощ!


На всеки му се е случвало да го изненадат внезапни гости. Не от онези неприятните, с които през цялото време си гледаш часовника и се чудиш кога ли ще си тръгнат, а от другите – с които ти е приятно да се видиш и дълго да си говориш. Но за внезапните гости никой не е подготвен. Може да те изненадат по пантофи, по хавлия, в неразтребена стая. А освен това и да няма с какво да ги почерпиш. Няма ли? Всъщност я да проверим още веднъж.

Сандвичите винаги са подходящи
Симпатичните филийки могат да се приготвят в най-различни комбинации – с масло и кашкавал, лютеница и колбас, яйце и сирене, домат и маруля. Сандвичите са подходящи както за децата, така и за възрастните. Ако имате достатъчно фантазия да ги украсите по подходящ начин, със сигурност ще блеснете пред гостите си. В зависимост от композицията те биват – отворени (филийките, които всички познаваме), тостове (плънката се поставя между две филийки хляб), тип хамбургер (вместо филийки се използват питки) и триъгълници (квадратните филии се разрязват по диагонал, за да се получи по-нестандартната форма). Някои сандвичи са истинско произведение на изкуството – 3D композиции, които изобразяват автомобилчета, магарета, клоуни и други.

Малко от това, малко от онова
Не се притеснявайте да направите микс от ядките или бисквитките, които са ви останали по малко от всеки вид. Отдавна вече не е табу да смесите солените фъстъци със сладките стафиди. Напротив – дори фабричните миксове от ядки предлагат такива комбинации. Смесете ядките (бисквитките, солетите) в дълбока купа и ги сервирайте по средата на масата.

Никой не е по-голям от хляба
Дори да нямате специални сладкиши за почерпка в дома си, със сигурност имате най-обикновен хляб. А от него могат да се направят доста апетитни хапвания.

Брускети. Най-подходящи за целта са франзелите. Но дори да нямате точно такъв вид, всеки хляб или питка може да ви свърши работа. Нарежете на тънки филийки и подредете в тава за печене. В купичка смесете зехтин (или олио) с малко доматен сос и добавете подправки – риган, черен пипер, босилек. Намажете върху всяка брускета и сложете във фурната. Готови са за не повече от 7-10 минути. Ако се улисате в сладък разговор и имате още няколко свободни минутки, можете да ги обърнете и да запечете и от другата страна. След съвсем кратко време ще разполагате с ароматни и хрупкави късчета. Към тях може да предложите каквото имате в хладилника за мазане – крем сирене, обикновено сирене, пастет.
Коментари
2012-05-09 #2
marta
ако имаш зимнина, няма защо да надничаш в хладилника. в мазето има компотчета за пииване, някое забравено винце, доматки- буркан, някое зелено бобче-с олиице става чудно, някоя трушиика, и така цяла нощ.
за сутринта малко зелева чорбица.
2012-02-07 #1
анонимката
яки идеи може също и ако имаме зимнина да приготвим нещо например конфитюр или компот
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да: Приготвим сушени домати
· Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
· Брускети асорти
· Как да бъдете по-организирана домакиня?
· Какви електроматериали да предвидите при основен ремонт?
· Как да защитим колата си от автокрадци?
· Подготви дома си за есента - декорации и аксесоари
· Какво трябва да знаем при обзавеждане на нов апартамент
· Какво трябва да знаем при избора на летни колички?
Сряда
26
Януари 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Секънд хенд – опасно или полезно
Дрехи Полезно Тръпката при пазаруването на дрехи second hand идва от невероятно ниските цени,...
Какво е "правилото на едната минута" и защо да го прилагаме
Когато разбрах за "правилото на едната минута", установих, че майка ми постоянно го прилага. За сравнение...
10 август - св. Лаврентий, покровител на готвачите
На 10 август честваме Свети Лаврентий, който е патрон и закрилник на готвачите. За първи път празникът...
Ремонт у дома
Причините поради, които хората се решават на ремонт, биват различни – едни си купуват жилище и искат...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 25
Ден 25 от Коледните пости. Вчера направих Супа от червена леща с мароканската подправка Рас ел ханут,...
Да боядисаме яйцата с памук и хартия
Във всеки дом настава истинско оживление, дойде ли Велики Четвъртък /или Велика Събота/ - деня, в който...
Как да си изберем куче
Преминали сме през колебанията дали да си вземем домашен любимец и точно какво животно да заживее в...
Какво да правим с великденските яйца след Великден
Независимо как сме боядисали великденските яйца, независимо колко от тях сме спасили от спукване при...
Как да направим: Мартеница - подкова
Представям ви една идея за мартеничка - подкова. Тя е голяма и затова е подходяща за закачане в дома...
С каква нагласа да започнем Коледните пости
С каква нагласа ще влезем в Коледните пости е много относително. Тя зависи най-вече от мирогледа и светоусещането...
Отговорно и практично пазаруване преди Коледа
На прага на голямото коледно пазаруване, преди рожден ден или голям празник, просто ей-така – ние сме...
Теория и практика на доброто парти - II
Хапване и пийване – ако партито е „на крака”, храната да е шведска маса и определено не бива да насища,Нека...
Вътрешният свят на матрака - II
Безпружинни матраци Модели от латекс. Базисният слой при тези матраци е произведен от втвърден каучуков...
Как да решим какви съдове да ползваме в кухнята
Вредни ли са съдовете, в които готвим за нашия организъм? Кой вид да изберем? И аз съм се чудела дълго...
Оригинални и свежи късметчета за новогодишната баница
Когато наближат Коледа и Нова година, ние слагаме (буквално) всички традиции на масата. А традицията...
Практична идея за цип
Ако и вие имате някой чифт дънки, чиято машинка на ципа не държи и постоянно го отваря, ето една практична...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook