Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Енергийните вампири


Те не се страхуват от слънцето, не хапят и обичат чесън, но при все това са си вампири. След разговора с тях, а понякога дори само след кратко пребиваване в едно помещение, силите внезапно ни напускат, чувстваме се опустошени или разтревожени. Сигурно вече е ясно, кое е общото между тези наглед обикновени хора и живите мъртви от народните сказания – паразитният начин на живот. Едните смучат кръв, а другите психичната енергия, но последствията за нас могат да се окажат еднакво тежки.

Къде има вероятност да ги срещнем? В препълнени влакове и автобуси, по митинги, на опашки и изобщо навсякъде, където има струпваме на хора и съответно напрежение. Подобно на митологичният си събрат, който надушва кръв, така и енергийният вампир знае, че по тези места може да се наслади на любимите си лакомства – споровете и конфликтите. Със злобна забележка, агресивно поведение или липса на възпитание той предизвиква негативна енергия в околните, улавя я и я акумулира.

Най-лошият вариант е, ако ни се налага ежедневно да общуваме с енергиен вампир на работа или у дома. Тези хора се стремят към началнически постове, където могат да смучат от подчинените си на воля. Те постоянно ги критикуват, унижават, заплашват ги с уволнение. След всяка конфронтация шефът ходи все по-свеж и румен, а неговите жертви започват масово да имат проблеми със здравето. Имунитетът им отслабва, появяват се хронични болежки, чувстват се депресирани и постоянно изтощени.

Как да ги разпознаем? Енергийните вампири биват два типа. Едните правят впечатление с агресията, жестокостта и егоизма си. Те действат уверено и нагло, без да зачитат чувствата на другите. Ако жертвата не реагира дори са способни да я ударят, за да получат необходимата им доза енергия.

Вторият тип вампири са много по-трудни за разпознаване. Те не вдигат скандали, не влизат в разпри, дори изглеждат беззащитни и спокойни, но имат друг метод за изсмукване на жертвата – вечното хленчене. Всеки човек понякога има нужда от съчувствието на околните, но пасивният енергиен вампир постоянно занимава околните с проблемите си, като в същото време ни най-малко да се интересува от техните. Затова внимателно се отнасяйте към приятелите и съседите, които постоянно ви идват на гости, но без да ви канят. В последно време се забелязва нов подвид на тази група – телефонните вампири. Те могат с часове да ви разказват за душевните си терзания (винаги негативни) без ни най-малко да се интересуват, дали ви се слуша, дали ви откъсват от някаква работа или ви будят.

Как да се защитим?
Ако в своето обкръжение имате вампир, най-добре е да избягвате всякакви контакти с него. Разбира се, това не винаги е възможно, например ако става дума за вашия шеф. В такъв случай най-важното е да запазите спокойствие. Всичките нападки на агресивния вампир целят само едно – да ви изкарат от равновесие. Докато мислите за него със злоба, раздразнение или гняв, той ще черпи енергия от вас.

И така, негова цел е да провокира конфликт или спор, вашата задача – да се усмихнете и да не се поддавате на провокацията. Това е болезнено изживяване за енергийния вампир, защото отровата му не може да проникне през стабилното ви биополе и се отразява обратно към него. В този момент на пасивният вампир най-вероятно ще му прилошее, а агресивният ще изпадне в бяс. Но вие трябва да останете все пак спокойни, а след това веднага се захванете с нещо приятно. Водата има свойството да отнема негативната енергия, затова при първа възможна вземете душ или изпийте чаша чай на бавни глътки.


Виж още статии за:   Любопитно · Здрав дух · Гневът ·
Коментари
2017-05-20 #22
Никол
Не съм сигурна че вампорите съществуват
2016-03-29 #21
denitsa
Много интересни препратки Илиян!, Мерси!
2016-03-28 #20
Илиян
стрес реакция) в зависимост от това в какво състояние е човка на които се подчинявате несъзнателно, ако е в добро състояние, може да има и положителен отговор и да се отдели допамин, това се обяснява и с факта, че като си сред хора с добро настроение и ти го копираш има заразителен характер, човека като социално същество има в мозъка група неврони наречени "огледални" те копират поведенето на другите и незнанят дали това поведение е твое или на другия човек, това може да го проверите в уикипедия. Следващият автор, които ще спомена е Алфред Адлер (за мен лично най-добирят психолог), според него всеки човек си изгражда индивидуална жизнена линия, смисъл на живота, когато в детствто някой човек е бил пренебрегван, както често се случва в нашето общество, не му се обръща внимание, създават му страхове и неврози, той съответно изгражда чувство на малоценост и създава черти на характера, като честолюбие, завист, надменост, недоверчивост примесено с огромен егоизъм, за справка може да прочетете "Смисъл на живота, наука за характера, индивидуална психология". Тези хора създават движеща линия с цел превъзходство над другите това са така наречените енергийни вампири за да се предпазите от тях трябва да знаете правилата на внушението и да избягвате тези хора когато се опитват да ви внушават нещо. Когато следващия път срещнете вампира, знайте че копирате неговото поведение и не енергията ви отива при него, просто чрез „огледалните неврони“ вие му се подчинявате подсъзнателно и копирате неговото поведение, а вампира не се възползва от вашата енергия, а просто след като задоволи малоцеността си, отделя допамин (хормона на щастието) и по-такъв става по-весел (за споравка Боряна Пирьова Невробиологични основи).
2016-03-28 #19
Илиян
За да разгледаме проблема и кажем, че сме намерили решения трябва да го погледнем от различни страни. В моето търсене аз провереих в научната литература 3-4 автора които ще спомена. На първо место искам да кажа, че след срещата с един такъв човек, психичното ми състояние се влоши, чувствах се отпаднал, не ми се правеше нищо все едно депресивно състояние, до тук със симптомите. След случката това състояние почна да става постиянно и започнах да търся причината и начини на лечение. Прегледах всички статий в интернет, които имаха мистичен и религиозен характер. Затова се насочих към парапсихологията (Джеймс Алкок е автора) и там срещнах, че хората подлежат на внушение, тази книга ми показа, че отгова може да не е толкова мистичен в крайна сметка. Веднага потърсих какво е внушение, хората имат периферна перцепция или една част от живота психиката отразява съзнателно, но по - голямата част е несъзнавана така наречените вампири въздействат на несъзнаваната част, чрез жестове, мимика, ефект на ореола, авторитет, по такъв начин организма и в частност психиката сваля гарда, усещайки себе си при добожелателен човек или авторитарен, така той повишава паметливостта на несъзнаваното и въздейства с много голяма сила, това създава предпоставки за самопораждащо се емоционално състояние заедно с копиране на поведението на човека, който ти внушава, които чете статията и иска да се увери нека порвери за Георги Лозанов сугестология. Ако енергийните вампири можеха да дърпат енергия без да са ти въздействали преди или без да ти въздействат нямаше да ги забелязваш, някога преди това човекът, който смятате за енергиен вампир ви е въздействал по някакъв начин, мимика, жестове, бързи движения, тембър на гласа, ефект на ореола (външен вид), и подсъзнателно като се доближи до вас психичния ви апарат го смята за дрожелюбен, поради внушението което е оставило следа на подсъзнаваното. Естествено организма се регулира биохимически и отделя вещества посредством симпатико-адреномедуларната система (
2015-03-26 #18
witch
Истинските вампири действат внимателно и любезно и крадат само позитивната енергия. Нама да ви дадат повод да предположите, че са вампири. Животът им обикновено е добър, държат се възпитано и внимателно, но умеят в разговор да ви подведат да споделяте положителните си преживявания и планове, дори и да сте имали намерение да не споделяте, като поглъщат всичко с широко отворена паст. След разговор с такива обикновено подведени от милото им отношение няма да си дадете сметка, че са ви ограбили, но ще забележите \"случайни\" негативни промени в състоянието си или плановете си.
Докато тези, които предизвикват отрицателни емоции са вампири по принуда, защото са жертви на истински вампир. Ако имате вампир като описаните в статията, се огледайте около него. Там някъде е истинският вампир, на когото е жертва. Пиша го, защото има много случаи като на Мими. Жалкото е, че тя няма да осъзнае, че не е вампир и няма да види причината за състоянието си.
2014-10-10 #17
Iskra
Христо, започвам да се чудя, кой всъщност е вампира: "Ако се чувстваш зле, след като си го залял мислено с всичките гадории в живота ти,значи не си го направил с необходимата прецизност...Аз така се разтоварвам"
2014-10-09 #16
Христо
Ако се чувстваш зле, след като си го залял мислено с всичките гадории в живота ти,значи не си го направил с необходимата прецизност.Пробвай пак!Необходима е огрона доза концентрация,както и филтрация на позитивните енергии,които не бива да се откланят към вампира и ,към които той се стреми.В моите наблюдения винаги се оттегла размазан и на хапчета.Аз така се разтоварвам...
2014-10-09 #15
Христо
Всичко,което пишете за т.нар. енергийни вампири не е вярно.Нито като енергии нито като афинитет.А именно:Паразита иска да изсмуче само положителната енергия под формата на притеснения,състрадание,милосърдие и пр.Той не иска негативизъм!ЗА ТОВА МУ ГО ДАЙТЕ,ТОЙ НЕ ГО РАЗЛИЧАВА!НИКОГА не му се усмихвайте,не му правете комплименти и пр. селянии,просто го смачкайте психически,визуално,а ако трябва и физически/той и без това си е смачкан и комплексиран/.Единствения ви шанс е да не изпитвате НИКАКЪВ страх от него!!!!!!!!!ВЪЗПРИЕМАЙТЕ ГО КАТО ВЪШКА-ПАРАЗИТ И ИЗЛЕЙТЕ ВСИЧКО ГАДНО,КОЕТО ИМАТЕ ВЪРХУ НЕГО.После ще изчезне.
2014-09-25 #14
Санчо
Ха, и аз си отглеждам едно гадже вампирка. Абе като се е настървила и само хленчи, само гледа някой скандал да ми спретне! И двамата сме женени, имахме връзка обаче, но нещо ми писна от вечното и мрънкане и сега гледам да не и обръщам внимание. Даже ме дразни! За секс с нея даже и не ми минава мисъл вече в главата! Скоро се замислих как може някой който толкова много си обичал, сега да ти е гаден направо!?
2014-08-18 #13
Бай Ганя
Сестра ми горе описаната гадина
2014-04-23 #12
Мими
В последно време забелязах
че много сам се променила.
Смятах че е заради приятелят ми.
Почнах да чета и да търся на какво
се с ължи лошото ми състояние, и не
Само моето а и на приятеля ми,
стигнах до извода че и двамата сме
Енергийни вампири и двамата имаме
поведение на такива.крадем си
Малкото енергия която иммаме
за определено време се чувстваме
Добре а после уморени до смърт,
Случвало ми се е да легна за да мога
Да се съвзема след няколко минути
До половин час. Това много повия и на
Връзката ни , несменяем заедно от ена
Седмица но не се и разделяме.и двамата
Се провокираме за да стане разправия
И то несъзнателно, бих го определил
Като глад за скандал, Мола ви
Ако някой знае , кажете какво може
Да направим, как може да се премахне
Или промени това , преди небях таква,
Просто незнам как се случи, ходих на
Лекар ,смятах че сам болна, нищо не откриха
Изследвания са отлични, моля ви
Ако някой знае кажете какво може да се направи
2013-12-22 #11
жанета Бърдарова
Ужасно е!!!Това е страшна болест.Скоро и аз се сблъсках с такава вампирка-истерична и крештяща безумно.Това е мойта шефка.Никога досега не съм и предполагала ,че този вид вампири могат да те изцедят до такава степен.Добре,че изчетох много,опознах същността им и направих своята защита. Колегите действително са като омагьосани от тази жена.По силните са я разбрали и направили своя щит,но други я смятат за велика,а тя ги изсмуква бежалостнно.
2013-03-26 #10
Галя
Десислава, много Ви благодаря за отговора. Проблемът обаче е, че аз живея в чужбина и виждам рядко майка ми, а свекърва ми живее на две преки от нас и другият, още по-голям проблем е, че моят мъж осъзнава колко майка му вреди на нашите отношения, но го изнудва с непрекъснато оплакване и телефонен тероризъм. Той е между чука и наковалнята. Ако не й вдигне започва да звъни по30-40 пъти докато вдигне и започва да плаче, а всъщност според него тя прави това, не защото много го обича, а от страх, че той няма да й дава толкова пари както преди да ме срещне. Тя има ключ от вкъщи и когато пътуваме идва и подхвърля дори разни работи...положението не е никак розово....
2013-03-26 #9
Десислава Ив. Симеонова
Галя, усетих колко Ви е трудно, бих искала да Ви посъветвам следното. Проявете твърдост и категоричност, но по мил и подходящ начин (Вие знаете как именно), обяснявайки на съпруга си, че предпочитате, да речем, да излезете през уикенда с децата някъде; ако може, оставете децата при нея - и излезте сами; ако и това е мъчно осъществимо, поканете и Вашата, и неговата майка на гости у вас - необходимо е Вие да сте домакинята, територията да е Вашата. По принцип, направете така, че да се виждате по официален повод или ако наистина се налага. От друга страна, важното е със съпруга Ви да се разбирате - ако той държи на Вас, би проявил старание в тази посока. Идеята е да не оставяте съпруга Ви да се досеща какво Ви е - а разговаряйте с него/кажете му с простички думи и, като цяло, вземете се в ръце и не се поддавайте на ситуацията. Бъдете ведра, силна и спокойна, както и изобретателна, в позитивния смисъл
2013-03-26 #8
SNOW
Относно коментара на Хоухоу - напълно съм съгласна -това е изхода -изчезваш като жълт вятър -просто те няма и не се объщаш назад ,иначе ще изчезнеш ти -бавно ,но сигурно те убиват . Аз така направих и се чувствам като новородена -пожелавам Ви успех на всички срещнали-: хора-вампири:
2013-03-25 #7
галя
Аз имам такъв проблем с моята свекърва, както се досещате аз трябва да общувам с нея и непрекъснато се карам с мъжа ми заради нея, защото тя е от вампирите, които непрекъснато правят комплименти и се оплакват и той не осъзнава колко са ми трудни срещите с нея, след като я видя по 4 дни не мога да се съвзема, а той иска всеки уикенд да й ходим на гости. Моля ви помогнете, дайте съвет...
2013-02-11 #6
SNOW
ЗДРАВЕЙ Petita,- аз имам твоя случай -съпругът ми . Години наред имах чувството ,че живея живот назаем -дори ми е трудно да овясня какво точно е това усещане ,но със сигурност знам ,че не бях аз - след 20 год брак го напуснах -сега вече живея моя живот - все едно че съм се родила отново -пожелавам ти успех
2011-03-18 #5
Роситу
Бившата ми шефка беше енергиен вампир. И всеки път се прибирах съсипана от нерви и умора от работа....Вечно хленчеше, нареждаше, мрънкаше и се оплакваше....
2011-03-15 #4
мери
Мислено се обградете в сребриста сфера,това предпазва от посегателство в/у вас(психическо).Погледнете вампира м/у очите(3-тото око) и наум кажете\"В името на Господ -престани\"!-това са препоръките на Петър Димков(вечна му памет!)
2011-03-15 #3
Petita
Ами ако вампир се окаже съпругът ти?
Как да се действа??
2011-02-24 #2
Хоухоу
Изключително трудно е да излезеш от обкръжението на подобни хора. Особено втория тип. Повярвайте, те стават толкова по-изобретателни от това само да хленчат. Влизат във всякакви образи и филми, целящи нашата слабост. И наистина са много добри.
Изход? Има. Труден е, но има. Труден е защото ние самите се пристрастяваме към това съжителство средно м/у симбиоза и паразитизъм, те ни смучат, ние пък се чувстваме полезни.
Изход: изчезни от техния свят, техните очи. Да, завинаги.
2011-02-22 #1
kremito
Усмивката и ведрото настроение винаги обезоражават подобни гадове
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да разговаряме с хора, които не понасяме?
· Ядосвате ли се често? Вижте как да намалите гнева в живота си
· Разбирането на гнева води до овладяването му - причини за гнева и техники за справяне
· Повече увереност в епохата на социалните мрежи
· Край с оплакването веднъж завинаги!
· Ние определяме от какво да се тревожим, нека пестим силите си
· Животът имитира изкуството или предизвикателството на Getty Museum
· На тази дата: 145 години от рождението на Сергей Дягилев
· Четем и гледаме хиляди безплатни филми, концерти, книги (линк)
Виж още статии за:   Любопитно · Здрав дух · Гневът ·
Неделя
5
Април 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Междинната закуска - закуска за шампиони
Често чувам от приятелки, че ако започнат деня си с обилна закуска, то апетитът им се покачва неконтролируемо....
Аеробните занимания
Днес все повече фитнес и танцови клубове предлагат разнообразие от дейности и лутайки се из списъка трудно...
Цариче - чудодейната билка за женски проблеми
Царичето е онази невзрачна билка, за която прословутият швейцарски пастор-билкар Йохан Кюнцле (1857-1945)...
Как да се погрижим за ушите?
На прага на сезона на вирусите и настинките е добре да се замислим за нашето здраве. Обикновено най-уязвими...
Ябълков оцет за здраве и красота - II
Заради всички тези полезни вещества в народната медицина ябълковия оцет се използва за детоксикация,...
Аронията - баланс за организма
Аронията е един от най-силните антиоксиданти в природата и съдържа изключително високо количество биофлавоноиди...
Защо ми е психотерапевт? Нали си имам приятели?
Как може да ми помогне един психотерапевт? Ще разреши ли проблемите ми и по какъв начин? Тези въпроси...
Тренировки по време на месечния цикъл?
Мисълта за тренировка по време на месечния цикъл може би изглежда като мисията невъзможна за много...
Бахова терапия - от растенията с любов
Терапията на д-р Едуард Бах е една от алтернативните методи на лечение, които добиват все по- голяма...
Антиоксидантите – шепа несинтетично здраве!
Списания, телевизия, радио ни заливат ежедневно с реклами за фармацевтични лекарства. "Излекувай болката",...
Фитнесът като удоволствие - I
Повече от всякога през лятото искаме да изглеждаме и да се чувстваме добре в кожата си. Но без физически...
Първа помощ при ужилване
При нормални обстоятелства човек може да понесе до 500 ужилвания от насекоми, но ако е алергичен дори...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook