Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Интервю с италиански полъх: Радостин Кирязов


Радо е пълен с идеи и амбиции, роден във Варна преди 37 години, влюбен в италианската кухня и култура. Сбъднал една от мечтите си - да покаже на съгражданите си частица от истинската италианска кухня. Ако имате път към Варна, можете да опитате автентична италианска храна в ресторанта му Pizzarado, който се намира малко след входа на Морската градина.

Наскоро Радо се завърна и с трето място от Европейското първенство по пица в Маса Карара, Италия. Мястото е извоювал в "битка" с още 27 италианци – хора вероятно закърмени с пица. Сами разбирате, че това е истинско признание.

- Как започна любовта ти към италианската храна? Какво най-много харесваш в нея? Имаш ли предпочитание към кухнята на определен регион в Италия?
- Почти от „пръв поглед”, с пристигането ми в Сардиния. Регион, в който са в перфектна симбиоза пресните средиземноморски продукти, отлежалите ароматни сирена и изключителните вина. Какво най-много харесвам в италианската кухня? Простотата – ястия приготвени без сложни рецепти, но с изключително качествени продукти. Всеки регион в Италия е уникален и си струва да бъде видян.

- Когато се явяваш на състезания, научаваш ли нови неща?
- Да състезанията са изключително полезни за професионалното израстване, освен че научаваш нови неща, ти дават възможност и да „си свериш часовника”, разбираш колко път си изминал и колко още имаш да извървиш!

- Има ли в България достатъчно добри майстори на пица и ако да, мислили ли си да организираш на родна земя подобни състезания?
- Всъщност темата е доста дълга и изводите не са особено приятни за България, но точно за това отдавна обмислям проекти за основаването на школа за пицари, сформирането на български отбор за участия на Световното първенство, а и защо не и, домакинство на Европейското първенство. Покани за това не липсват от страна на организаторите му.

- Кой готви у вас - съпругата или ти? Какво най-често си приготвяте?
- Не се храним често в къщи, през лятото хапвам пица в ресторанта, а през зимата пътуваме много, когато сме във Варна често сме на гости при приятели, за да им приготвим любимите италиански ястия.

- Какво е най-важно за хубавата пица?Самият ти каква комбинация от продукти харесваш за пица?
- Професионализъм, познаването и използването на качествени продукти. Аз съм любител на по-силните вкусове: комбинирам отлежали сирена и колбаси, с които Италия е известна.

- Страстта ти към италианската храна се подразбира, но има ли и други вкусове и кухни, които харесваш?
- Да през миналата есен пътувах до Тайланд, харесвам пикантната храна, но може би в малко по-умерен вариант;-). Харесвам също и кулинарното разнообразие на Швейцария.

- Каква е била рецептата, която най-много те е предизвикала или затруднила?
- Не работя с рецепти свалени от Интернет, всичко, което приготвям, съм го научил и изпробвал в оригинална среда и вид. Останалото е творчество.

- А всъщност Радо харесваш ли националната българска кухня?
- Да, в автентичния й вид, който за съжаление почти не се среща вече.

- Ще се радвам да споделиш една рецепта от италианската кухня специално за читателките на Hera.bg

- Ето, една рецепта, която би била интересна на хората, които обичат да експериментират. Тя е типична за региона Венето и по-конкретно Тревизо

Risotto al radicchio e Gorgonzola /прочети рецептата тук/
Виж още статии за:   Любопитно · Интересни интервюта ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Из последното интервю на Вонегът: "Трябваше да има надежда"
· Валери Йорданов: Този свят отдавна е женски - харесвам го точно такъв
· "Който казва, че не обича шоколад, вероятно лъже"
· 2018 - годината на Жълтото земно куче
· 11 февруари - Международен ден на жените и момичетата в науката
· 6 модни урока от хамелеона Тилда Суинтън
Виж още статии за:   Любопитно · Интересни интервюта ·
Събота
17
Февруари 2018
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
5 житейски урока от "Алексис Зорбас"
"Остави хорицата на мира, началство, не им отваряй очите; ако им ги отвориш, какво ще видят? Немотията...
Александър и Виктория - най-предпочитаните имена през 2016 г.
Националният статистически институт (НСИ) представи официална информация за най-предпочитаните имена...
Св. мчци Адриан и Наталия - 26 август
На 26 август православната църква почита паметта на светите мъченици Адриан и Наталия. Те живели по времето...
За късмета и неговите лица
Вярвате ли в петък 13-ти? А замисляли ли сте се дали имате късмет? Дали сте сред онези, които отивайки...
Виж своя град!
Човек привиква към нещата. След първоначалната еуфория ги приема за даденост и дори спира да ги забелязва....
Св. Димитър - Покровител на българите
Доколко е религиозен днес българинът, това е много труден въпрос. На него еднозначно не може да се отговори....
Падаща звезда
Падаща звезда – звучи поетично и красиво. Като късче от небесното и божественото. Частица от недостижимото...
"Музей на провалите" отваря врати в Швеция (видео)
Недалеч от Стокхолм, в град Хелзинборг, Швеция, отваря врати първият "Музей на провалите". В него ще...
Искам да знам за теб...
Не ме интересува как изкарваш прехраната си. Искам да знам за какво те боли и дръзваш ли да мечтаеш да...
Романс
И достигнахме дивия пролетен бряг през мъглата на яростни клони. Върху мокрия пясък в мъчителен бяг някой...
Живеем само днес
Със свекър ми си говорехме за някакви си неща от живота, за това какво идва, какво си отива,какво остава,...
По-различната почивка, в която ще се влюбите
Иска ли ви се тази година да опитате нещо различно? Може би и не сте от тези, които резервират големите...
"I am love" на Лука Гуаданино - трансформиращата сила на любовта
Филмът на Лука Гуаданино "Аз съм любовта" (Io sono l'amore) е филм за всяка жена, на всякаква възраст,...
Невъзможното щастие в обещанието за още нещо
Изкуството е това - то съдържа ключета. Малки и тайни, големи и категорични, обемни и грапави или изплъзващи...
9 декември - Зимна св. Анна
Денят е известен още и като Анино/Янино зачатие, защото това е денят, в който е зачената Дева Мария. Според...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook