Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Интервю с италиански полъх: Радостин Кирязов


Радо е пълен с идеи и амбиции, роден във Варна преди 37 години, влюбен в италианската кухня и култура. Сбъднал една от мечтите си - да покаже на съгражданите си частица от истинската италианска кухня. Ако имате път към Варна, можете да опитате автентична италианска храна в ресторанта му Pizzarado, който се намира малко след входа на Морската градина.

Наскоро Радо се завърна и с трето място от Европейското първенство по пица в Маса Карара, Италия. Мястото е извоювал в "битка" с още 27 италианци – хора вероятно закърмени с пица. Сами разбирате, че това е истинско признание.

- Как започна любовта ти към италианската храна? Какво най-много харесваш в нея? Имаш ли предпочитание към кухнята на определен регион в Италия?
- Почти от „пръв поглед”, с пристигането ми в Сардиния. Регион, в който са в перфектна симбиоза пресните средиземноморски продукти, отлежалите ароматни сирена и изключителните вина. Какво най-много харесвам в италианската кухня? Простотата – ястия приготвени без сложни рецепти, но с изключително качествени продукти. Всеки регион в Италия е уникален и си струва да бъде видян.

- Когато се явяваш на състезания, научаваш ли нови неща?
- Да състезанията са изключително полезни за професионалното израстване, освен че научаваш нови неща, ти дават възможност и да „си свериш часовника”, разбираш колко път си изминал и колко още имаш да извървиш!

- Има ли в България достатъчно добри майстори на пица и ако да, мислили ли си да организираш на родна земя подобни състезания?
- Всъщност темата е доста дълга и изводите не са особено приятни за България, но точно за това отдавна обмислям проекти за основаването на школа за пицари, сформирането на български отбор за участия на Световното първенство, а и защо не и, домакинство на Европейското първенство. Покани за това не липсват от страна на организаторите му.

- Кой готви у вас - съпругата или ти? Какво най-често си приготвяте?
- Не се храним често в къщи, през лятото хапвам пица в ресторанта, а през зимата пътуваме много, когато сме във Варна често сме на гости при приятели, за да им приготвим любимите италиански ястия.

- Какво е най-важно за хубавата пица?Самият ти каква комбинация от продукти харесваш за пица?
- Професионализъм, познаването и използването на качествени продукти. Аз съм любител на по-силните вкусове: комбинирам отлежали сирена и колбаси, с които Италия е известна.

- Страстта ти към италианската храна се подразбира, но има ли и други вкусове и кухни, които харесваш?
- Да през миналата есен пътувах до Тайланд, харесвам пикантната храна, но може би в малко по-умерен вариант;-). Харесвам също и кулинарното разнообразие на Швейцария.

- Каква е била рецептата, която най-много те е предизвикала или затруднила?
- Не работя с рецепти свалени от Интернет, всичко, което приготвям, съм го научил и изпробвал в оригинална среда и вид. Останалото е творчество.

- А всъщност Радо харесваш ли националната българска кухня?
- Да, в автентичния й вид, който за съжаление почти не се среща вече.

- Ще се радвам да споделиш една рецепта от италианската кухня специално за читателките на Hera.bg

- Ето, една рецепта, която би била интересна на хората, които обичат да експериментират. Тя е типична за региона Венето и по-конкретно Тревизо

Risotto al radicchio e Gorgonzola /прочети рецептата тук/
Виж още статии за:   Любопитно · Интересни интервюта ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Из последното интервю на Вонегът: "Трябваше да има надежда"
· Валери Йорданов: Този свят отдавна е женски - харесвам го точно такъв
· "Който казва, че не обича шоколад, вероятно лъже"
· Първият в света воден парк за деца със специални нужди отвори врати
· Песни, посветени на лятото
· Революционни подметки, които ни позволяват да ходим хем боси, хем обути (видео)
Виж още статии за:   Любопитно · Интересни интервюта ·
Неделя
25
Юни 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Спомням си се
Като църква без кръст. Като камък. И пръст. Като мъгла. Като дъжд. Светлина. Деня. Трева. Въжето на врата....
Камъни и кристали. Как и дали наистина ни помагат? - II
Кехлибар ( янтар)- изкопаема смола, известна като камъкът на Слънцето. Лекува очите, ушите, гърлото,...
Жената Мария
С диви круши и резенче хляб във торбата тя пристигна - хвърли в ръцете ми шала и прошепна: "Аз съм...
Правилото 90/10 - как работи и за какво ни помага
Принципът 90/10 е много популярен и е обект на презентации, дискусии и изследвания от редица специалисти...
Из тефтера на бабите по света
Готвеше ли вкусно вашата баба? Правеше ли мекички, бухтички, разни питателни супи и манджи, чието сосче...
Ден 15 - Постове и пости: Отровни хора
Не съм сигурна, че ни е дадено да разпознаем отровните хора веднага, когато ги срещнем. Те се появяват...
Градско пчеларство за хоби и за запазване на еко равновесието
„Заедно връщаме природата“ е мотото на група немски ентусиасти, обединени от идеята да развиват едно...
На тази дата: 28 март - роден Димчо Дебелянов
Роден на 28 март 1887 в Копривщица в нощта срещу Цветница. Починал трагично на 2 октомври 1916 на фронта...
Видове приятели
Попитали един мъдрец: - Колко вида приятели има? - Четири - отговорил той. Има приятели, като...
16 април - Ден на юриста и българската конституция
На 16 април 1879 година в Учредителното събрание във Велико Търново е приета и гласувана демократично...
Каква зодия си?
Каква зодия си? Този популярен въпрос е известен дори и на невярващите в астрологията. Ако те не го задават...
Мароко - Страната на 1001 нощ - III. Казабланка
Казабланка и джамията Хасан II. - втората по големина в света след тази в Мека Месеци по – късно,...
Знам защо пее птица в клетка
Волната птица скача на гърба на вятъра и се носи по течението до самия му край и потапя крила в...
Очарованието на кристалите
„Имало едно време...”. Не, това не е приказка. Сега обаче, ако имаме нужда от приказка, нека измислим...
На тази дата е роден: Пенчо Славейков
Пенчо Славейков е роден 27 април 1866 г. в град Трявна. Да си спомним за него с: Неразделни Стройна...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook