Н 
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Shop.Hera.bg
Регистрация       e-mail:       парола:      

Интервю с италиански полъх: Радостин Кирязов


Радо е пълен с идеи и амбиции, роден във Варна преди 37 години, влюбен в италианската кухня и култура. Сбъднал една от мечтите си - да покаже на съгражданите си частица от истинската италианска кухня. Ако имате път към Варна, можете да опитате автентична италианска храна в ресторанта му Pizzarado, който се намира малко след входа на Морската градина.

Наскоро Радо се завърна и с трето място от Европейското първенство по пица в Маса Карара, Италия. Мястото е извоювал в "битка" с още 27 италианци – хора вероятно закърмени с пица. Сами разбирате, че това е истинско признание.

- Как започна любовта ти към италианската храна? Какво най-много харесваш в нея? Имаш ли предпочитание към кухнята на определен регион в Италия?
- Почти от „пръв поглед”, с пристигането ми в Сардиния. Регион, в който са в перфектна симбиоза пресните средиземноморски продукти, отлежалите ароматни сирена и изключителните вина. Какво най-много харесвам в италианската кухня? Простотата – ястия приготвени без сложни рецепти, но с изключително качествени продукти. Всеки регион в Италия е уникален и си струва да бъде видян.

- Когато се явяваш на състезания, научаваш ли нови неща?
- Да състезанията са изключително полезни за професионалното израстване, освен че научаваш нови неща, ти дават възможност и да „си свериш часовника”, разбираш колко път си изминал и колко още имаш да извървиш!

- Има ли в България достатъчно добри майстори на пица и ако да, мислили ли си да организираш на родна земя подобни състезания?
- Всъщност темата е доста дълга и изводите не са особено приятни за България, но точно за това отдавна обмислям проекти за основаването на школа за пицари, сформирането на български отбор за участия на Световното първенство, а и защо не и, домакинство на Европейското първенство. Покани за това не липсват от страна на организаторите му.

- Кой готви у вас - съпругата или ти? Какво най-често си приготвяте?
- Не се храним често в къщи, през лятото хапвам пица в ресторанта, а през зимата пътуваме много, когато сме във Варна често сме на гости при приятели, за да им приготвим любимите италиански ястия.

- Какво е най-важно за хубавата пица?Самият ти каква комбинация от продукти харесваш за пица?
- Професионализъм, познаването и използването на качествени продукти. Аз съм любител на по-силните вкусове: комбинирам отлежали сирена и колбаси, с които Италия е известна.

- Страстта ти към италианската храна се подразбира, но има ли и други вкусове и кухни, които харесваш?
- Да през миналата есен пътувах до Тайланд, харесвам пикантната храна, но може би в малко по-умерен вариант;-). Харесвам също и кулинарното разнообразие на Швейцария.

- Каква е била рецептата, която най-много те е предизвикала или затруднила?
- Не работя с рецепти свалени от Интернет, всичко, което приготвям, съм го научил и изпробвал в оригинална среда и вид. Останалото е творчество.

- А всъщност Радо харесваш ли националната българска кухня?
- Да, в автентичния й вид, който за съжаление почти не се среща вече.

- Ще се радвам да споделиш една рецепта от италианската кухня специално за читателките на Hera.bg

- Ето, една рецепта, която би била интересна на хората, които обичат да експериментират. Тя е типична за региона Венето и по-конкретно Тревизо

Risotto al radicchio e Gorgonzola /прочети рецептата тук/
Виж още статии за:   Любопитно · Интересни интервюта ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Из последното интервю на Вонегът: "Трябваше да има надежда"
· Валери Йорданов: Този свят отдавна е женски - харесвам го точно такъв
· "Който казва, че не обича шоколад, вероятно лъже"
· Какво да посетим в Европа през 2017?
· Александър и Виктория - най-предпочитаните имена през 2016 г.
· Какво ни очаква през 2017 г. - годината на огнения Петел
Виж още статии за:   Любопитно · Интересни интервюта ·
Понеделник
16
Януари 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Не/успехът...
Неуспехът не означава, че си се провалил, а че просто все още не си успял... Неуспехът не означава,...
Мъдростта е наградата за твоето мълчание
Мъдростта е наградата, която получаваш заради това, че си оставил други да приказват, а ти си замълч...
Легендата за Спартак и българската следа в нея
Спартак е един от най-популярните герои от древността. Няколко книги са посветени на живота му и оглавяваното...
Жена
Как тревожно е да си Жена... Красота и усмивка да бъдеш сред всекидневния сив кръговрат, вярност...
Митът за блондинките - I част
По правило смятаме русокоските за детско-палави, нежни, женствени, привлекателни или за...пълни глупачки....
Въпреки
Матей Шопкин е роден на 29.09.1938 година в с. Долна Липница, Великотърновска област Въпреки всички...
Магическото око
Едно невероятно визуално преживяване! Взрете се в тези привидно абстрактни цветни петна (няма нужда от...
Искам да ти кажа: "Тя е семейство и приятел в едно"
Здравейте, искам да ви разкажа за моята сестра Мария. Тя е по-голяма от мен с 3 години, но все едно сме...
Романът "Камък от любов" на Юлиян Попов
Романът "Камък от любов“ на Юлиян Попов попадна в мен като препоръка от приятелка, която познава автора....
21 ноември - Световен ден на поздравите
21 ноември е честван като Световен ден на поздравите за първи път през 1973 година. Тогава той е своеобразен...
Калиграфията - поглед към красивото, поглед към себе си
Попадали ли сте някога на актовете за раждане на вашите прародители от началото на миналия век например?...
Колекционерството – прищявка, мания или себеизява?
Какво кара хората да колекционират разни неща? Децата събират разнообразни предмети често под влияние...
Изкуството на превода
Влезте в една книжарница или библиотека и обходете с поглед книгите - колко много преводна литература!...
В цъфтежа е целта
В цъфтежа е целта. Когато със своя разум слаб и смътен цветенце някое съгледаш и бегло го разгледаш...
Искам да ти кажа: "В добро, в лошо...Обичам те, мамо!"
Здравейте! Нямах търпение да седна да Ви пиша, защото искам да споделя каква страхотна майка имам....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook