Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Интервю с италиански полъх: Радостин Кирязов


Радо е пълен с идеи и амбиции, роден във Варна преди 37 години, влюбен в италианската кухня и култура. Сбъднал една от мечтите си - да покаже на съгражданите си частица от истинската италианска кухня. Ако имате път към Варна, можете да опитате автентична италианска храна в ресторанта му Pizzarado, който се намира малко след входа на Морската градина.

Наскоро Радо се завърна и с трето място от Европейското първенство по пица в Маса Карара, Италия. Мястото е извоювал в "битка" с още 27 италианци – хора вероятно закърмени с пица. Сами разбирате, че това е истинско признание.

- Как започна любовта ти към италианската храна? Какво най-много харесваш в нея? Имаш ли предпочитание към кухнята на определен регион в Италия?
- Почти от „пръв поглед”, с пристигането ми в Сардиния. Регион, в който са в перфектна симбиоза пресните средиземноморски продукти, отлежалите ароматни сирена и изключителните вина. Какво най-много харесвам в италианската кухня? Простотата – ястия приготвени без сложни рецепти, но с изключително качествени продукти. Всеки регион в Италия е уникален и си струва да бъде видян.

- Когато се явяваш на състезания, научаваш ли нови неща?
- Да състезанията са изключително полезни за професионалното израстване, освен че научаваш нови неща, ти дават възможност и да „си свериш часовника”, разбираш колко път си изминал и колко още имаш да извървиш!

- Има ли в България достатъчно добри майстори на пица и ако да, мислили ли си да организираш на родна земя подобни състезания?
- Всъщност темата е доста дълга и изводите не са особено приятни за България, но точно за това отдавна обмислям проекти за основаването на школа за пицари, сформирането на български отбор за участия на Световното първенство, а и защо не и, домакинство на Европейското първенство. Покани за това не липсват от страна на организаторите му.

- Кой готви у вас - съпругата или ти? Какво най-често си приготвяте?
- Не се храним често в къщи, през лятото хапвам пица в ресторанта, а през зимата пътуваме много, когато сме във Варна често сме на гости при приятели, за да им приготвим любимите италиански ястия.

- Какво е най-важно за хубавата пица?Самият ти каква комбинация от продукти харесваш за пица?
- Професионализъм, познаването и използването на качествени продукти. Аз съм любител на по-силните вкусове: комбинирам отлежали сирена и колбаси, с които Италия е известна.

- Страстта ти към италианската храна се подразбира, но има ли и други вкусове и кухни, които харесваш?
- Да през миналата есен пътувах до Тайланд, харесвам пикантната храна, но може би в малко по-умерен вариант;-). Харесвам също и кулинарното разнообразие на Швейцария.

- Каква е била рецептата, която най-много те е предизвикала или затруднила?
- Не работя с рецепти свалени от Интернет, всичко, което приготвям, съм го научил и изпробвал в оригинална среда и вид. Останалото е творчество.

- А всъщност Радо харесваш ли националната българска кухня?
- Да, в автентичния й вид, който за съжаление почти не се среща вече.

- Ще се радвам да споделиш една рецепта от италианската кухня специално за читателките на Hera.bg

- Ето, една рецепта, която би била интересна на хората, които обичат да експериментират. Тя е типична за региона Венето и по-конкретно Тревизо

Risotto al radicchio e Gorgonzola /прочети рецептата тук/
Виж още статии за:   Любопитно · Интересни интервюта ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Из последното интервю на Вонегът: "Трябваше да има надежда"
· Валери Йорданов: Този свят отдавна е женски - харесвам го точно такъв
· "Който казва, че не обича шоколад, вероятно лъже"
· Достъпни и бързи летни дестинации извън страната
· Дълбока рана заздравява, а лоша дума не се забравя
· На тази дата: 8 май - Ден на Червения кръст и на Червения полумесец
Виж още статии за:   Любопитно · Интересни интервюта ·
Неделя
24
Юни 2018
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Бедствие в Сърбия, Босна и Херцеговина. БЧК набира помощи
Над половин милион души са евакуирани в Босна и Херцеговина заради катастрофалните наводнения в страната,...
Търсете своите хора
Търсете хора, които са страстни, силни и щастливи Те са като звездите, ако не вдигнеш глава, няма...
Ретрограден Меркурий - какво значи и как да се възползваме от негативното му влияние
От 19 май Меркурий започва ретроградното си движение и някои хора може би усещат влиянието на явлението....
Непреходната женственост на София Лорен
На 20 септември, през 1934 г. в сърцето на Италия, Рим, се ражда София Вилани Шиколоне. Не след дълго...
Шарл Перо - един от бащите на вечните детски приказки
Шарл Перо (12 януари, 1628 г. - 16 май, 1703 г.) е виден юрист, прекарал целия си живот в Париж във вярна...
След любовта остава
„След любовта остават телефонни номера, които избледняват. След любовта остават чаши с гравирани монограми,...
Анук Емe: "Толкова по-хубаво е да копнееш за нещо, отколкото да го притежаваш"
„Толкова по-хубаво е да копнееш за нещо, отколкото да го притежаваш... Моментът на копнеж, когато знаеш,...
Красотата, затворена в стъклени спомени
Ирландката Руби Робин е приела за своя мисия запазването на дребните красотички, които открива в природата...
Мърчандайзинг – изкуство или измама
Супермаркетът – този прекрасен свят на изобилието, където има всичко. Струва ни се, че всяка вещ очаква...
Откровени цитати на Чък Паланюк за днешния живот, за свободата и за нас самите
“Въображаемото е по-силно от истинското, защото нищо не е толкова съвършено, колкото е във въображението” “Едва...
Цветът на 2018 - Ултравиолетово (Ultra violet)
Преди броени часове институтът по цветовете Pantone обяви цвета на новата 2018 година - това е наситено,...
Жеравна. Магическо минало -III
Рано сутринта като пъргава мома обличам носията, този път взимам тази на Меги, тя моята. Снимаме се...
"Лошото момче" на балета - Сергей Полунин
Сергей Полунин е "черната овца" на класическия балет. Един невероятно талантлив балетист, който не се...
"Само части от нас някога ще докоснат само части от другите"
Голямата човешка самота е толкова всепоглъщаща и страшна, толкова внезапна и обезсмисляща всичко, което...
Продавач на надежда
Ако можех да имам едно магазинче със две полички , бих продавал ... познайте какво ? - Надежда ! Надежда...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook