Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Интервю с италиански полъх: Радостин Кирязов


Радо е пълен с идеи и амбиции, роден във Варна преди 37 години, влюбен в италианската кухня и култура. Сбъднал една от мечтите си - да покаже на съгражданите си частица от истинската италианска кухня. Ако имате път към Варна, можете да опитате автентична италианска храна в ресторанта му Pizzarado, който се намира малко след входа на Морската градина.

Наскоро Радо се завърна и с трето място от Европейското първенство по пица в Маса Карара, Италия. Мястото е извоювал в "битка" с още 27 италианци – хора вероятно закърмени с пица. Сами разбирате, че това е истинско признание.

- Как започна любовта ти към италианската храна? Какво най-много харесваш в нея? Имаш ли предпочитание към кухнята на определен регион в Италия?
- Почти от „пръв поглед”, с пристигането ми в Сардиния. Регион, в който са в перфектна симбиоза пресните средиземноморски продукти, отлежалите ароматни сирена и изключителните вина. Какво най-много харесвам в италианската кухня? Простотата – ястия приготвени без сложни рецепти, но с изключително качествени продукти. Всеки регион в Италия е уникален и си струва да бъде видян.

- Когато се явяваш на състезания, научаваш ли нови неща?
- Да състезанията са изключително полезни за професионалното израстване, освен че научаваш нови неща, ти дават възможност и да „си свериш часовника”, разбираш колко път си изминал и колко още имаш да извървиш!

- Има ли в България достатъчно добри майстори на пица и ако да, мислили ли си да организираш на родна земя подобни състезания?
- Всъщност темата е доста дълга и изводите не са особено приятни за България, но точно за това отдавна обмислям проекти за основаването на школа за пицари, сформирането на български отбор за участия на Световното първенство, а и защо не и, домакинство на Европейското първенство. Покани за това не липсват от страна на организаторите му.

- Кой готви у вас - съпругата или ти? Какво най-често си приготвяте?
- Не се храним често в къщи, през лятото хапвам пица в ресторанта, а през зимата пътуваме много, когато сме във Варна често сме на гости при приятели, за да им приготвим любимите италиански ястия.

- Какво е най-важно за хубавата пица?Самият ти каква комбинация от продукти харесваш за пица?
- Професионализъм, познаването и използването на качествени продукти. Аз съм любител на по-силните вкусове: комбинирам отлежали сирена и колбаси, с които Италия е известна.

- Страстта ти към италианската храна се подразбира, но има ли и други вкусове и кухни, които харесваш?
- Да през миналата есен пътувах до Тайланд, харесвам пикантната храна, но може би в малко по-умерен вариант;-). Харесвам също и кулинарното разнообразие на Швейцария.

- Каква е била рецептата, която най-много те е предизвикала или затруднила?
- Не работя с рецепти свалени от Интернет, всичко, което приготвям, съм го научил и изпробвал в оригинална среда и вид. Останалото е творчество.

- А всъщност Радо харесваш ли националната българска кухня?
- Да, в автентичния й вид, който за съжаление почти не се среща вече.

- Ще се радвам да споделиш една рецепта от италианската кухня специално за читателките на Hera.bg

- Ето, една рецепта, която би била интересна на хората, които обичат да експериментират. Тя е типична за региона Венето и по-конкретно Тревизо

Risotto al radicchio e Gorgonzola /прочети рецептата тук/
Виж още статии за:   Любопитно · Интересни интервюта ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Из последното интервю на Вонегът: "Трябваше да има надежда"
· Валери Йорданов: Този свят отдавна е женски - харесвам го точно такъв
· "Който казва, че не обича шоколад, вероятно лъже"
· Арменци от цял свят почитат жертвите на арменския геноцид
· Новата рекламна кампания на "Келвин Клайн" - комфорт в женствеността
· Кралица Елизабет II на 91 години
Виж още статии за:   Любопитно · Интересни интервюта ·
Петък
28
Април 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Този, който...
Този, който отвръща с най-хубавото за полученото по-малко хубаво, е добър човек. Този, който отвръща...
Силата на цветята
Повечето от нас интуитивно усещат, че свежите цветя, поставени у дома или в офиса, ни карат да се чувстваме...
Ф. М. Достоевски за децата
На детето може всичко да се каже — всичко; винаги съм се чудил колко зле големите познават децата, а...
Въпреки
Матей Шопкин е роден на 29.09.1938 година в с. Долна Липница, Великотърновска област Въпреки всички...
Бъди (с) този, който те прави щастлив!
Бъди (с) този, който те прави щастлив!...
Тайната на Любовта...
Любовта е такова нещо, че кацне ли на рамото ти искаш да я запазиш завинаги. Това искали и влюбените...
Похвално слово за Пасха
Който е благочестив, който истински почита Бога и Го обича искрено, нека се наслади от това хубаво и...
С течение на времето, ще научиш...
"С течение на времето, ще научиш тънката разлика между това, да крепиш една ръка и да заробиш една душа...
Ще ти е трудно да изживееш мечтите си
Ще ти е трудно да изживееш мечтите си, ако си прекалено зает да изживяваш страховете си....
Как заспиваме всъщност?
Заспиването е рутинен, но все още загадъчен процес. Дори и учените все още се борят да разберат механизмите...
Тайните за красота на "златните" кино богини
Холивудските актриси от т. нар. "Златна ера" през 50-те и 60-те години на миналия век са еталон за женственост,...
30 ноември - Андреевден
На 30 ноември почитаме св. Андрей Първозвани. Наречен е така, защото е първият от 12-те апостоли, които...
Истинският морален тест е пред тези, които зависят от твоята милост
Истинският морален тест за човечеството, неговият основен изпит, се състои в отношението му към тези,...
На тази дата: 145 години от рождението на Сергей Дягилев
Когато говорим не само за балет, а за изкуство изобщо, името Сергей Дягилев се откроява със свой, забележителен...
Учите чужд език? Гледайте повече филми
Умелото съчетаване на полезното с приятното е изкушение за всеки буден ум. По един или друг повод, всички...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook