Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Кюфтенца с извара, джинджифил и магданоз



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тези вкусни кюфтенца сервирах със сладко-кисел сос, в който основно имаше ананас. За съжаление рецепта за соса не мога да споделя, тъй като бе готов. Предполагам чудесно би вървял и със сосове на доматена основа.

250 грама извара
1 пълна шепа наситнен магданоз
1 яйце
пресен джинджифил
черен пипер, смлян кимион.
сусам по желание
мазнина за пържене



Изварата смесваме с едно яйце, настърган пресен джинджифил (около 1 см от корена), наситнен пресен магданоз, черен млян пипер, една кафяна лъжичка млян кимион, сол по желание.

От сместа оформяме малки кюфтенца (с големина на орех).

По желание можем да овъргаляме в малко сусам.

Пържим до златисто в олио. Отцеждаме на попивателна хартия и сервираме със сос по избор.
Коментари
2011-11-11 #5
Инна Георгиева
Гери ще стане, но просто не с този вкус, което не значи, че ще е лошо
2011-11-10 #4
Gerity Borisova
Аз съм веган-суровояд,така 4е се 4удех дали става само с подправки.сигурно ще стане.
2011-11-05 #3
Иванка Цонева
За Борисова специално- Като не консумирате готвено и пържено, може и да стане без топлинна обработка но без яйце, а с малко майонеза! Или с яйце, без майонеза, нос 2-3 лъжици олио и една лъжица брашно. Омесва се, поставя се в намаслена и поръсена с брашно тавичка внимателно и се опича в предварително загрята фурна до200 градуса, около 15 минути-докатополучи лека коричка ! Сервира се с прясна салата от домати, или подлучено кисело мляко!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Салата с ряпа дайкон
· Маринован джинджифил
· Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
· Аранчини - италиански оризови топки
· Магданозени кюфтенца
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 36
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Чай за тонус и здраве
· Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
· Идея за тематично парти: Булченско парти
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Палачинки (катми) с мая
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· 5 любими десерта с ябълки
· Любими есенни супи с тиква
· Вкусни десерти с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Любимите сладки на Hera.bg
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Понеделник
27
Януари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
Изберете натурални фурми, защото тези със захар са по-сухи и отделянето на костилката в комбинация със...
Пържола с шоколад
Последният път, когато срещнах тази метафора, тя беше използвана като синоним на "манджа с грозде" т.е...
Крем супа с праз
Една прекрасна супа подходяща за хладните есенни дни 3-4 стръка праз 50 гр масло 2 с.л зехтин 2...
Как да: Запазим полезните белтъчини
На всички е известно, че месото съдържа ценни белтъчини, минерали и витамини. На практика обаче при кулинарната...
Гювечета с кестени
В сезона на кестените, винаги си замразявам малко сварени кестени във фризера, за това днес мога и да...
Българска национална кухня – що е то?
Страната ни може да е малка, но поводи за национална гордост – колкото искаш. Всеки ще има какво да изтъкне...
Красив лед
Лятото идва, а с него и горещите дни, в които често търсим нещо свежо и разхлаждащо. Гледката на коктейли...
Картофки на фурна с асафетида
Асафетида (Ferula asafoetida.) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан....
7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
Дип, разядка - както и да ги наричаме, тези предястия са универсални и все по-актуални. Те могат да са...
Домашният сладолед – с какво е по-добър?
Говорейки за сладоледа трудно можем да избегнем баналностите. Защото всеки знае, как освежава в горещите...
Мароканската кухня – пиршество за душата - II
Присъстващ на всяко ястие е мароканският хляб (хобз) - кръгъл и плосък, тип пита, с дебела кора. Приготвя...
Гръцка салата
В "Гръцката салата" ( Χωριάτικη σαλάτα...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook