Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Кюфтенца с извара, джинджифил и магданоз



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тези вкусни кюфтенца сервирах със сладко-кисел сос, в който основно имаше ананас. За съжаление рецепта за соса не мога да споделя, тъй като бе готов. Предполагам чудесно би вървял и със сосове на доматена основа.

250 грама извара
1 пълна шепа наситнен магданоз
1 яйце
пресен джинджифил
черен пипер, смлян кимион.
сусам по желание
мазнина за пържене



Изварата смесваме с едно яйце, настърган пресен джинджифил (около 1 см от корена), наситнен пресен магданоз, черен млян пипер, една кафяна лъжичка млян кимион, сол по желание.

От сместа оформяме малки кюфтенца (с големина на орех).

По желание можем да овъргаляме в малко сусам.

Пържим до златисто в олио. Отцеждаме на попивателна хартия и сервираме със сос по избор.
Коментари
2011-11-11 #5
Инна Георгиева
Гери ще стане, но просто не с този вкус, което не значи, че ще е лошо
2011-11-10 #4
Gerity Borisova
Аз съм веган-суровояд,така 4е се 4удех дали става само с подправки.сигурно ще стане.
2011-11-05 #3
Иванка Цонева
За Борисова специално- Като не консумирате готвено и пържено, може и да стане без топлинна обработка но без яйце, а с малко майонеза! Или с яйце, без майонеза, нос 2-3 лъжици олио и една лъжица брашно. Омесва се, поставя се в намаслена и поръсена с брашно тавичка внимателно и се опича в предварително загрята фурна до200 градуса, около 15 минути-докатополучи лека коричка ! Сервира се с прясна салата от домати, или подлучено кисело мляко!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Салата с ряпа дайкон
· Маринован джинджифил
· Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
· Аранчини - италиански оризови топки
· Магданозени кюфтенца
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 36
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Чай за тонус и здраве
· Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
· Идея за тематично парти: Булченско парти
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Палачинки (катми) с мая
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· 5 любими десерта с ябълки
· Любими есенни супи с тиква
· Вкусни десерти с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· Домашно сорбе с кайсии и касис
Вторник
24
Септември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Невероятни приложения на сока от киселите краставички
Киселите краставички са любим деликатес. Хрупкави корнишонки, пикантни, свежи - зимнина за всяко време...
Пита за Сирни Заговезни
Сирни Заговезни е ден, в който се иска прошка. Наближава Великден, наближава пролетта. Седмица преди...
Козуначена пита след Великден
Какво да правим със стария козунак? Това е вторият най-задаван въпрос след Великден. Първият, разбира...
Алабаш: Нинджата от сем. Кръстоцветни
Алабашът е представител на голямото семейство Кръстоцветни, не толкова популярният роднина на добре познатите...
Пълнозърнести канелени бисквити
В едно магазинче за хляб, до нас, правят подобни бисквити. Още щом ги вкусих си казах, че ще опитам да...
Салата със спанак и пикантни пилешки късчета
Здравейте и от мен, Надя! Искам да участвам в конкурса с една рецепта за салата със спанак. Имаме малка...
Risotto al radicchio e Gorgonzola
Рецептата ни представя Радостин Кирязов, собственик на италиански ресторант "PizzaRado", специално за...
Диня с прошуто
Има рецепти, които съзнанието ни не може да възприеме. Прошуто с диня може би е една от тях (за някои...
Спаначени "мъфини" с готови кори
Здравейте приятели от Hera.bg! Искам да участвам в новия конкурс, защото искам най- вече да споделя рецепта,...
Студена супа от тиквички
Супата от тиквички, пресни картофи и прясно мляко е чудесна студена супа, една от немногото, които да...
Крем супа от тиква
Това е моята интерпретация за крем супа от тиква. Хубавата част на тази супа е, че подобно на морковите,...
Хлябът – насъщната храна
Почитан и възхваляван, хлябът е основната храна на хората още от най-дълбока древност. Затова с основание...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook