Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пилешки дробчета с пуешко и гъбки


Като повечето жени и аз не обичам да изхвърлям храна, така че често се налага да оползотворявам продукти.

Случаят с присъствие на пуешко в тези дробчета е такъв, но комбинацията е чудесна.

Вече съм ви споделяла, че се изхитрявам да правя дробчетата на фурна, вместо на тиган и че според моя вкус така стават пъти по-добре.

400 гр пилешки дробчета
250 гр дребни гъби
200 гр пуешко пушено месо
3-4 с.л домати пасирани
3-4 с.л бира
1 малка глава лук
мазнина, черен пипер, сол
риган, чубрица, брашно


Дробчетата измиваме добре, почистваме от ципички и подсушаваме (или отцеждаме). Разрязваме на две и овкусяваме с малко черен пипер и сол.

В подходяща тавичка слагаме 3-4 с.л олио и нареждаме оваляните в брашно дробчета. Печем във фурната за 25 минути (предварително загрята на 180 градуса), след което ги обръщаме и добавяме сместа, която ще опиша по-долу. Печем още 25 минути.

В малко зехтин, изпържих до златисто цели печурки, добавих нарязаното на ивички пуешко пушено месо и лук. След 2-3 минути добавих бирата и пасираните домати (обикновено ги продават в бутилки или кутийки, като основа са сосове). Овкусих с черен пипер, чубрица, риган, сол.






Коментари
2011-12-08 #1
lili_vanili
Току що спретнах едни дробчета, само че калпазанската лекичко ги сварих и след това задуших заедно с лук и гъбки, сол и черен пипер. Станаха прекрасни! Още повече, че са охладени, а не замразени!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Диня с прошуто
· Забавни сандвичи
· Солена палачинкова торта
· Задушено шкембе в гювече
· Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
· Пилешки дробчета на фурна
· Аранчини - италиански оризови топки
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Торта със стар козунак без печене
Четвъртък
21
Януари 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Миди с бяло вино и лимони
Интересното в тази рецепта за миди е варенето им с кубчета лимон. Как да почистите мидите преди...
Как да си приготвим ароматен зехтин
Студено пресованият зехтин има наситен маслинен дъх, които придава неповторим вкус на всяко ястие. Златното...
Смутито завладява с финес здравословното хранене
Всички искаме в динамичния си начин на живот да успяваме да се храним здравословно. Това вълнува все...
Морковена крем супа
Ако някой ми беше казал, преди 13 години, че ще ям морковена супа, щях да му се изсмея в лицето. Сега...
Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
Както разказах в тази публикация, рецептата за Кисело зеле по добруджански научих не от някой сайт, не...
Най-"коледните" подправки
Коледа е единственият празник, който има свой личен аромат. Той е упойващ и топъл, навява мисли за уют...
Как да: Почистим риба
Вероятно за някои дами чистили риба тази статия ще им се стори малко странна, та дори и смешна, но приятели...
Как да: Направиш омлет без да счупиш яйце
"За да си направиш омлет трябва да счупиш яйцата" - гласи една поговорка. Да, ама не. Ето една идея,...
Как да изберем вкусна диня
В разгара на лятото пазарите, магазините и крайпътните барачки се изпълват с огромни купчини мамещи на...
Баница с локум
Локумената баница е нещо, което не изисква никакви усилия, а ще се хареса на цялото семейство. Препоръчвам...
Салата с леща белуга и семена от нар
Салатата с леща Белуга, наречена така защото зрънцето прилича на хайвера от същата риба, е прекрасен...
Кюфтета с булгур
Натрошените зърна пшеница, някога са били една от основните храни на българската трапеза, преди навлизането...
Сълзици с канела
Във фризера винаги имам бутер тесто. Често ме спасява, когато искам да направя нещо на бързо или по-мързеливо....
Спагети по "китайски"
Китайската кухня е изключително интересна. Заради обширната си територия, в зависимост от района, тя...
Праз с ориз и туршия
А ето я и втората рецепта на Величка от Велико Търново: Праз с ориз и туршия: 2 стръка едър...
Запечени броколи със сирене и яйца
Ако някога сте имали съмнения дали ще ви харесат броколите, сега е момента да опитате тази рецепта. Пригответе...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook