Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пилешки дробчета с пуешко и гъбки


Като повечето жени и аз не обичам да изхвърлям храна, така че често се налага да оползотворявам продукти.

Случаят с присъствие на пуешко в тези дробчета е такъв, но комбинацията е чудесна.

Вече съм ви споделяла, че се изхитрявам да правя дробчетата на фурна, вместо на тиган и че според моя вкус така стават пъти по-добре.

400 гр пилешки дробчета
250 гр дребни гъби
200 гр пуешко пушено месо
3-4 с.л домати пасирани
3-4 с.л бира
1 малка глава лук
мазнина, черен пипер, сол
риган, чубрица, брашно


Дробчетата измиваме добре, почистваме от ципички и подсушаваме (или отцеждаме). Разрязваме на две и овкусяваме с малко черен пипер и сол.

В подходяща тавичка слагаме 3-4 с.л олио и нареждаме оваляните в брашно дробчета. Печем във фурната за 25 минути (предварително загрята на 180 градуса), след което ги обръщаме и добавяме сместа, която ще опиша по-долу. Печем още 25 минути.

В малко зехтин, изпържих до златисто цели печурки, добавих нарязаното на ивички пуешко пушено месо и лук. След 2-3 минути добавих бирата и пасираните домати (обикновено ги продават в бутилки или кутийки, като основа са сосове). Овкусих с черен пипер, чубрица, риган, сол.






Коментари
2011-12-08 #1
lili_vanili
Току що спретнах едни дробчета, само че калпазанската лекичко ги сварих и след това задуших заедно с лук и гъбки, сол и черен пипер. Станаха прекрасни! Още повече, че са охладени, а не замразени!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Диня с прошуто
· Забавни сандвичи
· Солена палачинкова торта
· Задушено шкембе в гювече
· Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
· Пилешки дробчета на фурна
· Аранчини - италиански оризови топки
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Постни банички с праз и маслини
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
Събота
27
Ноември 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 21
Ден 21, понеделник след уикенда. През уикенда хапнахме крем супа и риба, плодове, ядки. Под поста ми...
Меденки "Мечи лапи"
"Меденки, големи като мечи лапи", това си казахме, докато хапвахме от тях у дома. После пък си спомнихме,...
Суровоядска разядка със сушени кайсии
Тази разядка е съвсем простичка за изпълнение, но е идеална гарнитура или сос към много ястия. Веган,...
Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
За студените зимни дни - нещо вкусно и топло за хапване. Тази крем супа е постна, здравословна и подсилва...
Най-популярните рецепти с авокадо
Родината на авокадото е Централна Америка – люлката на великите цивилизации на маите и ацтеките. Тези...
Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
Горещ летен ден в града...Всичко, за което мислите, е как да се докопате до нещо студено и разхладително,...
Лаврак в бадеми с шафранов сос
Една вкусна рецепта, която приготвяме за 20-тина минутки. Ястието можем да сервираме с пресни малки картофки,...
Крем супа с праз
Една прекрасна супа подходяща за хладните есенни дни 3-4 стръка праз 50 гр масло 2 с.л зехтин 2...
Коледна питка с паричка
В последните години много мои познати ми споделят, че баницата с късмети, която е характерна за първите...
Дунавска салата
Тази зимнина, си е малко "пипкава", защото трябва да се реже всичко на лентички. За сметка на това, после...
Класически горещи напитки за студените зимни дни
Зимата притежава усещането за уют и топлина повече от който и да е от друготе сезони. Това усещане е...
Талиателе с броколи, моцарела и сос "Болонезе"
Броколите накъсваме на малки розички и бланшираме в подсолена вода. Как се приготвя сос "Болонезе"...
Платерина плакия по Варненски
Тази рецепта, заедно със снимката, ми записа съпругът на Гени, разбира се е вложил и лична фантазия,...
Обредна пита за Петковден
На Петковден къщата се ръси със светена вода, обредния хляб се прекажда и цялото семейство му се покланя...
Как да съхраним: Хайвер за разбиване
Надявам, се че щом четеш тази статия и ти като мен си любител на разбития тарама хайвер. Е да, той далеч...
Oвнешка яхния с праз
Овнешката яхния с праз е характерна рецепта за Петковден 1 кг овнешко месо 1 кг праз 2 домата 100...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook