Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Палачинки


Палачинките са от онази категория храни, които най-често свързваме с уикенда. Не стават много бързо, но за сметка на това се изяждат експресно. У дома ги прави половинката - тази рецепта е негова. Ако ви останат повече палачинки, можете да си приготвите и солена палачинкова торта, стига да не сте добавили ванилия.


600 мл прясно мляко
4-5 яйца (в зависимост големината)
300 гр брашно (приблизително
щипка сол
ванилия по желание
краве масло



Брашното пресяваме в дълбока купа.
Яйцата разбиваме заедно с млякото, една щипка сол и една ванилия в случай, че палачинките ни ще бъдат само сладки. Сместа започваме да прибавяме постепенно към брашното, разбивайки с миксер (или на ръка). Ако ви останат бучки брашно, можете да прецедите сместа през цедка, като леко натиснете образувалите се бучици. Консистенцията трябва да се получи гъста като боза.

В нагорещен и намазан с малко масло тиган, изсипваме един черпак от сместа, като бързо разпределяме равномерно сместа. Колко да са дебели е въпрос на вкус.

Готовата палачинка намазваме с масло (най-вече по крайчетата).
Гарнираме със сладко от ягоди (или друго), мед, конфитюр, течен шоколад или пък с нещо соленичко - кашкавал, колбас, кисела краставичка, кетчуп, майонеза.
Коментари
2011-05-30 #8
Инна Георгиева
Много полезна информация, мерси Вил
2011-05-30 #7
Вил
А,аз скоро доживях да науча на нещо и баба ми(която между другото е страхотен кулинар).Палачинковото тесто не става "на бучки" ако преди да добавим брашното сме капнали мазнина в сместа.И задължително бъркам на ръка за да не стават шупли. А иначе е "мудна" работа правенето на палачинки ,но с тези нови тефлонови тигани и бързонагряващи котлони,значително се улеснява домакинята. Палачинките са вкусни и без никакви добавки дори!
2011-05-30 #6
Инна Георгиева
Аз ще призная, че у дома палачинки не правя. И тези ги е правил половинката И аз винаги казвам, да изчакам, но не - яж докато са топли
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Баница с готови кори
· Pancakes (палачинки)
· Печена тиква с ябълки, круши и дюли
· Палачинки (катми) с мая
· "Здравословен обяд за ученика" - палачинки с лапад и домашни сусамки
· Палачинки от червено цвекло
· Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
· Накратко: 6 + 1 причини да обичаме ЯГОДИ
· Дивите ягоди - съкровище в малка опаковка
· Моята първа домашна гранола
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Постен дип с авокадо и тахан
· 5 любими десерта с ябълки
· Козуначена пита след Великден
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Вкусни десерти с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Любими есенни супи с тиква
Понеделник
14
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Мрачната история на вилицата
Доброто възпитание изисква да се храним с прибори. Ако се замислим кой от тях използваме най-често, безспорният...
Как се прави: Kурбан за здраве
Даване на курбан по нашите земи, обикновено за здраве, е една хилядолетна традиция. Тя има своите корени...
Хелоуин: Буболечки
Ето едно много лесно хелоуинско предложение. Добавени дори върху най-обикновено изглеждаща храна, тези...
3 идеи с праскови за захранване на бебето
Според най-разпространената схема на захранването, сурови праскови може да се дават на бебета, навършили...
Маслинова паста с босилек
Маслиновата паста, намазана на препечена филийка е един от многобройните видове брускети, които жителите...
Надупени картофки с кашкавал
Искрено се надявам за тази рецепта да сте успели да си купите вкусни картофи. В последно време срещам...
Постни арменски сармички
Ако са ви омръзнали обичайните рецепти за лозови сърми и искате да опитате нещо ново и все пак традиционно...
Салата с портокалов дресинг
Този домашно приготвен портокалов дресинг добавя необикновен сладко-кисел привкус към салатата като едновременно...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook