Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Палачинки


Палачинките са от онази категория храни, които най-често свързваме с уикенда. Не стават много бързо, но за сметка на това се изяждат експресно. У дома ги прави половинката - тази рецепта е негова. Ако ви останат повече палачинки, можете да си приготвите и солена палачинкова торта, стига да не сте добавили ванилия.


600 мл прясно мляко
4-5 яйца (в зависимост големината)
300 гр брашно (приблизително
щипка сол
ванилия по желание
краве масло



Брашното пресяваме в дълбока купа.
Яйцата разбиваме заедно с млякото, една щипка сол и една ванилия в случай, че палачинките ни ще бъдат само сладки. Сместа започваме да прибавяме постепенно към брашното, разбивайки с миксер (или на ръка). Ако ви останат бучки брашно, можете да прецедите сместа през цедка, като леко натиснете образувалите се бучици. Консистенцията трябва да се получи гъста като боза.

В нагорещен и намазан с малко масло тиган, изсипваме един черпак от сместа, като бързо разпределяме равномерно сместа. Колко да са дебели е въпрос на вкус.

Готовата палачинка намазваме с масло (най-вече по крайчетата).
Гарнираме със сладко от ягоди (или друго), мед, конфитюр, течен шоколад или пък с нещо соленичко - кашкавал, колбас, кисела краставичка, кетчуп, майонеза.
Коментари
2011-05-30 #8
Инна Георгиева
Много полезна информация, мерси Вил
2011-05-30 #7
Вил
А,аз скоро доживях да науча на нещо и баба ми(която между другото е страхотен кулинар).Палачинковото тесто не става "на бучки" ако преди да добавим брашното сме капнали мазнина в сместа.И задължително бъркам на ръка за да не стават шупли. А иначе е "мудна" работа правенето на палачинки ,но с тези нови тефлонови тигани и бързонагряващи котлони,значително се улеснява домакинята. Палачинките са вкусни и без никакви добавки дори!
2011-05-30 #6
Инна Георгиева
Аз ще призная, че у дома палачинки не правя. И тези ги е правил половинката И аз винаги казвам, да изчакам, но не - яж докато са топли
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Баница с готови кори
· Pancakes (палачинки)
· Печена тиква с ябълки, круши и дюли
· Палачинки (катми) с мая
· "Здравословен обяд за ученика" - палачинки с лапад и домашни сусамки
· Палачинки от червено цвекло
· Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
· Накратко: 6 + 1 причини да обичаме ЯГОДИ
· Дивите ягоди - съкровище в малка опаковка
· Моята първа домашна гранола
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Постен дип с авокадо и тахан
· 5 любими десерта с ябълки
· Козуначена пита след Великден
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Вкусни десерти с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Вторник
10
Декември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Телешко в шоколадов сос
В месеца на любовта получих подарък от скъп за мен човек, между всичко се криеше и кулинарна книжка....
Курабии за Баба Марта
Баба Марта скоро ще закичи всички ни с червено- бял дар за здраве и късмет. Защо да не я поканим и на...
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Баница с готови кори
Преди време си говорех с една приятелка, която сподели, че тя баница не правила, защото не знаела как....
Домашно сладко от ягоди
Бях си наумила, че тази година ще направя домашно сладко от ягоди, ей така, 2-3 бурканчета. Чаках само...
Веган торта с ядки, сушени плодове и крем от авокадо и банан
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Кефир за здрави черва и имунитет
Кефирът е поредната ферментирала храна, която заслужава вниманието ни. И макар направата му да е малко...
Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
Тази салата е идеална за лятото. И ще кажа защо точно пък тя. Как минава летният ни ден? Ставаме, оправяме...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook