Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Картофи на фурна със свинско и прясна чубрица


Прясната чубрица има по-нежен аромат от сушената, наскоро имах възможност да си набера за това и присъства тук. Понякога даже си замразявам няколко стръка във фризера.

Месото макар и свинско е по-постно за да не натежава на пресните картофки.

250 гр свинско месо
1 стрък зелен лук
400 гр картофи
2-3 клончета прясна чубрица
1 к.л захар
мазнина
черен млян пипер, сол


Месото нарязах на кубчета 2 на 2 см и запържих до златисто в мазнина, прибавих зеления лук, картофките (нарязани на едро) и добавих около 300 мл топла вода. Овкусих с 1 к.л захар, млян черен пипер, няколко стръка прясна чубрица и сол. Всичко това оставих да се задуши за кратко.

Изсипах всичко в тавичка, покрих с фолио и сложих да се пече, в предварително загрята фурна. След около 30 минути махнах фолиото и запекох до златисто.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
· Пресни и хрупкави картофки - ветрилце с босилек
· "Друсани" пресни картофки с подправки
· Сладък картоф (батат) за стабилизиране на кръвната захар и засилване на имунитета
· Картофки на фурна с асафетида
· Здравословни алтернативи за компания на бирата
· Торта със стар козунак без печене
· Магданозени кюфтенца
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Пица от лимец с риба и каперси
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
· Любимите сладки на Hera.bg
Понеделник
21
Септември 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Лазаня "Болонезе"
Със сигурност ако си майстор в приготвянето на паста и имаш машинка за такава, да си приготвиш кори за...
Козуначена пита след Великден
Какво да правим със стария козунак? Това е вторият най-задаван въпрос след Великден. Първият, разбира...
Компот от ягоди
У дома, в детството ми компот и сладко от ягоди бяха на почит. С моя по-голям брат винаги се карахме...
Хлябът – насъщната храна
Почитан и възхваляван, хлябът е основната храна на хората още от най-дълбока древност. Затова с основание...
Миди с бяло вино и лимони
Интересното в тази рецепта за миди е варенето им с кубчета лимон. Как да почистите мидите преди...
Сладко от круши и грозде
След горещото и вълнуващо лято есента идва с тихи стъпки и носи пъстър букет от цветове, аромати, вкусове...
Японската кухня - II
Месо Като цяло месните блюда не са характерни за японската кухня. Домашни животни тук никога не са отглеждани,...
Магданозени кюфтенца
Както казва една приятелка: "Когато опитах тези магданозени кюфтенца, разбрах, че съм пропиляла живота...
Домашни "форнети"
Малко е като реклама, но в повечето градове под името "форнети", преди години, стартираха закуски приготвени...
Как да решим какви съдове да ползваме в кухнята
Вредни ли са съдовете, в които готвим за нашия организъм? Кой вид да изберем? И аз съм се чудела дълго...
Ginataang monggo - филипински десерт
Ginataang monggo е традиционен филипински десерт. С думата Ginataang филипинците назовават всякаква...
Рости с праз и шишчета с бяла риба
Рости (Rosti ) е традиционно швейцарско ястие. В основата си то се състои от картофи, с различни добавки,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook