Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Доматено чътни със сушени кайсии



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Чътнито е незаменима част от индийската кухня и макар често да се среща плодово не остсъстват и други вариации. Споделям ви моето предложение за доматено чътни със сушени кайсии, прекрасна добавка към месо и зелечуци.

400 г домати нарязани от консерва
5 сушени кайсии
2 бр. дафинов лист
1 к. л. кимион на зърна
индийско орехче, джинджифил, чесън на прах
1 с. л. кафява захар
лют пипер, черен пипер, мазнина


В загрятата мазнина изсипваме дафиновите листа, кимиона на зърна, щипка индийско орехче и щипка джинджифил.

Оставяме за около 1-2 минути и добавяме доматите, захарта, лют и черен пипер, нарязаните на ситно сушени кайсии и малко чесън на прах.

Бъркайки от време на време, приготвяме чътнито до сгъстяване.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Домашна лютеница -II част (рецепта)
· Домашна лютеница
· Домашната лютеница "на брата"
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Суровоядска разядка със сушени кайсии
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Хрян – лютиво здраве
· Люта любов
· Уасаби - лютото лекарство
· Постен дип с авокадо и тахан
· Постна майонеза
· Песто от левурда
· Чапати - хляб от индийската кухня
· Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
· Бамя - древният позабравен зеленчук
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Импровизиран киш с праз и бекон
· 5 любими десерта с ябълки
· Изкуството на късната лятна вечеря
Събота
14
Декември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Броколите – една от най-ценните храни
Едва ли има човек, който да не знае, че броколите са много полезни. Въпреки това у нас този зеленчук...
Пълнени чушки с боб
Това е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Най-добре е да го приготвите не с пресни или замразени...
Гръцка мусака
Мусаката е традиционно гръцко ястие и за разлика от тази, която сме свикнали да хапваме в България в...
Да консервираме здравословно - I част
Красивите бурканчета с примамливи етикети, които се предлагат в супермаркетите, могат да ни накарат да...
Oвнешка яхния с праз
Овнешката яхния с праз е характерна рецепта за Петковден 1 кг овнешко месо 1 кг праз 2 домата 100...
Идея за здравословна закуска с чия
Навикът понякога е наистина по-силен от нас. Трябва ни някаква провокация, за да се дистанцираме от зоната...
Да консервираме здравословно - II част
Да намачкаме ягоди, малини, вишни, боровинки, касис, арония Най-полезният начин за съхранение на червените...
Индийска крем супа с нахут
Здравейте всички, аз съм Дарина от Червен бряг. Пращам една от най- любимите си рецепти, за да направите...
Аранчини - италиански оризови топки
Симпатичните аранчини са много характерни за сицилианската кухня. Оризовите топки се пълнят с различни...
Risotto al radicchio e Gorgonzola
Рецептата ни представя Радостин Кирязов, собственик на италиански ресторант "PizzaRado", специално за...
Зелените подправки - шедьовър на лятото
Лятото е щедър сезон. Гали ни с топлите си лъчи, изсипва в краката ни изобилие от плодове и зеленчуци...
Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
Тези кръгли тиквички са наистина много симпатични и ефектни. Получих ги дар, a докато се чудех как да...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook