Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Сладолед-йогурт „Горски плодове”


Отдавна съм обявила бойкот на сладоледите, които се продават в магазинната мрежа, но досега ми се налагаше да се ограничавам до определен брой домашно приготвени лакомства, които не изискват особено усилия и постоянно разбъркване по време на замразяването. От днес обаче съм горд притежател на машина за сладолед, което се оказа не само изключително лесна за използване, но и изненадващо евтина придобивка. Това ми даде възможност да развихря фантазията си и да си приготвя сама едно лакомство за което отдавна мечтая: сладолед-йогурт. Комбинацията от свежият вкус на киселото мляко и ароматните плодове са именно това, от което се нуждаех. Затова се залових за работа:

250 гр. пресни или замразени къпини
150 гр. ягоди (малини)
400 гр. заквасена сметана
100 гр. кисело мляко
6-7 лъжици захар
ванилия

Приготовлението на сместа е изключително лесно и отнема минути. В малка тенджерка за няколко минути загрях къпините и захарта, докато първите се размразят напълно, а втората се разтопи. Прехвърлих получения плодов сироп в кухненския робот, прибавих ягодите и пасирах всичко. Накрая сложих заквасената сметана, киселото мляко и ванилията. Моята сладоледена смес беше вече готова и на тънка струйка я изсипах в предварително замразената машина за сладолед. След 40 минути десерта беше готов.

Разбира се, можете да приготвите този сладолед-йогурт и без машина. При този вариант изсипете сладоледената смес в купа с капак или кутия, сложете го във фризера и на всеки час (не повече от 3-4 пъти) го разбърквайте, за да не образува големи ледени кристали.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Рецепта за сорбе само с две съставки
· Домашният сладолед – с какво е по-добър?
· Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
· Накратко: 6 + 1 причини да обичаме ЯГОДИ
· Дивите ягоди - съкровище в малка опаковка
· Вкусни десерти с тиква
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 16
· Тайните на домашната лимонада
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Козуначена пита след Великден
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Шоколадов терин с кестени
· Любими есенни супи с тиква
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
Събота
21
Април 2018
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сандвич със сос от авокадо и босилек
Здравейте, Hera.bg! Здравей, Цвети! Макар и на края на поста реших да се включа с една рецепта, която...
Индийска крем супа с нахут
Здравейте всички, аз съм Дарина от Червен бряг. Пращам една от най- любимите си рецепти, за да направите...
С какво още да поднесем виното?
Според известната традиция, ако не се сервира с основно ястие, виното се поднася със сирена и/или сухи...
Клафути с череши
Класиката на този френски десерт е именно с череши. Някои хора предпочитат да махнат костилките предварително....
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ!
На всеки му се е случвало да го изненадат внезапни гости. Не от онези неприятните, с които през цялото...
Сок от джанки
Обичам да се връщам към детството си, като всеки нормален човек. Там се крие цяла съкровищница от спомени,...
Тайните на хубавия кекс
Много дълго време съм се заблуждавала относно кексовете. Мислех си, че заради моя Голям Импровизаторски...
Палачинки с праскови и канела
Бързам да направя допълнението, че това не са палачинките, които най-често хапваме в европейската кухня,...
Сироп от мащерка срещу настинки за деца
Когато си спомням за Родопите, винаги долавям аромат на мащерка. Беряхме я в последните дни на май, юли,...
Вино и храна - как да съчетаваме правилно
Когато есента е в разгара си, а зимата потропва на прозореца, в хладните нощи често ти се приисква да...
Как да приготвим: Броколи
На първо място е необходимо да изберете качествени броколи. Те се познават по тъмнозеления цвят, стегнатата...
Охлюви – нещо изтънчено или забравено от кухнята на баба
Всеки от нас поне веднъж е имал кулинарна среща с охлювите. Познавачи казват, че хората се делят на три...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook