Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Сладолед-йогурт „Горски плодове”


Отдавна съм обявила бойкот на сладоледите, които се продават в магазинната мрежа, но досега ми се налагаше да се ограничавам до определен брой домашно приготвени лакомства, които не изискват особено усилия и постоянно разбъркване по време на замразяването. От днес обаче съм горд притежател на машина за сладолед, което се оказа не само изключително лесна за използване, но и изненадващо евтина придобивка. Това ми даде възможност да развихря фантазията си и да си приготвя сама едно лакомство за което отдавна мечтая: сладолед-йогурт. Комбинацията от свежият вкус на киселото мляко и ароматните плодове са именно това, от което се нуждаех. Затова се залових за работа:

250 гр. пресни или замразени къпини
150 гр. ягоди (малини)
400 гр. заквасена сметана
100 гр. кисело мляко
6-7 лъжици захар
ванилия

Приготовлението на сместа е изключително лесно и отнема минути. В малка тенджерка за няколко минути загрях къпините и захарта, докато първите се размразят напълно, а втората се разтопи. Прехвърлих получения плодов сироп в кухненския робот, прибавих ягодите и пасирах всичко. Накрая сложих заквасената сметана, киселото мляко и ванилията. Моята сладоледена смес беше вече готова и на тънка струйка я изсипах в предварително замразената машина за сладолед. След 40 минути десерта беше готов.

Разбира се, можете да приготвите този сладолед-йогурт и без машина. При този вариант изсипете сладоледената смес в купа с капак или кутия, сложете го във фризера и на всеки час (не повече от 3-4 пъти) го разбърквайте, за да не образува големи ледени кристали.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да се храним през горещините, за да се чувстваме свежи и енергични?
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Рецепта за сорбе само с две съставки
· Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
· Накратко: 6 + 1 причини да обичаме ЯГОДИ
· Дивите ягоди - съкровище в малка опаковка
· Вкусни десерти с тиква
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 16
· Тайните на домашната лимонада
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Козуначена пита след Великден
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Шоколадов терин с кестени
· Любими есенни супи с тиква
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
Сряда
20
Юни 2018
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Кисело зеле по добруджански
Преди няколко месеца, докато пазарувах в кварталния плод и зеленчук, подочух разговор. Една клиентка...
Мариновано червено цвекло
Това колко е вкусно маринованото червено цвекло открих сравнително скоро - преди две-три години. Сега...
Наздраве по холандски
Приятна съботна или неделна вечер. Навън вали сняг, а вие сте се събрали на по питие вкъщи с приятели....
Кулинарен конкурс по устойчиво готвене, организиран от „Институт за кулинарни изкуства“
Съвсем скоро, на 4-ти декември в „Институт за кулинарни изкуства“ (ИКИ) във Варна ще се състои първото...
Постни арменски сармички
Ако са ви омръзнали обичайните рецепти за лозови сърми и искате да опитате нещо ново и все пак традиционно...
Жените и бирата
В рекламния фолклор бирата е единствено мъжка привилегия, която силният пол използва не толкова по предназначение...
Как да си приготвим ароматен зехтин
Студено пресованият зехтин има наситен маслинен дъх, които придава неповторим вкус на всяко ястие. Златното...
Топла салата с нахут
Здравей Цвети, Hera.bg и въобще всички, които следят какво се случва покрай постите на Цвети. Реших да...
Сироп от бъз (свирчовина)
Вече ви разказах колко е полезна свирчовината (черен бъз) и ви предлагам да си направите сироп за разреждане....
Лакрица - бонбони като никои други
Знаете ли кое е общото между билката сладък корен, по-известна като женско биле, и Пипи дългото чорапче?...
Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
Тези кръгли тиквички са наистина много симпатични и ефектни. Получих ги дар, a докато се чудех как да...
Мароканската кухня – пиршество за душата - II
Присъстващ на всяко ястие е мароканският хляб (хобз) - кръгъл и плосък, тип пита, с дебела кора. Приготвя...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook