Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Сладолед-йогурт „Горски плодове”


Отдавна съм обявила бойкот на сладоледите, които се продават в магазинната мрежа, но досега ми се налагаше да се ограничавам до определен брой домашно приготвени лакомства, които не изискват особено усилия и постоянно разбъркване по време на замразяването. От днес обаче съм горд притежател на машина за сладолед, което се оказа не само изключително лесна за използване, но и изненадващо евтина придобивка. Това ми даде възможност да развихря фантазията си и да си приготвя сама едно лакомство за което отдавна мечтая: сладолед-йогурт. Комбинацията от свежият вкус на киселото мляко и ароматните плодове са именно това, от което се нуждаех. Затова се залових за работа:

250 гр. пресни или замразени къпини
150 гр. ягоди (малини)
400 гр. заквасена сметана
100 гр. кисело мляко
6-7 лъжици захар
ванилия

Приготовлението на сместа е изключително лесно и отнема минути. В малка тенджерка за няколко минути загрях къпините и захарта, докато първите се размразят напълно, а втората се разтопи. Прехвърлих получения плодов сироп в кухненския робот, прибавих ягодите и пасирах всичко. Накрая сложих заквасената сметана, киселото мляко и ванилията. Моята сладоледена смес беше вече готова и на тънка струйка я изсипах в предварително замразената машина за сладолед. След 40 минути десерта беше готов.

Разбира се, можете да приготвите този сладолед-йогурт и без машина. При този вариант изсипете сладоледената смес в купа с капак или кутия, сложете го във фризера и на всеки час (не повече от 3-4 пъти) го разбърквайте, за да не образува големи ледени кристали.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Как да се храним през горещините, за да се чувстваме свежи и енергични?
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
· Накратко: 6 + 1 причини да обичаме ЯГОДИ
· Дивите ягоди - съкровище в малка опаковка
· 5 любими десерта с ябълки
· Вкусни десерти с тиква
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Изпитана рецепта за домашна горчица
Вторник
11
Август 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Как да познаем истинския мед
Медът е един от най-невероятните дарове на природата. В съдържанието му преобладават фруктозата и глюкозата...
Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
Ако ви е останало парче-две варена или печена тиква и се чудите какво да я правите, това е идеалната...
Кокосовото мляко
Много хора по една или друга причина не искат да консумират прясно мляко – дали защото са вегетарианци,...
Да консервираме здравословно - II част
Да намачкаме ягоди, малини, вишни, боровинки, касис, арония Най-полезният начин за съхранение на червените...
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
Рибни торбички с праз
На пръв поглед изглежда трудно, но истината е, че това е лесна и ефектна вечеря. Сервирайте със зелена...
Хелоуин: Сандвичи - гробище
Сандвичите ковчези и надгробните плочи са лесни и вкусни. СТРАХотно предложение за домашното хелоуинско...
Брускети с домати, чесън и зехтин
Родината на брускетата е централна Италия. Препечената със зехтин филийка е прекрасно предястие (особено...
"Друсани" пресни картофки с подправки
Този начин на приготвяне на пресни картофки научих преди 10 години от свекърва ми, само че бяха поръсени...
Супа с резене, коприва и левурда
Резенето, известно с доброто си антибактериално свойство, можете да срещнете с различни имена. Като мореч...
Зеленчукова запеканка
Здравей, Цвети! Аз съм Лилия и чета с удоволствие Hera.bg. Исках много да се включа в играта, но не знаех...
Пържола с шоколад
Последният път, когато срещнах тази метафора, тя беше използвана като синоним на "манджа с грозде" т.е...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook