Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Сладолед-йогурт „Горски плодове”


Отдавна съм обявила бойкот на сладоледите, които се продават в магазинната мрежа, но досега ми се налагаше да се ограничавам до определен брой домашно приготвени лакомства, които не изискват особено усилия и постоянно разбъркване по време на замразяването. От днес обаче съм горд притежател на машина за сладолед, което се оказа не само изключително лесна за използване, но и изненадващо евтина придобивка. Това ми даде възможност да развихря фантазията си и да си приготвя сама едно лакомство за което отдавна мечтая: сладолед-йогурт. Комбинацията от свежият вкус на киселото мляко и ароматните плодове са именно това, от което се нуждаех. Затова се залових за работа:

250 гр. пресни или замразени къпини
150 гр. ягоди (малини)
400 гр. заквасена сметана
100 гр. кисело мляко
6-7 лъжици захар
ванилия

Приготовлението на сместа е изключително лесно и отнема минути. В малка тенджерка за няколко минути загрях къпините и захарта, докато първите се размразят напълно, а втората се разтопи. Прехвърлих получения плодов сироп в кухненския робот, прибавих ягодите и пасирах всичко. Накрая сложих заквасената сметана, киселото мляко и ванилията. Моята сладоледена смес беше вече готова и на тънка струйка я изсипах в предварително замразената машина за сладолед. След 40 минути десерта беше готов.

Разбира се, можете да приготвите този сладолед-йогурт и без машина. При този вариант изсипете сладоледената смес в купа с капак или кутия, сложете го във фризера и на всеки час (не повече от 3-4 пъти) го разбърквайте, за да не образува големи ледени кристали.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Рецепта за сорбе само с две съставки
· Домашният сладолед – с какво е по-добър?
· Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
· Накратко: 6 + 1 причини да обичаме ЯГОДИ
· Дивите ягоди - съкровище в малка опаковка
· Вкусни десерти с тиква
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 16
· Тайните на домашната лимонада
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Козуначена пита след Великден
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Шоколадов терин с кестени
· Любими есенни супи с тиква
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
Понеделник
22
Януари 2018
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Моцарелата – свежото лятно сирене
Историята разказва, че преди повече от 120 година в чест на кралица Маргарита Савойска, известен италиански...
Лакрица - бонбони като никои други
Знаете ли кое е общото между билката сладък корен, по-известна като женско биле, и Пипи дългото чорапче?...
Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка
Сиренето Камембер има твърда плесенна коричка, която задържа меката му вътрешност. Готвенето му на висока...
Спагети с домати, чили и риба тон
Едно предложение с риба и паста, в което вярвам ще се влюбите. за 4 порции 350 г спагети 1 малка...
Кюфтета от тиквички
Кюфтенцата от тиквички са една често приготвяна рецепта от домакинствата. И като такава може да се срещне...
Жените и бирата
В рекламния фолклор бирата е единствено мъжка привилегия, която силният пол използва не толкова по предназначение...
Мусака със спанак и ориз
Казвам се Кремена, на 26 години от Велико Търново. До скоро бях по майчинство и от няколко месеца работя...
Портокаловите корички - безвреден аромат за сладкиши
Вече всички знаем, че в по-голяма част от опакованите сладкиши се крие значително количество химия. Овкусителите,...
Мини "Руло Стефани"
Имайки предвид, че сме свикнали ако има сварено яйце в кайма да го оприличаваме на "Руло Стефани", реших...
Домашната лютеница "на брата"
Миналата година, брат ми за първи път решиха, че ще правят лютеница (тази пак са направили). Даже успях...
Да си направим суши - II
Съществуват много видове суши, но разликата между тях е по-скоро в начина на оформяне, а не толкова във...
Петел яхния
Петел яхния е характерно ястие за трапезата на Димитровден 1 петел /или кокошка/ 1 кг лук 1-2 ...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook