Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Берлин – модерен град с много история III


Берлин е задължителният вурст – онези техни наденички, които винаги вървят с гевречета. Той е и традиционната кръчма, в самия му център, където ядох свински джолан с уж кисело зеле, а то, за жалост, имаше неприятен вкус. Но като цело яденето бе много знаково за местната кухня. През цялото време звучеше тиролска музика, в центъра на ресторанта бе поставена дървена каруца и аз бях убедена, че съм попаднала във възможно най-германското място, каквато бе и идеята ми.

За мен Берлин са колите спрени само от едната страна на улицата, строени по конец – никакво безразборно нашенско паркиране. Той е и телевизионната кула на бившата ГДР, позната ни от времето, когато нашата телевизия излъчваше от братската страна. Кулата се вижда от всички части на града. Берлин е малката сладкарничка, където ядохме сладолед в неделната сутрин. В центъра на заведението бяха поставени кани с вода, овкусени с плуващи парчета краставица в едната и портокал в другата – напълно безплатно. Естествено, нашего брата българина пи на поразия. Берлин е реновираните сгради – бивши производствени цехове, ако съди човек по някои белези, но превърнати в луксозни хотели или обществени сгради.

Това е град, в който дори и да не си германофил, ти се иска да се върнеш, защото той събира по удивително хармоничен начин история и съвременност. Той носи ведрост, оптимизъм. Тук се чувства духът на култура, до която, за да се докоснеш в дълбочина, в никакъв случай не стигат няколко дни.


Виж още статии за:   Пътешествия ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Достъпни и бързи летни дестинации извън страната
· Какво да посетим в Европа през 2017?
· Светите места в България - Белинташ
Виж още статии за:   Пътешествия ·
Понеделник
17
Юни 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Коледни пости - Ден 22:
Как се случиха един сандвич с хумус и усещането за Коледа.
Днес е ден на подготовка. Все пак е Никулден и трябва да се погрижим за шарана. Сутринта го извадих от...
До Барселона и обратно… II
Ден 4 Наспахме се след продължителната разходка. Баща ми сготви традиционното за Испания ястие – Паеля....
Когато започнах да се обичам...
Вероятно много от нас се сещат само за комедийния образ, който прекрасните филми на Чарли Чаплин е оставил...
На пътя, някъде
Далече, в далечните слънчеви мрежи, далеко. Блуждае лятото под спуснатите клепки, димът се...
За какво служи майката
Изложеният по-долу списък е съставен в резултат на напрегната обща работа на една четиринадесет годишна,...
Пътуването като терапия
Нещата, които са полезни за физическото ни здраве и благополучие, невинаги ни доставят вътрешно удовлетворение...
18 октомври - Ден за борба с трафика на хора
Всяка година на хиляди жени се обещава кариера като танцьорки в Западна Европа. За съжаление, те свършват...
Часът на Земята 2012
Часът на Земята, една от най-мащабните акции, които обръщат внимание на проблема с опазването на околната...
Понякога "по-късно" означава "никога"
Понякога "по-късно" означава "никога". Опитай сега!...
Как лисичето се влюби и хитринките си изгуби
Живее в близката гора едно лисиче - кокетно, пухкаво, нали си е момиче. Очите му от хитринки блещукат,...
По-късно тя си спомняше за щастливите часове на този следобед
По-късно тя си спомняше за щастливите часове на този следобед - един от онези празни откъм събития промеждутъци...
До Италия и назад - II част
Във Вечния град има няколко пункта, около които може да бъде построена една история. На половин километър...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook