Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печен миш маш


Обичам миш маш, а също и печени зеленчуци. За това реших да комбинирам и се получи това зеленчуково ястие.

Става бързо, лека храна е и е подходящо за летните дни. В този, който правя на тиган добавям магданоз, но тук избрах риган.

350 гр домат - 2 бр
150 гр печен червен пипер
1 зелен пипер
50 гр сирене
2 яйца
черен пипер, сол
зехтин, риган


В тавичка сложих малко зехтин, наредих нарязаните на шайби домати, нарязан червен и зелен пипер, поръсих с черен млян пипер и сол, запекох във фурната (200 градуса) за около 20 минути.

След това добавих 2 яйца на очи, сирене - нарязано на плочки, поръсих с риган и след около още 10 минути печене бе готово.
Коментари
2014-08-19 #5
Инна Георгиева
Дами, както и много други ястия миш-маш е това, което сме научили от някой да правим. Така както всеки прави по различен начин кавърма, дробчета по селски, пилешка супа и сродни. Основните съставки на миш-маш са пипер, домати, яйце и сирене, бъркани на котлон.. Всичко друго е въпрос на вкус. Тук рецептата е просто заигравка с името, идея за импровизация, за нещо набързо, не се хващайте за думата
2014-08-19 #4
Евгения
Това изобщо не е миш-маш!!! Няма лук, няма, чесън......постна история
2011-09-13 #3
аха
Това не е миш-маш, а запеканка - можете да си направите такава с каквито зеленчуци пожелаете ...
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Панирани пиперки с доматен сос
· Рязана долма
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Вкусни десерти с тиква
· Козуначена пита след Великден
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Магданозени кюфтенца
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· 5 любими десерта с ябълки
· Любими есенни супи с тиква
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Понеделник
21
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сол или сол
Солта е най-простата подправка. Дотолкова сме свикнали с нея, че прибавянето й в основните ястия изобщо...
Печени ябълки
Ароматът на печени ябълки, съчетани с канела, ми навяват страхотни детски спомени. Понякога за разнообразие...
Туршия със зелени домати, чесън и копърче
Тази туршия винаги ми напомня за леля ми. Някъде назад (много назад) в спомените от моето детство, даде...
Свински филенца с левурда и каперси
За тази рецепта използвах свинско филе, но вие можете да изберете прясно, свинско месо без много мазнина....
Курабии за Баба Марта
Баба Марта скоро ще закичи всички ни с червено- бял дар за здраве и късмет. Защо да не я поканим и на...
Бисквити с тиква
Докато изрязвах с формички тези бисквити се чудех с какво да изрежа тестото за да получа формичка на...
Салата със спанак и пикантни пилешки късчета
Здравейте и от мен, Надя! Искам да участвам в конкурса с една рецепта за салата със спанак. Имаме малка...
Постни лозови сарми с царевица
Тези лозови сармички за поредната вариация на класическите. Добавих им царевица, защото Игнажден наближава,...
Сладолед-йогурт „Горски плодове”
Отдавна съм обявила бойкот на сладоледите, които се продават в магазинната мрежа, но досега ми се налагаше...
Сироп от бъз (свирчовина)
Вече ви разказах колко е полезна свирчовината (черен бъз) и ви предлагам да си направите сироп за разреждане....
Картофи на фурна със свинско и прясна чубрица
Прясната чубрица има по-нежен аромат от сушената, наскоро имах възможност да си набера за това и присъства...
Клафути с череши
Класиката на този френски десерт е именно с череши. Някои хора предпочитат да махнат костилките предварително....
Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
Отново в търсене на най-атрактивния сладкиш за св. Валентин? Да, и аз съм така...Преди време си купих...
Аранчини - италиански оризови топки
Симпатичните аранчини са много характерни за сицилианската кухня. Оризовите топки се пълнят с различни...
Къде са ни чиниите?
Решаваш да хапнеш някъде навън, отиваш в близкия ресторант за бързо хранене и ти сервират сандвича в...
Прасковата - мъхестият отличник
Прасковата е сред едни най-разпространените овощни видове у нас. Дръвчето принадлежи към семейство Розоцветни...
Кефир за здрави черва и имунитет
Кефирът е поредната ферментирала храна, която заслужава вниманието ни. И макар направата му да е малко...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook