Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печен омлет с тиквички


За любовта ми към тиквичките вече съм споделяла. След като две близки семейства, по едно и също време, ми дадоха по една торба тиквички, за мен се превърна във въпрос на чест как да ги оползотворя различно от стандартните пълнени, салата, пържени. Така се появи тази рецепта, която е в моята категория "рецепти след работа" т.е достатъчно бързо се приготвят :)

тиквички 500 грама
1 малка глава лук - 50 гр
150 гр не много солено сирене
5 яйца
7 с.л зехтин
4 с.л царевица - замразен
4 с.л грах - замразен
2 с.л наситнен пресен копър
сол, млян черен пипер


Тиквичките нарязваме на малки кубчета и задушаваме заедно с лукът в зехтина за 5 минути. Добавяме царевица, грах, наситнения копър, сол (много малко, защото има сирене) и млян черен пипер - разбъркаваме още 5 минути.

С помощта на вилица надробяваме в дълбока купа сиренето и разбиваме заедно с 5 яйца.

Фурната загряваме на 200 градуса. Намазняваме незалепваща тавичка (моята бе около 2 педи щирока) и изсипваме зеленчуковата смес, отгоре изливаме яйцата със сирене. По желание можете да добавите маслинки и домат. Печем за около 20 минути. Ястието е прекрасно както топло, така и студено. Бързо, а? ;)
Коментари
2011-08-09 #4
КЪНЕВА
чудесна е рецептата.Ще я приложа.
2011-08-02 #3
Инна Георгиева
Радвам се, че ви допада дами. На втория ден след като бе останал малко омлет, задуших със зехтин пресни домати (малко черен пипер добавих) и добавих нарязания на големи кубчета омлет. Стана чудесно
2011-08-01 #2
Велизара
Звучи вкусно и аз ще опитам
2011-07-31 #1
Дими
Изглежда лесно,а навярно е и вкусно.Непременно ще опитам.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Палачинки (катми) с мая
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 14
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· Тайните на домашната лимонада
· Патладжанена разядка
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Любими есенни супи с тиква
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Вкусни десерти с тиква
· Козуначена пита след Великден
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Магданозени кюфтенца
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· 5 любими десерта с ябълки
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Как да си направим кълнове от боб мунг?
Четвъртък
21
Ноември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
Ако сте от онази порода любители на чая, които не могат нито ден без своята чаша или две от любимата...
Салата със "сребърни ушички" и фъстъци
Китайската гъба "сребърни ушички" има укрепващо организма действие. Тя няма някакъв специфичен вкус,...
Мароканската кухня – пиршество за душата - I
Мароканската кухня е много вкусна, оригинална и богата, леко пикантна, простичка, засищаща и има какво...
Доматено чътни със сушени кайсии
Чътнито е незаменима част от индийската кухня и макар често да се среща плодово не остсъстват и други...
Веган торта с ядки, сушени плодове и крем от авокадо и банан
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Мазнините: добри, полезни, вредни - I
Често възхвалата или анатемосването на дадена мазнина има за цел просто да ни продаде рекламиран продукт....
Невероятни приложения на сока от киселите краставички
Киселите краставички са любим деликатес. Хрупкави корнишонки, пикантни, свежи - зимнина за всяко време...
Овнешки гювеч
1 кг овнешко месо 4-5 домата 3-4 зелени пиперки 2 патладжана 150 г бамя 4-5 картофа 150 грама зелен...
Парти идеи за Хелоуин: Сандвичи-мумии
Решили сте да направите Хелоуин парти и търсите идеи за храна? Тези сандвичи ще спечелят вашите гости...
Тайните на шарената сол
Шарената сол е най-големият български кулинарен сантимент. Няма нищо случайно в това когато посрещаме...
Да готвим с вино
Виното може да придаде на всяко ястие незабравим аромат и вкус, да подчертае всички достойнства, но също...
За закуска: Топъл сандвич с пушено филе и яйце
Закуските през уикенда са най-често специалитет на половинката. Най-уважавани са палачинките и топлите...
Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
Фурмите са изключително ценен и полезен плод, един от най-древните, познати на човечеството. Корените...
Да си направим суши
Ако обичате екзотичните храни и експериментите, сигурно вече сте опитвали този деликатес идващ от Далечния...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook