Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Сладкиш със сини сливи



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
През този сезон плодовете са в изобилие, а ето че дойде ред и на сините сливи. Рядко приготвям сладкиши, но сега ми се дояде нещо със сини сливи, така че реших да импровизирам с налични продукти. Олиото може да се замени с краве масло, просто аз в случая имах само толкова масло. Изберете по-дребни сливи, нека месото им бъде стегнато, а не меко.
2 яйца
30 мл мляко
50 мл олио
50 гр. краве масло
1 пак.ванилия - 2 гр.
150 гр. брашно
2 и 1/2 к.л бакпулвер
50 гр. фини овесени ядки
120 гр. захар
кафява захар за поръсване
1 счукано карамфилче (малко)

сини сливи (около 450 гр)


Фурната загряваме на 180 градуса. Сливите разделяме на две и махаме костилките.
Яйцата и млякото разбиваме с бялата захар, докато се разтопи. Маслото разтапяме и заедно с олиото добавяме към яйцата, при непрекъснато бъркане (внимавайте маслото да не е горещо!). Брашното пресяваме и смесваме с бакпулвера, добавяме малко по малко към другата смес. Прибавяме овесените ядки, ванилията и карамфилчето.

В намазнена тавичка (моята бе около 2 педи дълга и педя и половина широка) изсипваме сместа, която в тавичката става около 1 см дебелина. Плътно, една до друга, нареждаме половинките сини сливи, поръсваме с кафява захар. Печем около 45 минути. Ако започне много да загаря сваляме на по-ниско тавата.

Коментари
2016-08-19 #4
Vesela
Чудесен десерт, аз слагам сливите на дъното на тават, пъръсвам с малко канела и след това върху тях изсипвам тесто
2011-09-15 #3
lilq
мн добра идея браво аз я пробвах
2011-08-16 #2
Инна Георгиева
Сподели отзиви после, Елица
2011-08-14 #1
Elitza Foteff
Здравейте, много ми допадна идеята и ще я пробвам!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Овес за здраве и красота
· Овесени бисквити с Дарето
· Овесените трици
· Ечемичени здравословни бисквити
· Овесена закуска с ягоди
· Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
· "Здравословен обяд за ученика" - питателно бурито, сини сливи и орехи
· Мармалад асорти
· Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
· Сладко от сини сливи
· Сините сливи
· Телешко със сини сливи
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Закуска с овесени ядки за деца
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· 5 любими десерта с ябълки
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
Четвъртък
25
Февруари 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Как да си приготвим ароматен зехтин
Студено пресованият зехтин има наситен маслинен дъх, които придава неповторим вкус на всяко ястие. Златното...
Бульон трезве
Едва ли има човек, който не е осъмвал след бурна нощ с натежала глава. Махмурлукът не е шега работа –...
Сандвичи със спанак и яйце
Привет, привет! Следя конкурса с голям интерес и всички рецепти ми изглеждат вкусни. Моето предложение...
Да консервираме здравословно - I част
Красивите бурканчета с примамливи етикети, които се предлагат в супермаркетите, могат да ни накарат да...
3 идеи с праскови за захранване на бебето
Според най-разпространената схема на захранването, сурови праскови може да се дават на бебета, навършили...
Салата с портокалов дресинг
Този домашно приготвен портокалов дресинг добавя необикновен сладко-кисел привкус към салатата като едновременно...
Печен омлет с тиквички
За любовта ми към тиквичките вече съм споделяла. След като две близки семейства, по едно и също време,...
Салата от пшеница, гулия и сушени череши
Днес искам да ви предложа две бързи ястия, чиято основна съставка е пшеницата. Подходящи са и за постите. ...
Сладко от череши
Сладкото от череши винаги го свързвам със сладоледените мелби от моето детство. И сега за разкош понякога...
Курабии за Баба Марта
Баба Марта скоро ще закичи всички ни с червено- бял дар за здраве и късмет. Защо да не я поканим и на...
Кюфтета от тиквички
Кюфтенцата от тиквички са една често приготвяна рецепта от домакинствата. И като такава може да се срещне...
Обредна пита за Никулден
В Интернет пространството срещам пити за Никулден, в чиито състав има яйца, прясно, кисело мляко. Никулден...
Кюфтета с булгур
Натрошените зърна пшеница, някога са били една от основните храни на българската трапеза, преди навлизането...
Да си направим суши
Ако обичате екзотичните храни и експериментите, сигурно вече сте опитвали този деликатес идващ от Далечния...
Лимонова трева - подправка, билка и козметика
Латинското й наименование е Цимбопогон (Cymbopogon), но е известна с по-простичкото - лимонова трева....
Кулинарната традиция на глинените съдове
Понятието Българска национална кухня е доста мъгляво. Не са много ястията, които можем да наречем типично...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook