Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Теория и практика на доброто парти


Да замислиш, организираш и да си домакиня на незабравимо парти е изкуство. Като всяко изкуство, важен е талантът – някои просто го могат, на други не им се отдава. Има жени, които могат да превърнат дори ежедневното пиене на кафе с приятелки вкъщи в задушевен, весел празник. Техните рождени дни, посрещане на Нова година стават „светското събитие на годината” за приятелския им кръг, който по правило не е никак малък. На техните купони винаги се случва нещо вълнуващо, можеш да се запознаеш с интересен човек и за тези купони се говори доста време.

И макар да говорим за талант, всъщност не сме съвсем прави – има някои основни правила, които те спазват, съзнателно или не, и които превръщат повода или липсата на повод в просто отлично парти. А психологизмът, който помага сякаш всичко да става както трябва, се развива като всяко умение. То идва с доброто познаване на собствените приятели. И с малко съобразителност.

Първо трябва да си отговориш на въпроса – къде ще е партито? Иначе казано – разговор около масата или по- скоро танци и свободно движение наоколо с питие в ръка? И двете си имат своята теория и практика. На масата атмосферата е по- задушевна, има общ разговор между голяма част от гостите, които се познават сравнително добре. Тогава акцентът пада върху подредбата на гостите, които за значително малобройни и върху храната. Ако искаш просто весел купон с танци и повечко хора, близки и не толкова близки, акцентът пада върху питиетата и свободното пространство.
Така ще разделим условно партитата. Условно, защото няма такова правило, едното да не се превърне в другото. Ако има настроение, винаги може да разчистите терена за танци и забава.

Гостите – няма парти без гости. Да, това са повечето ти приятели, техните приятелки и приятели. Свикнали сте заедно, имате общи шеги, общи спомени. Има ги всичките типажи – веселякът ( и неговите вицове ), чаровникът ( и неговите любовни преживелици ), умникът ( и най- новото, което е научил ) – изобщо всички са налице, както и техния принос към разговора. Но добрият домакин кани някое ново лице – приятел на приятел, интересен колега или някой гост от друг град. Свежите попълнения гарантират нови теми и емоции. Не непременно приятни и в тон с общото между вас, но и това е нещо, което се помни в последствие, нали?! Освен това няма гост и неприемливо поведение, което да не може да бъде неутрализирано. Между гостите не бива да има наскоро разделили се двойки или каквито и да е конфликти в зародиш. Ако искаш събереш повече хора – осигури им място. Ако партито е на маса, подредбата на гостите също е много важна и не я оставай на случайността. Едни симпатични табелки пред всекиго може да е приятен акцент и да осигури чудесна атмосфера на масата – важен е човекът отляво, отдясно и отсреща. Нека, ако има непознат, да е отсреща – така се спазва необходимата дистанция и няма да има неудобство от разговор директно в ухото между хора, които са се запознали току- що. Домакинята също да е наблизо до новия гост, така ще го запознава най- адекватно с останалите и ще подсказва общи теми за разговор.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Бумът на семейната фотография
· Между истерията и депресията: Нова Година
· Вълшебството на Рождество
· Какво е "правилото на едната минута" и защо да го прилагаме
· Хартията в интериора
· Да изберем най-подходящите пердета
· За една по-спокойна почивка
· 10 неща от бита, които трябва да сменяме често
· 5 възела, които е полезно да научите
Неделя
18
Август 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Какво да сложим на масата на Бъдни вечер
Всички знаем, че на Бъдни вечер се поднасят нечетен брой ястия, но когато се стигне до планиране на менюто,...
Mалките жилища
За да се поддържа една голяма къща се изисква голямо количество топлинна енергия и електричество. А в...
Коледна звезда
Тя е най-продаваното цъфтящо цвете в саксия. За една година само в Щатите се продават около 70 милиона...
Какво се случва на Велики понеделник?
На Велики понеделник евангелистите ни разказват как Божият син влязъл в Йерусалимския храм и го намерил...
Табло за стената: Народните будители за деца и родители
За Деня на народните будители предлагаме на родители, ученици и учители един проект за ръчен труд, който...
Здравословното пестене
Всички искаме да спестяваме (поне малко), но не всеки успява. Да не кажем, че за някои хора това си е...
На Велики четвъртък е била Тайната вечеря и боядисваме яйцата
На този ден Христос събира учениците си на Тайната вечеря и им казва, че ще бъде предаден. В недоумение...
Игликата - дискретният чар на пролетта като билка
Нежната крехка красота на Игликата се възприема като божие откровение... Нашите прадеди смятали растението...
Езическите корени на Коледа
На Коледа целия християнски свят празнува раждането на Спасителя. В Библията обаче не е отбелязана датата,...
Съвременният интериор
Днес в интериорния дизайн повече от всякога се използват елементи характерни за различни култури и епохи....
Мартеница гривна с техника "макраме"
Много дълго време мислех, че макрамето е нещо безкрайно трудно. Докато преди време не попаднах на едно...
Елегантният чимшир е още интересна билка
Този така симпатичен градински храст - чимширът, е токсично растение. Но това не пречи той да е най-предпочитания...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook