Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Гръцка салата


В "Гръцката салата" ( Χωριάτικη σαλάτα - ХориАтики салАта) за разлика от "Шопската", зеленчуците се режат на шайби. Разбира се, ако на вас повече ви допада да е нарязана на кубчета, чувствайте се свободни да го направите. Салатата върви много добре с маринована рибка, така че ако сте любител добавете в чинията и малко херинга.
1 кг. домати
1 краставица
1 пипер – зелен
маслини , магданоз
червен лук
зехтин, винен оцет
½ ч.л риган
черен пипер, сол


Доматите, краставицата и пипера нарязваме на кръгчета. Лукът на месечинки. В купа смесваме зеленчуците заедно с маслините и слагаме сиренето нарязано на кубчета или цяла плочка. Отделно приготвяне дресинг от зехтин, оцет, риган, черен пипер и сол. Посипваме салатата с нарязан на ситно магданоз и заливаме с дресинга. Ако има и едно узо със салатата: Наздраве!
Коментари
2012-03-15 #2
sneja
Буквален превод на салатата не е гръцка а селска салата затова ви изглежда че е разхвърляна но гърците сме много големи кулинари Умеем да си угаждаме С всичко е така не само с храната Умеем да се веселим и да празнуваме като забравим за всички незгоди Умеем и правим всичко с вкус и разбиране Няма грък Или елин който да каже немога това или онова без да е пробвал поне три варианта да се справи сам а кулинарията е и за мъже и за жени поравно се справят с всичко..
2011-01-19 #1
vilidon
Лично аз,не съм очарована от Гръцката кухня.По принцип Гърците приготвят всичко по бързата процедура,нахвълят всичко на масата и да ти е сладко.!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Гърция и България. Туристически дестинации по време на криза - III част
· Ситония – идилия между човека и природата
· Тайните на зехтина
· Средиземноморската диета – щастие за цял живот
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Аспержите - изтънчено удоволствие
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· 5 любими десерта с ябълки
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Любими есенни супи с тиква
Събота
19
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сос "Болонезе"
Ragu alla Bolognese (в превод: рагу по болонски), както наричат този сос в Италия, е един от най-често...
Сумак - още едно от съкровищата на Ориента
Открих сумака в един турски ресторант и определено бях заинтригувана от вкуса на тази подправка. Тя е...
Как да приготвим: Раци
Раците са едни от най-вкусните лакомства, които ни предлага природата. За съжаление все по-рядко хапваме...
Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
Постните кюфтенца от булгур с гарнитура от патладжан и моркови е рецепта, с която да разнообразите постите...
Baingan Bharta - индийска кухня
Baingan Bharta е традиционна индийска рецепта от Панджабския регион, която в зависимост от района има...
Печени камби - зимнина
Тези камбички в нашето семейство са любимата ни зимнина. Като изключим почистването на камбите, всичко...
Козуначени кифлички
Здравейте!Казвам се Людмила от гр. Хасково и бих искала да участвам и с едно предложение, за великденски...
В защита на Храната
Храната. Защо такова обичайно нещо като храната има нужда от защита? Според американският журналист и...
Готвенето помогнало на човек да развие мозъка си
Готвенето е помогнало на човека да развие мозъка си и е допринесло за възникването на религиите и културата,...
Мароканската кухня – пиршество за душата - II
Присъстващ на всяко ястие е мароканският хляб (хобз) - кръгъл и плосък, тип пита, с дебела кора. Приготвя...
Сладко от праскови
Сезонът на прасковите е тук. Ако имате плодни дръвчета, то сигурно се изправяте пред голямо количество...
Студен чай за горещите летни дни
Заедно с хладните дни времето на чая отмина, за да дойде времето на чая. Само че не горещ, а леден. Със...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook