Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Домашни бонбони


Вариантите на домашни бонбони са точно безброй. Всеки добавя, маха, модифицира нещо в рецептата, но резултатът винаги е един и същ – вкусно.
Бонбоните, които направих и останаха само на снимка, си нямат име и приготвянето им варира от настроението на „сладкаря“. Аз гледам да се придържам към простотата и малкото време за приготвяне.

За около 40 минути могат да се приготвят към 15 бонбона и от двата вида, които ще ви представя.


Сърчица - домашни бонбони с орехи и какао

орехи - 100 гр
1 и 1/2 с.л масло
2 к.л фруктоза
1 к.л какао


Сърчицата се постигат освен с любов и с малко помощ от онези гениални формички за лед, в които бонбоните не залепват.
За да ги направите ви трябва блендер.
По принцип не държа на пропорциите и винаги слагам „на око“, но за да опиша рецептата, измерих количествата, за отправна точка: за 15 бонбона използвах 100 гр. орехи, една и половина супена лъжица масло, две кафени лъжици фруктоза и една кафена лъжица какао (нямах зърна и не можах да си смеля, затова сложих какао на прах) .
Орехите се смилат наситно, след това се добавя маслото и какаото.
Отново се смила, докато не стане еднородна смес. След това се напълва във формичката и се оставя във фризера. За да стегнат добре им трябва 1 час.

Коментари
2011-09-28 #2
Светла
Много ми хареса рецептата, чного е вкусна! Чак ми се прияде!
2011-09-28 #1
Светла
Много ми хареса рецептата, чного е вкусна! Чак ми се прияде!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Лакрица - бонбони като никои други
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
· Орехите - полезни за мозъка, но още повече за сърцето
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Орехите – най-обичаните ядки у нас за здраво сърце и добро настроение
· Пастички "С любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Телешко в шоколадов сос
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
Събота
31
Октомври 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Как да съхраним картофи през зимата
В нашата страна картофите са основен продукт в зимното меню. Независимо дали ги печем, варим или пържим...
Макарони със спанак и гъби на фурна
Здравейте Hera.bg, бих искала да участвам с тази рецепта за основно ястие, който обича месно, може...
Брашното – някои го предпочитат черно
Бързам да уточня, че определението “черно” в заглавието е по-скоро преносно и обобщаващо. Иде реч за...
Първата българска готварска книга е дело на...Дядо Славейков
Петко Рачов Славейков е светило сред съвременниците си - уважавана обществена и политическа фигура, патриот...
Слънчогледовите семки са достъпни, вкусни, много полезни
Печеният слънчоглед е най-популярната семка у нас. Започнеш ли веднъж, няма отърване, докато не приключиш...
Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
За пръв път пречистената мазнина гхи (ги, гхий, от санскрит) се появява в стари ведически текстове като...
С какво още да поднесем виното?
Според известната традиция, ако не се сервира с основно ястие, виното се поднася със сирена и/или сухи...
Салата с грилован бял патладжан и булгур
Белият патладжан, за разлика от синия, съдържа много по-малко соланин, месото му е с много по-лек и нежен...
Постен кокосов кекс с какао
За този кекс не ви трябват миксери, бъркалки, щуротии. Всичко забърквам в една купа, спазвайки основното...
Kексче с шоколадова душа
Кексчето има хрупкава коричка и мека, ефирна вътрешност. Ето защо го нарекох: с шоколадова душа. Продукти...
Да готвим с вино
Виното може да придаде на всяко ястие незабравим аромат и вкус, да подчертае всички достойнства, но също...
Задушено шкембе в гювече
Задушеното шкембе е характерна рецепта за Петковден. Добавете по желание и малко кашкавал минути преди...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook