Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Домашни бонбони - II


За да си направите тези сладки топчета (около 15 бр.) отново ви трябва блендер.




Бонбони с фурми и кашу

Вторият вид са ми любимци. Комбинацията от фурми и ядки е най-доброто, което може да се случи на рецепторите :). Само почерпете някого (след себе си разбира се) и вижте как ви гледа след това. :)

кашу - 90 гр
фурми - 7 бр.
какао, кокос

В него натрошавате кашуто (всякакви други ядки са добре дошли, 70-90 гр.). Изсипвате го в отделен съд, за да използвате отново блендера за фурмите (6-7 бр.). Желателно е преди да се смелят, да са били накиснати във вода за час-два. Махате им костилките и ги смилате. Става лепкаво и трудноуправляемо, но това не трябва да бъде никаква пречка. Към така получения „мармалад“ се добавя кашуто и отново се миксира. Обикновено на този етап блендера започва да се отказва от професията си, затова можете да разбъркате сместа и с лъжица.

Отново всичко лепне – нормално, запазвате спокойствие и отивате към последната стъпка - оформяне на топчетата. Става като цариградски кюфтенца (не че ям) между дланите. Следва най-красивият момент – овъргаляне в кокосови стърготини.
Гласувам с две ръце за домашно приготвени – не е сложно, купувате си кокос, настъргвате вътрешността му на ренде и го сушите на хартия за печене, после, като изсъхне добре (за 1-2 дни) го сипвате в бурканче – ароматът е страхотен. Ако нямате кокосови стърготини, може за „глазура“ да използвате натрошени ядки или какао, както сурово (натрошено), така и сухо. Със сухото какао постигате ефекта "трюфел", но трябва обилно да овъргаляте готовите топчета, само с потапяне в какаото на прах не става.

Много ще се радвам ако чуя вариации на тези рецепти и споделите дали сте изненадали някого с този вкус. Аз от половин година вече гледам и се забавлявам на вкусовите реакции на роднини и познати към тези бонбони, много лесни за приготвяне (изключваме частта с миенето на лъжиците и блендера от фурмите :) ) и много полезни за здравето.
Продължава: Домашни бонбони

Коментари
2014-11-27 #10
Светлана
овалих в какао и сухо мляко
2012-11-03 #9
teodora
Да, сурови са
2012-11-03 #8
Таня
Ядките сурови ли са?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
· Торта от фурми с крем от авокадо
· Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
· Суровоядска торта с шоколад и глог
· Най-фертилните храни - II
· Сладки хапки с фурми
· Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Лакрица - бонбони като никои други
· Домашни бонбони
· Малки сладки изкушения
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· 3 вида храни, които да имаме вкъщи, докато постим
· Всичко за Великите пости
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· 5 любими десерта с ябълки
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Изпитана рецепта за домашна горчица
Събота
23
Октомври 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
Установила съм, че най-вкусна бобената чорба става, ако си сварил наведнъж поне 700 гр. боб /в сухо състояние/....
Кулинарните специалитети на Испания - II
Зехтинът. Стъпвайки на иберийска земя с изненада разбрах, че Испания (и по-точно Андалусия) е най-големият...
Домашната лютеница "на брата"
Миналата година, брат ми за първи път решиха, че ще правят лютеница (тази пак са направили). Даже успях...
С аромат на печени чушки - II
Печене на фурна Преди много години бях изправена пред един чувал пипер и налична единствено фурна, така...
Домашна лютеница
Има ли човек, който да не обича домашна лютеничка? Няма! Или ако има, то са толкова малко, че няма да...
Тръстиковата захар – здраве и аромат на южно слънце - I
От малки знаем, че захарта е само празни калории и в нея няма нищо полезно – нито витамини, нито минерали....
Баница с праз, гъби и амарант
По време на пости или в предколедния сезон търсим всякакви алтернативи на вкусни ястия. Баниците са едни...
Биопродуктите – лукс или разумна инвестиция в здравето I
Наричат ги различно – „органик” в Англия и САЩ, „био” в Швейцария, „екологични” в Германия, независимо...
Овесени бисквити с Дарето
Рецептата ми е споделена от една приятелка, която обича да готви всякакви завъртяни вкусотийки. Но на...
Кюфтета от булгур, просо и елда
Тази година половинката реши, че ще се включи в постите и това е причина да приготвям някакви осреднени...
Печена трицона
Тази рецепта често я правеше свекърва ми и никъде другаде не съм виждала някой да я приготвя. В тяхната...
Винен кебап с месо
Тази рецепта е рожба на молбата на една читателка за рецепта, в която да оползотвори виното, което не...
Патладжанчета с кайма
Предлагам ви една лесна, лятна рецепта за тези от вас, които все пак им се иска нещо месно :) 2 бр....
Домашна лютеница -II част (рецепта)
За печеният пипер вече писах, тайната на истинската домашна лютеница според мен е точно в неговото количество...
Пилешко месо с фъстъчено масло
Като повечето хора до преди години само бях чувала от "американските филми" как мажат наляво - надясно...
Вкусни десерти с тиква
Тиквата е любим есенен плод, но при нея има една особеност - тя просто е толкова голяма! Затова често...
Руколата – свежа и пикантна
Невзрачните зелени листенца на руколата (Eruca sativa) са се превърнали в символ на изискан вкус – присъстват...
Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
Както разказах в тази публикация, рецептата за Кисело зеле по добруджански научих не от някой сайт, не...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook