Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Дроб с гъбки и доматен сос на фурна


Ако имате нужда от лесноусвоимо желязо, дробът е вашата храна. Не готвя свински дроб често, но определено не съм го забравила в домашната ни кухня. В преходните сезони е особено подходящ, защото увеличава съпротивителните сили на организма. Съдържа витамини от групата B, витамин C и минерални вещества.
400 гр свински дроб
200 гр гъби
100 гр лук
500 мл домати консерва
зелен лук - 3 стръка
даф.лист - 1 бр
бахар - 2,3 бр.
магданоз-1 с.л
брашно, мазнина
черен пипер, сол

Свинският дроб измиваме добре и подсушаваме с кухненска хартия, нарязваме го на едри парчета с дължина 3-4 см, овалваме в брашно и пържим за кратко. Целта е само да се получи лека коричка, в последствие ще се пече още, а така няма да остане сух. Подреждаме го в тавичката за печене

Гъбите наразяваме на едро, а ако са по-малки оставяме цели, задушаваме за кратко в мазнина, добавяме нарязания стар лук, задушаваме 2-3 минути и добавяме смлени домати от консерва.

Овкусяваме със сол, дафинов лист, бахар, черен млян пипер. Когато сместа заври я изключваме и заливаме с нея дробът, който наредихме в тавичка.
Печем в предварително загрята фурна 30 минути, поръсваме със нарязан зелен лук и магданоз и печем още 20 минути.
Може да се поднесе и с варен ориз.



Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Задушено шкембе в гювече
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Пилешки дробчета на фурна
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Любими есенни супи с тиква
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Импровизиран киш с праз и бекон
· 5 любими десерта с ябълки
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Торта със стар козунак без печене
Петък
23
Април 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Как да готвим: Свинско месо
В сезона на свинското месо сме. Който гледа прасенца или пък има село, вече е намазал с празничните...
Пенне ригато със спанак и сметана
Здравейте! Казвам се Александра, живея в Монтана и много обичам италианската кухня. Искам да участвам...
Салата с кестени, бекон и праз
Прекрасният аромат на кестените, се допълва превъзходно с запържения в златисто бекон и топящ се в устата...
Шоколадов терин с кестени
Шоколад и кестени е интересна комбинация за сладкиш, който всеки трябва да опита. Няма как да го объркаш...
С дъх на канела - опасно или полезно за здравето
Решението на Европейският съюз да ограничи количеството използвана канела на килограм готов продукт дойде...
Конфитюр от грозде
Това не е (само) рецепта за конфитюр от грозде. Това е семеен спомен, за това как баба ми разкри любовта...
Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
За пръв път пречистената мазнина гхи (ги, гхий, от санскрит) се появява в стари ведически текстове като...
Джинджифилова торта с портокали
Тази постна веган торта е предложение от кулинарния блог I love our dreams. В интервю със създателката...
Люта любов
Много хора нямат щастието да я срещнат, други я откриват късно, а трети отдавна вече живеят с нея и се...
Да готвим с вино
Виното може да придаде на всяко ястие незабравим аромат и вкус, да подчертае всички достойнства, но също...
Надупени картофки с кашкавал
Искрено се надявам за тази рецепта да сте успели да си купите вкусни картофи. В последно време срещам...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 1
Коледните пости у дома, за моя изненада, тази година се увеличиха с още един решил да ги спазва: моето...
Рулца от тиквички с крем сирене и пушена сьомга
Това предястие от тиквички може да бъде и леко основно ястие в топлите летни дни. Ефектно е и носи изискано...
Парти "бонбон" с мини кюфтенца
Добрите парти идеи си приличат по едно - те са винаги много ефектни и, независимо, че изискват доста...
Оризово фиде с пиле и броколи
Моето оризово фиде е с дебелина 1 мм, опаковка от 200 грама - използвала съм около 1/4 от опаковката....
Руколата – свежа и пикантна
Невзрачните зелени листенца на руколата (Eruca sativa) са се превърнали в символ на изискан вкус – присъстват...
Хелоуин: Отрязани пръсти
Тези зловещи отрязани пръсти увити в бинт са просто дебърцини с кетчуп и арабска питка. Ефектно и лесно. Нужно...
Гръцка мусака
Мусаката е традиционно гръцко ястие и за разлика от тази, която сме свикнали да хапваме в България в...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook