Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печена тиква с ябълки, круши и дюли


а също ром и кайсии


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Обичам есенните дни, в които уханна топлина на печена тиква и плодове се носи от фурната. Точно в такива мигове харесвам да е тихо, да чета книга или да потъвам в безвремие, докато карамелените нотки не започнат да побутват нослето ми.

Тук няма да описвам пропорции, защото всичко е въпрос на вкус. Подразбира се, че тиквата и плодовете са измити, почистени от семки. В случая тя е тип цигулка, отрязала съм по-тънката й част и нарязала на едри парчета (без да я беля) а долната, от която се получи купичка , напълних с резени круша, дюля и ябълка, добавих 2-3 нарязани сушени кайсии, 1 с.л ром, 2-3 с.л кафява захар. Останалата тиква и парчета плодове пръснах около купичката, някой поръсих с кафява захар. След това пекох за около 2 часа във фурната на 160 градуса, като последните 10-20 минути я усилих за да хване коричка.

Коментари
2012-10-28 #5
lili_vanili
Мдаммм сезонът на тиквите. Лошото е, че трябва да си я ям сама, затова и рядко правя. Цигулката е любимия ми сорт, т.к. е сладка дори без захар или мед. Миналата година захраних бебето ми с тиква, беше му фаворит!
2012-10-28 #4
lili_vanili
Мдаммм сезонът на тиквите. Лошото е, че трябва да си я ям сама, затова и рядко правя. Цигулката е любимия ми сорт, т.к. е сладка дори без захар или мед. Миналата година захраних бебето ми с тиква, беше му фаворит!
2011-11-06 #3
Nevena
превъзходна рецепта и много полезна
аз бих прибавила малко канела и някое орехче
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Какво и как да приготвим с дюли?
· Дюлята - с поздрав от есента
· Кръстова гора и силата на вярата
· Баница с праз (зелник)
· Обреден хляб за Кръстовден
· Баница с готови кори
· Pancakes (палачинки)
· Палачинки
· Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
· Леща с тиква и индийски подправки
· Нахут с тиква и къри Мадрас
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Галет със смокини
· Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
· Любими есенни супи с тиква
· Вкусни десерти с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· 5 любими десерта с ябълки
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Патладжанена разядка
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· Любимите сладки на Hera.bg
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Козуначена пита след Великден
· На есента - Джон Кийтс
· Как дъждът намалява стреса и още ползи от него
· Септември си отиде. И вали
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
· Изкуството на късната лятна вечеря
Вторник
31
Март 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Да си направим суши
Ако обичате екзотичните храни и експериментите, сигурно вече сте опитвали този деликатес идващ от Далечния...
Как да си направим: Пилешки бульон
Често когато обезкостяваме пилето остават парченца, кости и други. Но дори да не е така, в магазинната...
Талиателе с броколи, моцарела и сос "Болонезе"
Броколите накъсваме на малки розички и бланшираме в подсолена вода. Как се приготвя сос "Болонезе"...
Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
За пръв път пречистената мазнина гхи (ги, гхий, от санскрит) се появява в стари ведически текстове като...
Руло с яйца и моркови с мащерка
На тази рецепта бях попаднала преди време в интернет пространството. Модифицирала съм я и добавих за...
Ориз със сушени домати
Предлагам ви нещо много просто, подходящо както за гарнитура така и за безмесно предястие. 150 грама...
Рокфор - Кралят на сирената
Рокфорът със сигурност е най-известното и предпочитано синьо сирене в света. Тайната на уникалния му...
Пилешки дробчета по селски
Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам...
Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
Критараки е вид паста, която много прилича по форма на ориза. Често се използва в гръцката кухня, в същата...
Крем супа от карфиол с куркума
Най-често на трапезата ни карфиолът присъства под формата на трушия, но той е прекрасен за пресни салати,...
Потайният домат
Мислите, че добре познавате домата? През летните месеци той е неизменен спътник на всяка трапеза – приготвен...
Постен какаов сладкиш
Този сладкиш е истински пир за сетивата и една сладка наслада по време на поста. Тогава менюто е ограничено,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook