Н 
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Shop.Hera.bg
Регистрация       e-mail:       парола:      

Руло със сладко


Неотдавна, на гости, опитах от това руло. С носталгия си спомних годините, когато нямаше изобилие от сладки в магазина и майка ми приготвяше всяка неделя различен десерт. Оказа се, че за рулото не трябват кой знае какви продукти:

5 яйца
15 с.л. захар
15 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1 бурканче конфитюр за плънката
пудра захар, мазнина


Разбиваме яйцата и захарта, добавяме брашното, бакпулвера и ванилията. Получената смес изливаме в тавичка, предварително намазнена и поръсена с брашно. Печем около десетина минути до порозовяване на средното ниво на фурната, тъй като има опасност нежния блат да изгори отдолу.

Изваждаме блата от фурната и веднага обръщаме тавата върху леко влажна кърпа. Ако не ползвате тефлонова тава или хартия за печене, можете да използвате следния метод за отлепване на блата – покрийте тавата с влажна кърпа.

Намазваме блата – в случая с домашно сладко от ягоди и навиваме рулото. За финал поръсваме с пудра захар.

Добър апетит!



Коментари
2017-01-13 #9
sev
напротив рулото е просто варха браво
2015-11-07 #8
руми

моето се получи много добре
2015-04-20 #7
Liliq
Ролото е много хубаво и вкусно сигурно :-) :-) :-) :-) :-)
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
· Накратко: 6 + 1 причини да обичаме ЯГОДИ
· Дивите ягоди - съкровище в малка опаковка
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Постен кокосов кекс с какао
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 23
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асатефида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Шоколадов терин с кестени
· Лакрица - бонбони като никои други
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 36
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
Петък
20
Януари 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Уасаби - лютото лекарство
Обичате ли люти чушки? А знаете ли, че ги наричат подправката за здравословен живот? Множество изследвания...
Кулинарен конкурс по устойчиво готвене, организиран от „Институт за кулинарни изкуства“
Съвсем скоро, на 4-ти декември в „Институт за кулинарни изкуства“ (ИКИ) във Варна ще се състои първото...
Китайско зеле с тиквички, моркови и соеви кълнове
Зеленчуковите ястия са прекрасен начин да прочистим организма, да приемем повече витамини и минерали....
Тарама хайвер
Препечените филийки с домашно разбит тарама хайвер са един приятен спомен от моето детство. Сервират...
Крем супа с червена леща и Рас ел ханут
Червената леща е източник на белтъчини. В нея се съдържа много желязо, което я прави добър избор за бременни,...
Сладко от праскови
Сезонът на прасковите е тук. Ако имате плодни дръвчета, то сигурно се изправяте пред голямо количество...
Мляко от семена и ядки
Млякото е прекрасен източник на белтъчини и калций, но преди всичко за малките деца. След 3-годишна възраст...
Пълнени камби с ориз и маслинки
От различните сортове пипер най-обичам ратунди или казано по нашенски - камби. Предпочитам ги заради...
Рибни торбички с праз
На пръв поглед изглежда трудно, но истината е, че това е лесна и ефектна вечеря. Сервирайте със зелена...
Как да познаем истинския мед
Медът е един от най-невероятните дарове на природата. В съдържанието му преобладават фруктозата и глюкозата...
Боб с пушени ребърца на фурна
Бобът, макар пристигнал само преди няколко века в България, днес е едно от традиционните български ястия....
Ароматни коледни сладки
Празничните коледни сладки са наричани най-често джинджифилови. За мен обаче най-важната и ароматна подправка...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook