Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Руло със сладко


Неотдавна, на гости, опитах от това руло. С носталгия си спомних годините, когато нямаше изобилие от сладки в магазина и майка ми приготвяше всяка неделя различен десерт. Оказа се, че за рулото не трябват кой знае какви продукти:

5 яйца
15 с.л. захар
15 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1 бурканче конфитюр за плънката
пудра захар, мазнина


Разбиваме яйцата и захарта, добавяме брашното, бакпулвера и ванилията. Получената смес изливаме в тавичка, предварително намазнена и поръсена с брашно. Печем около десетина минути до порозовяване на средното ниво на фурната, тъй като има опасност нежния блат да изгори отдолу.

Изваждаме блата от фурната и веднага обръщаме тавата върху леко влажна кърпа. Ако не ползвате тефлонова тава или хартия за печене, можете да използвате следния метод за отлепване на блата – покрийте тавата с влажна кърпа.

Намазваме блата – в случая с домашно сладко от ягоди и навиваме рулото. За финал поръсваме с пудра захар.

Добър апетит!



Коментари
2014-06-19 #5
Инна
Трябва ли дачакам да истине преди да го навия
2012-10-13 #4
таня бановска
чудесно и много вкусно руло----да ние сладко
2011-11-03 #3
Цвети
другарчето на това рулце, пълно със сантименти е едно чайчи от горски плодове, мхммм, за закуска в 5, чудно
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Дивите ягоди - съкровище в малка опаковка
· Ягодите - защо да ги хапваме
· Овесена закуска с ягоди
· Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
· Постни мъфини с локум
· Постен какаов сладкиш
· Вредна ли е маята за хляб?
· Моят ватикански хляб
· Мъфини със спанак и синьо сирене
· Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
· Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
· Печено свинско бон филе
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Козуначени кифлички
· Лесен кекс с орехи
· Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
· Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
· Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
Събота
23
Август 2014
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Кулинарната традиция на глинените съдове
Понятието Българска национална кухня е доста мъгляво. Не са много ястията, които можем да наречем типично...
Свински филенца с левурда и каперси
За тази рецепта използвах свинско филе, но вие можете да изберете прясно, свинско месо без много мазнина....
Сол или сол
Солта е най-простата подправка. Дотолкова сме свикнали с нея, че прибавянето й в основните ястия изобщо...
Курабии за Баба Марта
Баба Марта скоро ще закичи всички ни с червено- бял дар за здраве и късмет. Защо да не я поканим и на...
Сълзици с канела
Във фризера винаги имам бутер тесто. Често ме спасява, когато искам да направя нещо на бързо или по-мързеливо....
Как да познаем истинския мед
Медът е един от най-невероятните дарове на природата. В съдържанието му преобладават фруктозата и глюкозата...
За тиквичките с любов - II
В нашия дом Тиквичките могат да се приготвят по много начини: печени, варени, задушени, пържени. В някои...
Свинско с кисело зеле
Една от най-големите кулинарни благинки на зимата е Свинско с кисело зеле. Ако пък е направено с така...
Лаврак в бадеми с шафранов сос
Една вкусна рецепта, която приготвяме за 20-тина минутки. Ястието можем да сервираме с пресни малки картофки,...
Агнешкото - защо да го изберем
Макар и да съществуват теории, според които ние можем да се храним напълно здравословно и без присъствието...
Палачинки с праскови и канела
Бързам да направя допълнението, че това не са палачинките, които най-често хапваме в европейската кухня,...
Лимецът и спелтата
От няколко години в България, под общия знаменател на здравословното и полезно хранене, все по-често...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook