Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Руло със сладко


Неотдавна, на гости, опитах от това руло. С носталгия си спомних годините, когато нямаше изобилие от сладки в магазина и майка ми приготвяше всяка неделя различен десерт. Оказа се, че за рулото не трябват кой знае какви продукти:

5 яйца
15 с.л. захар
15 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1 бурканче конфитюр за плънката
пудра захар, мазнина


Разбиваме яйцата и захарта, добавяме брашното, бакпулвера и ванилията. Получената смес изливаме в тавичка, предварително намазнена и поръсена с брашно. Печем около десетина минути до порозовяване на средното ниво на фурната, тъй като има опасност нежния блат да изгори отдолу.

Изваждаме блата от фурната и веднага обръщаме тавата върху леко влажна кърпа. Ако не ползвате тефлонова тава или хартия за печене, можете да използвате следния метод за отлепване на блата – покрийте тавата с влажна кърпа.

Намазваме блата – в случая с домашно сладко от ягоди и навиваме рулото. За финал поръсваме с пудра захар.

Добър апетит!



Коментари
2014-06-19 #5
Инна
Трябва ли дачакам да истине преди да го навия
2012-10-13 #4
таня бановска
чудесно и много вкусно руло----да ние сладко
2011-11-03 #3
Цвети
другарчето на това рулце, пълно със сантименти е едно чайчи от горски плодове, мхммм, за закуска в 5, чудно
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Дивите ягоди - съкровище в малка опаковка
· Ягодите - защо да ги хапваме
· Овесена закуска с ягоди
· Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
· Постни мъфини с локум
· Постен какаов сладкиш
· Вредна ли е маята за хляб?
· Моят ватикански хляб
· Мъфини със спанак и синьо сирене
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
· Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Козуначени кифлички
· Лесен кекс с орехи
· Пълнозърнеста паста с карфиол, синьо сирене и сметана
· Сладко от боровинки
· Панирани пиперки с доматен сос
Четвъртък
23
Октомври 2014
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Супа от коприва
Копривата е една от първите свежи зеленини, които природата ни предлага, за да подсилим организма си...
Соевият сос
Кой е най-характерният вкус в кухнята на Източна Азия? Разбира се, този на соевия сос – с него в тази...
Талиателе с броколи, моцарела и сос "Болонезе"
Броколите накъсваме на малки розички и бланшираме в подсолена вода. Как се приготвя сос "Болонезе"...
Бурито с телешко и червен боб
Тортилите за бурито можете да купите oт по-големите магазини. Приличат малко на питките за дюнер, но...
Как да си направим: Прясна паста
Признавам, че отдавна съм чела, че прясно приготвената паста е пъти по-добра от сухата, която купуваме....
Баница с праз
Нашите баби не са били никак глупави жени. Баницата с праз неслучайно е присъствала често на трапезата...
Печена трицона
Тази рецепта често я правеше свекърва ми и никъде другаде не съм виждала някой да я приготвя. В тяхната...
Газираните напитки – за утоляване или разпалване на жаждата
Навън вече е топло. Ние се радваме на галещите лъчи на слънцето, стараем да прекарваме повече време в...
Овнешки гювеч
1 кг овнешко месо 4-5 домата 3-4 зелени пиперки 2 патладжана 150 г бамя 4-5 картофа 150 грама зелен...
Пармиджано Реджано
Сиренето Parmigiano Reggiano (по-известно като Пармезан) има почти хилядолетна история. То се произвежда...
Панирани пиперки с доматен сос
Всеки сезон носи своето очарование, своите блага – така, както природата е разпоредила да стане. Силно...
Агнешко бутче с картофи
Рецептата, която ви предлагам съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook