Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Руло със сладко


Неотдавна, на гости, опитах от това руло. С носталгия си спомних годините, когато нямаше изобилие от сладки в магазина и майка ми приготвяше всяка неделя различен десерт. Оказа се, че за рулото не трябват кой знае какви продукти:

5 яйца
15 с.л. захар
15 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1 бурканче конфитюр за плънката
пудра захар, мазнина


Разбиваме яйцата и захарта, добавяме брашното, бакпулвера и ванилията. Получената смес изливаме в тавичка, предварително намазнена и поръсена с брашно. Печем около десетина минути до порозовяване на средното ниво на фурната, тъй като има опасност нежния блат да изгори отдолу.

Изваждаме блата от фурната и веднага обръщаме тавата върху леко влажна кърпа. Ако не ползвате тефлонова тава или хартия за печене, можете да използвате следния метод за отлепване на блата – покрийте тавата с влажна кърпа.

Намазваме блата – в случая с домашно сладко от ягоди и навиваме рулото. За финал поръсваме с пудра захар.

Добър апетит!



Коментари
2017-01-13 #9
sev
напротив рулото е просто варха браво
2015-11-07 #8
руми

моето се получи много добре
2015-04-20 #7
Liliq
Ролото е много хубаво и вкусно сигурно :-) :-) :-) :-) :-)
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
· Накратко: 6 + 1 причини да обичаме ЯГОДИ
· Дивите ягоди - съкровище в малка опаковка
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Козуначена пита след Великден
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Постен кокосов кекс с какао
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Шоколадов терин с кестени
· Лакрица - бонбони като никои други
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Как да си направим кълнове от боб мунг?
Неделя
25
Юни 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пилешки жулиени върху картофена палачинка
Всеки нормален човек след работа се чувства леко уморен. Ако няма нещо за хапване от предишния ден, трескаво...
Котлет с мед, горчица, портокал и кус кус
Тази рецепта спокойно можеше да мине за мароканска, ако не беше свинския котлет. Но у дома той е най-тачен. За...
Как да: Запазим полезните белтъчини
На всички е известно, че месото съдържа ценни белтъчини, минерали и витамини. На практика обаче при кулинарната...
Кулинарните специалитети на Испания - II
Зехтинът. Стъпвайки на иберийска земя с изненада разбрах, че Испания (и по-точно Андалусия) е най-големият...
Домашни "форнети"
Малко е като реклама, но в повечето градове под името "форнети", преди години, стартираха закуски приготвени...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Моцарелата – свежото лятно сирене
Историята разказва, че преди повече от 120 година в чест на кралица Маргарита Савойска, известен италиански...
Пълнозърнести канелени бисквити
В едно магазинче за хляб, до нас, правят подобни бисквити. Още щом ги вкусих си казах, че ще опитам да...
Домашната торта на баба
Класиката на класиките. Вкусът на вкусовете. Торта мека като бабина душица - проста и незабравима. Всъщност...
Агнешко бутче с картофи
Рецептата, която ви предлагам, съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение...
Пълнени тиквички с кайма и ориз
Понякога като се замисля, колко много неща не съм консумирала, в тинейджърските години, чак се хващам...
Печен миш маш
Обичам миш маш, а също и печени зеленчуци. За това реших да комбинирам и се получи това зеленчуково ястие. ...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook