Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Закуска, който не пропуска...


Казват, че денят се познава от сутринта. С времето се убедих, че това наистина е така. А за успешния му старт няма нищо по-добро от... пълноценната закуска. Ако сте решили да я пропуснете, помислете пак. Наистина ли искате да започнете деня си нервни и на празен стомах? Не ви ли се яде сутрин? Може би не сте от „закусващия” тип? Или поне така си мислите

Познавам хора, които дълги години са се отказвали от първото и най-важно ядене за деня, но същите тези хора сега закусват обилно и се радват на живота от ранни зори, будейки недоумение у роднините им, които се чудят какво ли им става?! Причината е в това, че най-после са се убедили в ползата да го правят, или по-скоро се дължи на факта, че са срещнали други, които са пренастроили навиците им и с тяхна помощ са преоткрили удоволствието да се събудиш с мисълта за нещо вкусно за хапване. Алтернативата с празния стомах вече не изглежда толкова примамлива...

Ако има време в денонощието, в което можете да си позволите да не броите калориите, то това е сутринта. Оправданието, че сутрин бързате за работа и ставате рано, не минава. Със сигурност една не малка част от колегите ви, които спазват същия работен график, закусват у дома си. Щом те успяват да стигнат навреме, защо вие да не можете? За да не бързате, похапвайки на крак, по-добре си предвидете още 15-20 минути, за да можете спокойно да се нахраните. Най-подходящо време за закуска е 7.00 ч. Всичко, което изядете по това време на денонощието, ще бъде превърнато в енергия. Затова просто се наслаждавайте на момента и се възползвайте.

Всички на масата!
Освен ползите за здравето ви, които са безспорни, закуската има и друг смисъл. Това е времето, в което да съберете семейството си, да планирате деня, и най-вече да го стартирате заедно. Закуската може да стане още по-приятна, ако си създадете съответната атмосфера. Ароматното кафе, прясноизцеденият сок, плодовете, млякото, мюслито... или пък нещо с малко повече калории, красиво подредените салфетки – всичко това придава неповторимото усещане за важността на събитието – започнал е още един ден. Ден, в който вероятно ще имате много работа. Ден, в който ще имате нужда от сили и енергия. Ако сте хирург, може би в този ден ще спасите нечий живот, ако сте пожарникар, може би ще потушите силен огън, ако сте строител, може би ще положите основите на нечий бъдещ дом...

Всъщност, никой от нас не знае как ще протече денят ни и какво ще ни предложи до финала си. Единственото, което знаем предварително е, че щом отворим очи, на масата ни очаква семейството ни, готово да стартираме деня си заедно. С надеждата, че с този малък ритуал ще направим следващите 24 часа по-хубави. На пълен стомах :)


Коментари
2011-11-19 #5
Наталия Мариова
Разбира се. Хапвам си задължително. Може и да е малко, но гледам да не пропускам
2011-11-19 #4
ani
А отдавна ,вече е обед,но закуската наистина е важна и за мен и за моето семейство!Тази сутрин имаше топла супичка,към 10 банан,кафе и бисквитки Благодаря,НАТИ за хубавата статия,която е много важна за всички нас!Надявам се и ти да си хапваш сутрин,като знам каква кулинарка и домошарка си!Приятен ден от мен
2011-11-19 #3
Наталия Мариова
Браво
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Палачинки (катми) с мая
· Моята първа домашна гранола
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Маслините – какви видове има и защо са толкова полезни
· Пицата - от храна за бедните в Италия до любима храна в целия свят
· Бахар - подправката за здрав стомах и храносмилане
· Домашно училище за позитивно мислене
· Синдромът на мама-квачка
· Безсънието до детската люлка
· 7 април - Световен ден на здравето
· У дома: Кардио тренировки за 20 минути (упражнения)
· Тренировки по време на месечния цикъл?
Четвъртък
4
Юни 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Домашен хляб и козунак за хора, които нямат време
След поредния телевизионен репортаж за проверки върху качеството на хляба, си помислих – какво би станало,...
Мъфини със спанак и синьо сирене
На Цветница имахме кратко пътуване извън града с децата. Сутринта минахме за благословия и върба през...
Спагети с бекон, праз, грах и лимон
400 г спагети 40 г масло 150 г бекон 200 г праз 400 мл сметана 100 г грах 1 лимон -сок сол...
Пикантни чили догс
Храната в котешката кухня, знаете, че винаги е вдъхновение и приключение, а днес вдъхновението ми е от...
Шербет или сорбе? Опитайте и двете
Можете да си го направите по-течен или по-гъст. Да добавите дори подправки и плодове. Но в основата му...
Подправени масълца
Подправените масла са страхотно допълнение към топли ястия а в някои случаи се готви и самия продукт...
Сос "Болонезе"
Ragu alla Bolognese (в превод: рагу по болонски), както наричат този сос в Италия, е един от най-често...
Овесена закуска с ягоди
Закуската е важна част от деня, а пълноценната такава още повече. Продуктите по-долу често прибавям към...
Макарони на фурна с тиква
Макароните на фурна с мляко и яйца са традиционен наш десерт, чиято рецепта сигурно е известна на много...
Салата с червено цвекло и черен кимион
Макар че аз също най-често си мариновам цвеклото с оцет и чесън, тази вечер нямах време. 300 гр....
Японската кухня - II
Месо Като цяло месните блюда не са характерни за японската кухня. Домашни животни тук никога не са отглеждани,...
Топла салата с нахут
Здравей Цвети, Hera.bg и въобще всички, които следят какво се случва покрай постите на Цвети. Реших да...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook