Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Изберете натурални фурми, защото тези със захар са по-сухи и отделянето на костилката в комбинация със запазване на формата на фурмата е почти невъзможно.

Портокалови захаросани корички, може да си направите като почистите от вътрешната бяла част портокали, накиснете за 1 ден във вода, а после нарежете на парченца, които да поръсите с пудра захар (може и кристална), оставяйки да изсъхнат. Ядките можете да изпечете без сол или да сложите сурови. Лично според мен с изпечени се получава по-добре

350 грама натурални фурми
100 грама натурален шоколад
40 грама масло
100 грама бадеми
портокалови захаросани корички

Всяка фурма почистваме от костилката, във вътрешноста й поставяме портокалова коричка или бадем, притискаме добре
Шоколадът разтапяме заедно с маслото на водна баня, всяка фурма потапяме в шоколад, а после нареждаме върху хартия за печене или фолио.
По желани още топли може да поръсим с кокос. Това е :)
Коментари
2019-05-29 #4
Инна Георгиева
Рая, радвам се, че ти харесва!
2019-05-23 #3
Рая
Страхотна рецепта! Благодаря, Инна!
2013-01-16 #2
Milena
Не яжте желе! Нали знаете от какво се прави!!!!!!!!
2013-01-15 #1
ies
Съпругата ми ги прави много по-вкусни.Вместо портокалови кори
вътре слага желирани ментови бонбони и ги поръсва с натурално какао.Ометохме две дози .
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
· Торта от фурми с крем от авокадо
· Домашни бонбони - II
· Портокаловите корички - безвреден аромат за сладкиши
· Салата с портокалов дресинг
· Сладки хапки с фурми
· Лакрица - бонбони като никои други
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Домашни бонбони
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· 5 любими десерта с ябълки
· Вкусни десерти с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Любими есенни супи с тиква
Понеделник
21
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Ройбосът
Ройбосът често е наричан червен чай, но в действителност има малко общо с черния, зеления и белия, които...
Най-голямата билка в света - бананите
Знаете ли коя е най-голямата билка в света? А кой може много бързо да ви повдигне настроението? Или пък...
Как да приготвим: Кестени
Понякога си мисля, че есента всъщност мирише на печени кестени или печените кестени на есен. Няма значение!...
Вкусни десерти с тиква
Тиквата е любим есенен плод, но при нея има една особеност - тя просто е толкова голяма! Затова често...
Крем супа с червена леща и Рас ел ханут
Червената леща е източник на белтъчини. В нея се съдържа много желязо, което я прави добър избор за бременни,...
Патладжанена разядка
Вкусна и ефектна за поднасяне разядка с печен патладжан, която направих импулсивно, но стана много сполучлива. Разполовяваме...
Печени ябълки
Ароматът на печени ябълки, съчетани с канела, ми навяват страхотни детски спомени. Понякога за разнообразие...
Как да си направим: Пилешки бульон
Често когато обезкостяваме пилето остават парченца, кости и други. Но дори да не е така, в магазинната...
Зимни коктейли: Ирландското кафе
Силно ободряващо кафе, стоплящо кръвта меко уиски, гъста сметана като натрупалия навън сняг и бучка захар...
Смутито завладява с финес здравословното хранене
Всички искаме в динамичния си начин на живот да успяваме да се храним здравословно. Това вълнува все...
Дунавска салата
Тази зимнина, си е малко "пипкава", защото трябва да се реже всичко на лентички. За сметка на това, после...
Салата с грилован бял патладжан и булгур
Белият патладжан, за разлика от синия, съдържа много по-малко соланин, месото му е с много по-лек и нежен...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook