Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Изберете натурални фурми, защото тези със захар са по-сухи и отделянето на костилката в комбинация със запазване на формата на фурмата е почти невъзможно.

Портокалови захаросани корички, може да си направите като почистите от вътрешната бяла част портокали, накиснете за 1 ден във вода, а после нарежете на парченца, които да поръсите с пудра захар (може и кристална), оставяйки да изсъхнат. Ядките можете да изпечете без сол или да сложите сурови. Лично според мен с изпечени се получава по-добре

350 грама натурални фурми
100 грама натурален шоколад
40 грама масло
100 грама бадеми
портокалови захаросани корички

Всяка фурма почистваме от костилката, във вътрешноста й поставяме портокалова коричка или бадем, притискаме добре
Шоколадът разтапяме заедно с маслото на водна баня, всяка фурма потапяме в шоколад, а после нареждаме върху хартия за печене или фолио.
По желани още топли може да поръсим с кокос. Това е :)
Коментари
2019-05-29 #4
Инна Георгиева
Рая, радвам се, че ти харесва!
2019-05-23 #3
Рая
Страхотна рецепта! Благодаря, Инна!
2013-01-16 #2
Milena
Не яжте желе! Нали знаете от какво се прави!!!!!!!!
2013-01-15 #1
ies
Съпругата ми ги прави много по-вкусни.Вместо портокалови кори
вътре слага желирани ментови бонбони и ги поръсва с натурално какао.Ометохме две дози .
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Портокаловите корички - безвреден аромат за сладкиши
· Салата с портокалов дресинг
· Сладки хапки с фурми
· Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
· Торта от фурми с крем от авокадо
· Домашни бонбони - II
· Лакрица - бонбони като никои други
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Домашни бонбони
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· Вкусни десерти с тиква
· Как да направим плато сирена?
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Изкуството на късната лятна вечеря
Понеделник
17
Февруари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Аранчини - италиански оризови топки
Симпатичните аранчини са много характерни за сицилианската кухня. Оризовите топки се пълнят с различни...
Китайско зеле с тиквички, моркови и соеви кълнове
Зеленчуковите ястия са прекрасен начин да прочистим организма, да приемем повече витамини и минерали....
Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Киселото мляко е една от най-характерните храни за нас, а през лятото рецептите и идеите за бързо, вкусно...
Бърза баница в кексова форма
Това е вариация на класическата баница, която спестява обаче много време. Приготвя се за 30 минути -...
Как да приготвим: Раци
Раците са едни от най-вкусните лакомства, които ни предлага природата. За съжаление все по-рядко хапваме...
Сладко от круши и грозде
След горещото и вълнуващо лято есента идва с тихи стъпки и носи пъстър букет от цветове, аромати, вкусове...
Домашният сладолед – с какво е по-добър?
Говорейки за сладоледа трудно можем да избегнем баналностите. Защото всеки знае, как освежава в горещите...
Салата с патладжан и маслини
Изключително вкусна и полезна салата. От нетърпение понякога у дома недочакваме да изстине и се превръща...
Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
Вдъхновението за тази лазаня е от класическата рецепта на Инна за лазаня "Болонезе", но аз я попромених...
Ванилията – аромат в шушулка
Почти всеки крем, бисквити, вафла или шоколад имат аромат на ванилия, а в действителност повечето от...
Постен сиропиран сладкиш
Здравейте! Пращам ви и моите две рецепти, защото време не остана. Докато се наканя и конкурсът свършил....
Пилешки жулиени върху картофена палачинка
Всеки нормален човек след работа се чувства леко уморен. Ако няма нещо за хапване от предишния ден, трескаво...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook