Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Изберете натурални фурми, защото тези със захар са по-сухи и отделянето на костилката в комбинация със запазване на формата на фурмата е почти невъзможно.

Портокалови захаросани корички, може да си направите като почистите от вътрешната бяла част портокали, накиснете за 1 ден във вода, а после нарежете на парченца, които да поръсите с пудра захар (може и кристална), оставяйки да изсъхнат. Ядките можете да изпечете без сол или да сложите сурови. Лично според мен с изпечени се получава по-добре

350 грама натурални фурми
100 грама натурален шоколад
40 грама масло
100 грама бадеми
портокалови захаросани корички

Всяка фурма почистваме от костилката, във вътрешноста й поставяме портокалова коричка или бадем, притискаме добре
Шоколадът разтапяме заедно с маслото на водна баня, всяка фурма потапяме в шоколад, а после нареждаме върху хартия за печене или фолио.
По желани още топли може да поръсим с кокос. Това е :)
Коментари
2019-05-29 #4
Инна Георгиева
Рая, радвам се, че ти харесва!
2019-05-23 #3
Рая
Страхотна рецепта! Благодаря, Инна!
2013-01-16 #2
Milena
Не яжте желе! Нали знаете от какво се прави!!!!!!!!
2013-01-15 #1
ies
Съпругата ми ги прави много по-вкусни.Вместо портокалови кори
вътре слага желирани ментови бонбони и ги поръсва с натурално какао.Ометохме две дози .
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
· Торта от фурми с крем от авокадо
· Домашни бонбони - II
· Портокаловите корички - безвреден аромат за сладкиши
· Салата с портокалов дресинг
· Сладки хапки с фурми
· Лакрица - бонбони като никои други
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Домашни бонбони
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
Неделя
28
Февруари 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Ябълков сладкиш с Мартин
Обичам бързите и здравословни сладкиши. Мама ми го приготви, когато й гостувах, но се оказа, че рецептата...
Пилешки шишчета със сусам
Макар, че в тази рецепта имаме топлинна обработка на сусама, все нещичко остава от неговите изключително...
Салата от червено цвекло, ябълка и грейпфрут
Една здравословна салата, за която Ирина от вегетариански ресторант "Жасмин Тий Хаус" казва, че никой...
Да боядисаме яйцата с памук и хартия
Във всеки дом настава истинско оживление, дойде ли Велики Четвъртък /или Велика Събота/ - деня, в който...
Как да пием чай със стил?
Вкъщи, на работа или сред близки приятели можем да пием чай по всякакъв начин и в най-различни пози –...
Пита за Сирни Заговезни
Сирни Заговезни е ден, в който се иска прошка. Наближава Великден, наближава пролетта. Седмица преди...
Печен миш маш
Обичам миш маш, а също и печени зеленчуци. За това реших да комбинирам и се получи това зеленчуково ястие. ...
Цвят и апетит – синестезия на сетивата
Замисляли ли сте се за цвета на храната, която ядете всеки ден? Вероятно в менюто ви присъстват много...
Печени патладжани с домати и Пармезан
Извинявам се предварително, че пропорциите не са съвсем точни, но това бе нещо импровизирано, което пък...
Печени ябълки
Ароматът на печени ябълки, съчетани с канела, ми навяват страхотни детски спомени. Понякога за разнообразие...
Компот от ягоди
У дома, в детството ми компот и сладко от ягоди бяха на почит. С моя по-голям брат винаги се карахме...
Бъркана пица
Когато приятелка ми сподели за нейната "бъркана пица" бях учудена - нарича се така, тъй като тестото...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook