Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Pancakes (палачинки)


У дома нещата стоят така: палачинките от нашето детство приготвя половинката, а този тип pancakes моя милост. Аз разбира се хитрувам. Тези стават пъти по-лесно и за разлика от първите винаги улучвам сместа, а може би се получава без грешка заради набухването им. Макар, че класиката подсказва да се заливат със сироп половинката смята, че въобще не е проблем да им слагаш медец и сладко и да си ги завиваш като мини палачинки. Въпрос на вкус.

300 гр брашно
300 мл мляко
3 яйца
3 к.л бакпулвер - 5 гр
2 с.л захар
3 с.л олио
2 ванилии
щипка сол


Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта.

Разбиваме млякото и яйцата и към тях започваме да добавяме брашното - по малко.
Когато се получи еднородна смес добавяме захарта, олиото и ванилията. Оставяме сместа да шупне за около 20-30 минути.

Използвайте незалепващ тиган. С малък черпак изсипваме малко от сместа - оформяме го като кръгче. Ако тиганът е по широк може да събираме и по две, три палачинки. Когато обърнем палачинката от едната страна намазваме с масло по желание. Аз лично просто ги държа в съд с капак за да не изсъхват краищата.

Коментари
2012-01-29 #4
Инна Георгиева
Здравех Фифи сигурно си гледала другата рецепта от линка в коментарите, която е с праскови. Тази тук няма, т.е пробвай тази рецепта и няма нужда да заместваш.
Някаква главна роля по принцип прасковата няма. Обогатяване на полезния състав на храната най-вече и разбира се лек вкус на праскова
2012-01-28 #3
fifi
иННа ,моляте поясни ми ролята на прасковите.
зимата като ги няма с какво ги заменяш
благодаря.
2012-01-22 #2
Инна Георгиева
Еее на ония то да ги мяташ във въздуха им е цаката (според любимия) )) В гофретника какво тесто се ползва? С набухвател или без? Понеже тук има бакпулвер, но на другите палачинки не се слага, уж.
По принцип като текстура стават малко по-различни от палачинките (тези на любимия поне де) и идеята е да сложиш една върху друга няколко и да ги залееш и да си отрежеш като парче торта, ето тук http://www.hera.bg/s.php?n=1635 на последната снимка от албум се вижда добре какво имам предвид.
Не можела да изяде цяла, леле, леле Чиния нали?
2012-01-22 #1
Наталия Мариова
Инче, златна си
На мен обръщането на палачинките ми е голям проблем, заради което и си взех гофретник, но не ми е хрумвало да ги правя така - наистина си хитруша )) Пък и честно казано, някой път не ми се яде цяла, така е идеално. Мерси!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Баница с готови кори
· Печена тиква с ябълки, круши и дюли
· Палачинки
· Палачинки (катми) с мая
· "Здравословен обяд за ученика" - палачинки с лапад и домашни сусамки
· Палачинки от червено цвекло
· Моята първа домашна гранола
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Постен дип с авокадо и тахан
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
Понеделник
1
Март 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Суровоядска торта с шоколад и глог
Събрах есента - в тази суровоядска тортичка. Има какво ли не от нея - къпини, дюли, смокини, орехи, лешници....
Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
За пръв път пречистената мазнина гхи (ги, гхий, от санскрит) се появява в стари ведически текстове като...
Печени ябълки
Ароматът на печени ябълки, съчетани с канела, ми навяват страхотни детски спомени. Понякога за разнообразие...
Мини пици с лапад
Привет! Казвам се Камелия и живея в Бургас. Имам две дъщери , на 5 и на 7 години и обичам в събота вечер...
Руло с яйца и моркови с мащерка
На тази рецепта бях попаднала преди време в интернет пространството. Модифицирала съм я и добавих за...
Коприва с просо и сирене на фурна
Въпреки че просото е една от най-старите български храни, към днешна дата то сякаш е загубило присъствие...
Тръстиковата захар – здраве и аромат на южно слънце - II
Частично рафинираната захар е запазила голяма част от полезните съставки на нерафинираната, но съдържанието...
Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Здравословното мюсли
Миксът от зърнени култури, сушени плодове и ядки се появява в началото на XX век, „изобретява го” швейцарският...
Най-"коледните" подправки
Коледа е единственият празник, който има свой личен аромат. Той е упойващ и топъл, навява мисли за уют...
Морковена крем супа
Ако някой ми беше казал, преди 13 години, че ще ям морковена супа, щях да му се изсмея в лицето. Сега...
Печени праскови с бадеми
Десертите с праскови най-често са с някакъв блат, в който прасковите изпълняват ролята на пълнеж. Тук...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook