Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Бурито с телешко и червен боб


Тортилите за бурито можете да купите oт по-големите магазини. Приличат малко на питките за дюнер, но се приготвят от царевично брашно.
Обещавам, че като имам време ще се опитам да направя домашни и да ви представя рецептата. Понякога за новите неща се уча заедно с вас. :)
400 гр телешка кайма
2-3 бр пресен пипер
2 глави лук
400 грама сварен червен боб
червен и черен млян пипер, кимион,чили,
400 мл пасирани домати
1 зелена салатка,
1 с.л магданоз
10 тортили
мазнина, сол, захар

Лукът наситняваме и задушаваме до омекване в мазнина. Добавяме нарязания на кубчета пресен или замразен пипер. (В сезона на пипера, освен печен и бланширан, замразявам и на кубчета).

След като се задуши отстраняваме половината от зеленчуците (те ще са за боба), добавяме наситнен чесън и малко след това и телешката кайма. Аз лично за подобни сосове или пък мусака винаги я разбърквам предварително с вилица в малко вода. По този начин не ми се получават големи бучки кайма в ястието.

Добавяме 3-4 с.л от доматите, черен пипер, кимион, наситнен магданоз, бъркаме и когато леко се сгъсти изключваме.

В друг съд, затопляме другата половина от лук и пипер, добавяме още малко мазнина и пасираните домати от консерва. Подправяме с кимион, чили, червен пипер, 1 ч.л захар, сол на вкус. Добавяме предварително сварения боб,когато доматите леко се сгъстят, с помощта на преса намачкваме на едро.

В сух тиган, затопляме от двете страни питката, в средата й слагаме едно листо зелена салата, малко от месната плънка и боба, завиваме. Сервираме още топли.






Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Патладжан с телешки кюфтенца или киноа - по избор
· Лазаня "Болонезе"
· Сос "Болонезе"
· Вегетариански (постен) бъргър
· Зеленият боб е храна, която не трябва да пренебрегваме
· Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Леща с тиква и индийски подправки
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· 5 любими десерта с ябълки
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любими есенни супи с тиква
Понеделник
14
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Кулинарната традиция на глинените съдове
Понятието Българска национална кухня е доста мъгляво. Не са много ястията, които можем да наречем типично...
Телешко в шоколадов сос
В месеца на любовта получих подарък от скъп за мен човек, между всичко се криеше и кулинарна книжка....
Да си направим суши
Ако обичате екзотичните храни и експериментите, сигурно вече сте опитвали този деликатес идващ от Далечния...
Мъфини с тиква и локум
Специално за нас Илиян Димитров, човекът, който стои зад Блоговодител, представи своя авторска рецепта...Тези...
Джинджифилът – подправка и лекарство
Пикантен и тръпчив, джинджифилът пробужда вкусовите усещания, напомняйки донякъде на цитрус и на бял...
Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Българският и още 18 флага на други страни, направени от най-типичните в тях храни
Много често си служим със стереотипи, за да опишем някои нации. Германците били скучни и работливи, французите...
Добруджанки
През останалите дни от седмицата хапвам само мюсли и сурови ядки за закуска, но в неделя, когато всички...
С дъх на канела - опасно или полезно за здравето
Решението на Европейският съюз да ограничи количеството използвана канела на килограм готов продукт дойде...
Ошав
Ошавът присъства на обредните трапези в дните около Коледа, но освен това той е много хранителен и полезен....
Пролетна супа с лапад
Здравейте, Hera.bg и всички читателки! Пиша ви и аз, защото много харесах вашия конкурс, само чаках да...
С аромат на печени чушки - II
Печене на фурна Преди много години бях изправена пред един чувал пипер и налична единствено фурна, така...
Лесен кекс с орехи
Кексът може да изглежда много лесна работа за някои, но за мен дълго време беше пълна мъгла. Докато не...
Кои сирена с кои вина си подхождат
Въпреки че тънките познавачи на вино споделят, че не всеки път комбинацията от сирене и вино е възможно...
Салата от червено цвекло, ябълка и грейпфрут
Една здравословна салата, за която Ирина от вегетариански ресторант "Жасмин Тий Хаус" казва, че никой...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook