Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Бурито с телешко и червен боб


Тортилите за бурито можете да купите oт по-големите магазини. Приличат малко на питките за дюнер, но се приготвят от царевично брашно.
Обещавам, че като имам време ще се опитам да направя домашни и да ви представя рецептата. Понякога за новите неща се уча заедно с вас. :)
400 гр телешка кайма
2-3 бр пресен пипер
2 глави лук
400 грама сварен червен боб
червен и черен млян пипер, кимион,чили,
400 мл пасирани домати
1 зелена салатка,
1 с.л магданоз
10 тортили
мазнина, сол, захар

Лукът наситняваме и задушаваме до омекване в мазнина. Добавяме нарязания на кубчета пресен или замразен пипер. (В сезона на пипера, освен печен и бланширан, замразявам и на кубчета).

След като се задуши отстраняваме половината от зеленчуците (те ще са за боба), добавяме наситнен чесън и малко след това и телешката кайма. Аз лично за подобни сосове или пък мусака винаги я разбърквам предварително с вилица в малко вода. По този начин не ми се получават големи бучки кайма в ястието.

Добавяме 3-4 с.л от доматите, черен пипер, кимион, наситнен магданоз, бъркаме и когато леко се сгъсти изключваме.

В друг съд, затопляме другата половина от лук и пипер, добавяме още малко мазнина и пасираните домати от консерва. Подправяме с кимион, чили, червен пипер, 1 ч.л захар, сол на вкус. Добавяме предварително сварения боб,когато доматите леко се сгъстят, с помощта на преса намачкваме на едро.

В сух тиган, затопляме от двете страни питката, в средата й слагаме едно листо зелена салата, малко от месната плънка и боба, завиваме. Сервираме още топли.






Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Патладжан с телешки кюфтенца или киноа - по избор
· Лазаня "Болонезе"
· Пикантни чили догс
· Вегетариански (постен) бъргър
· Зеленият боб е храна, която не трябва да пренебрегваме
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Леща с тиква и индийски подправки
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Изпитана рецепта за домашна горчица
Вторник
14
Юли 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Какво да правим с великденските яйца след Великден
Независимо как сме боядисали великденските яйца, независимо колко от тях сме спасили от спукване при...
Картофки на фурна с асафетида
Асафетида (Ferula asafoetida.) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан....
Лимонова трева - подправка, билка и козметика
Латинското й наименование е Цимбопогон (Cymbopogon), но е известна с по-простичкото - лимонова трева....
Сладко от череши
Сладкото от череши винаги го свързвам със сладоледените мелби от моето детство. И сега за разкош понякога...
Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
Ако сте от онази порода любители на чая, които не могат нито ден без своята чаша или две от любимата...
Тайните на домашната лимонада
Кой не обича прясна домашна лимонада? Тя няма нищо общо с онова газирано, подсладено и ароматизирано...
Текила на разсъмване - цялата страст на лятото
Лято е - време за слънце, усмивки и ...коктейли, разбира се. В основата на всеки класически коктейл стои...
Цвят и апетит – синестезия на сетивата
Замисляли ли сте се за цвета на храната, която ядете всеки ден? Вероятно в менюто ви присъстват много...
Пилешко месо с фъстъчено масло
Като повечето хора до преди години само бях чувала от "американските филми" как мажат наляво - надясно...
Петел яхния
Петел яхния е характерно ястие за трапезата на Димитровден 1 петел /или кокошка/ 1 кг лук 1-2 ...
Пастички "С любов"
Не е за всяка уста вишнавото кисело сърце с парченца от тръпчива арония. Меки като памук пандишпанови...
Макарони на фурна с тиква
Макароните на фурна с мляко и яйца са традиционен наш десерт, чиято рецепта сигурно е известна на много...
Винен кебап с месо
Тази рецепта е рожба на молбата на една читателка за рецепта, в която да оползотвори виното, което не...
Здравословното мюсли
Миксът от зърнени култури, сушени плодове и ядки се появява в началото на XX век, „изобретява го” швейцарският...
Канелони със спанак и сирене "Рикота"
200 г паста канелони 200 г сирене рикота 200 г нарязан спанак 1 лук 2 скилидки чесън 3 листа от...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook