Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Крем от авокадо и банан


Лесно и леко кремче

Времето за приготвяне на този лек крем е около 30 минути (15 мин. подготовка + приготвяне , 15 мин. престояване на крема в хладилника).

Става много лесно и единствената трудна част е да си намерим добре узряло авокадо и кокос на промоция :)

За крема:

3 бр. авокадо
2 средно големи банана
1-2 суп. лъжици мед/агаве/захар
щипка ванилия
1 суп. лъжица с връх какао
1/2 ч. ч. чаша кокосова вода

За украсата:
арония, кокосови стърготини



Не съм правила крема на малък блендер, но понеже съм приготвяла успешно пастет от авокадо и тиквичка на такъв и консистенцията е била добра, предполагам, че с авокадо и банан ще е същото - просто няма да е толкова гладко.

За да направим кремчето слагаме в каната на блендера обеленото и нарязано авокадо, прибавяме нарязания банан, какаото, кокосовата вода* и малко ванилия. Вместо кокосова вода може да се сложи и сока от една мандарина, също става чудесно.

Пускаме блендера да разбърка всичко докато се получи мус, след което опитваме на сладост и добавяме още мед/агаве/захар на вкус. Разпределяме в чаши. От посочените количества продукти моят крем се побра в три чаши за уиски (тези от снимката) и една за мартини:). Може да се сложи и в "чаша" от кокос.

Украсата направих с арония, която освен като цвят се оказа и много добър приятел на крема по вкус. Преди да се сервира кремчето се оставя за 15 мин. в хладилника. Има вариант и с оставяне във фризера, въпрос на предпочитание.

*Кокосовата вода изтича от кокоса, когато с отвертка звезда:) се пробият две от дупчиците му в горния му край. Чашата от кокос се получава, след като се справим с разчупването на кокоса. То не е трудно, особено след като от Инна разбрах, че кокосът е като пъзел. Трябва да се чукне оттук от там с обратното на ножа или с чук, докато не се пукне и черупката не започне да се отделя.

Коментари
2016-12-07 #3
Хриси
Има вкус на обикновен шоколадов пудинг от магазина. Нито авокадото, нито меда, нито ванилията се усещат. Не съм впечатлена.
2012-03-30 #2
pameli
незнам дали ще е хубав крема
2012-03-19 #1
Веги
И аз правя подобен! Става чудесен
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Суровоядски бонбони със сушени сливи
· Лятна суперсалата с кейл, спанак и авокадо
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· 5 любими десерта с ябълки
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Торта със стар козунак без печене
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
Сряда
3
Юни 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Мъфини с тиква и локум
Специално за нас Илиян Димитров, човекът, който стои зад Блоговодител, представи своя авторска рецепта...Тези...
Как да приготвим: Кестени
Понякога си мисля, че есента всъщност мирише на печени кестени или печените кестени на есен. Няма значение!...
Арабика или робуста
Учудващо е, че в световен мащаб се отглеждат едва три вида кафе, а ароматите и вкусовете, на които можем...
Парти идеи за Хелоуин: Сандвичи-мумии
Решили сте да направите Хелоуин парти и търсите идеи за храна? Тези сандвичи ще спечелят вашите гости...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ! - II
Пикантни крутони. Обикновено крутоните се използват за добавка към крем супа, но те са и доста приятни...
Аранчини - италиански оризови топки
Симпатичните аранчини са много характерни за сицилианската кухня. Оризовите топки се пълнят с различни...
Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А и, като се замисля, любимото ми пролетно...
Палачинки (катми) с мая
Тези катми си имат история, която ме провокира да ги направя, макар да не ми се нрави идеята да чакам...
Масленки за Свети Валентин
Един от традиционните подаръци за Св. Валентин, знаете, са сладкишите. Те трябва да подскажат чувствата...
Руло с яйца и моркови с мащерка
На тази рецепта бях попаднала преди време в интернет пространството. Модифицирала съм я и добавих за...
Пъдпъдъчите яйца – малкият голям дар от природата
Малки, шарени, необичайни. Гледаме на пъдпъдъчите яйца повече като на екзотика. Нямаме понятие защо изобщо...
Омлет със спанак - бързо и полезно
Привет редакция на списание „Hera.bg”! Казвам се Диана, живея в София, наскоро се оженихме с моя дългогодишен...
Червената леща - повече желязо за малки и големи
Лещата е едно от най-старите култивирани бобови растения изобщо. Тя е била източник на ценни протеини...
Коледна разядка с босилек и броколи
Предлагам ви една много проста, но ефектна рецепта. С малко средства и продукти можем да направим бърза...
Печени зеленчуци на грил
Рядко се изкушавам да ям зеленчуци и плодове, които не са в сезона си, поради ред причини, но ако го...
15 декември - Международен ден на чая
Международният ден на чая се отбелязва на 15 декември от 2005 г. насам от страните производителки на...
Никулденски шаран със сини сливи
Едно предложение за празника на Свети Николай, когато на масата задължително присъства шаранът. шаран...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook