Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Брускети асорти


с: моцарела; риба тон; черен хайвер

Няколко брускети асорти и малка чаша бяло вино, чудесно предястие, а и да си призная понякога и достатъчно за една лека вечеря. Грамажи няма да упоменавам, защото всичко е въпрос на вкус. За класиката "Брускети с домати и чесън" вече сме споменавали, а сега ви предлагам просто няколко идеи в повече.

Нарязваме франзела или багета на кръгчета с дебелина 1.5 см. Намазняваме от двете страни и печем до златисто. Може в самия зехтин, с който намазняваме, да овкусим с чесън или да ползваме предварително приготвен овкусен зехтин с подправки. Аз лично, понякога за по-мързеливо, когато брускетата хване лека коричка, натърквам малко чесън върху нея.

Готовите брускети гарнираме с домати, на които сме премахнали семките. Правим си различни брускети добавяйки към доматите; моцарела, риба тон, добавяме и листенце пресен босилек.

Опитах и брускета с хайвер от риба прилепало (Lumpfish). Може би знаете, че всичко друго освен хайвер от есетрови риби се смята за имитация на хайвер. Този от прилепало е еднa от най-добрите такива заради големината на зърното. За съжаление не успях на първо четене да се абстрахирам от видимото оцветяване, иначе признавам, че нямаше лош вкус.

Коментари
2012-05-24 #2
vasileva
Браво!!! Печени филийки с нещо , казано понашенски
2012-05-22 #1
Бети Стефанова
Чудесна идея Инна. Довечера чакам гости и смятам да направя точно такива брускетки Някои ще ги намажа със смес от масло и пресован чесън. И разбира се чаша бяло вино...
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да: Приготвим сушени домати
· Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
· За закуска: Топъл сандвич с пушено филе и яйце
· Средиземноморската диета – щастие за цял живот
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Аспержите - изтънчено удоволствие
· Пицата - от храна за бедните в Италия до любима храна в целия свят
· Аранчини - италиански оризови топки
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Полезните морски дарове
· Как да: Почистим риба
· Как да: Изберем прясна риба
· 5 любими десерта с ябълки
· Козуначена пита след Великден
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Палачинки (катми) с мая
· Любими есенни супи с тиква
· Тайните на домашната лимонада
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Неделя
8
Декември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Домашна лютеница -II част (рецепта)
За печеният пипер вече писах, тайната на истинската домашна лютеница според мен е точно в неговото количество...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ! - II
Пикантни крутони. Обикновено крутоните се използват за добавка към крем супа, но те са и доста приятни...
Моцарелата – свежото лятно сирене
Историята разказва, че преди повече от 120 година в чест на кралица Маргарита Савойска, известен италиански...
Как да: Направиш омлет без да счупиш яйце
"За да си направиш омлет трябва да счупиш яйцата" - гласи една поговорка. Да, ама не. Ето една идея,...
Сок от джанки
Обичам да се връщам към детството си, като всеки нормален човек. Там се крие цяла съкровищница от спомени,...
Димитровден - Рецепти за Димитровската трапеза
На Димитровден (26 октомври) наричан още Митровден, дедите ни приключвали със селскостопанската работа...
Банички с ябълки
За тази рецепта изберете сладки, но кисели ябълки. Комбинацията е прекрасна, особено с канелата и карамеления...
Зелеви сарми с праз и гъби
Петковден е един от семейните ни празници - мъжът ми има имен ден. Традицията повелява на този ден да...
Бърза рибна вечеря
Колко пъти се прибираме уморени, хапва ни се нещо вкусно, лесно и бързо. Ето нещо, което ще ухае след...
Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
Здравей, Цвети, ето и моята бърза, постна и здравословна рецепта. Признавам си, че за първи път я правя,...
Как да: Почистим риба
Вероятно за някои дами чистили риба тази статия ще им се стори малко странна, та дори и смешна, но приятели...
Газираните напитки – за утоляване или разпалване на жаждата
Навън вече е топло. Ние се радваме на галещите лъчи на слънцето, стараем да прекарваме повече време в...
Агнешкото - защо да го изберем
Макар и да съществуват теории, според които ние можем да се храним напълно здравословно и без присъствието...
Рулца от тиквички с крем сирене и пушена сьомга
Това предястие от тиквички може да бъде и леко основно ястие в топлите летни дни. Ефектно е и носи изискано...
Масленки за Свети Валентин
Един от традиционните подаръци за Св. Валентин, знаете, са сладкишите. Те трябва да подскажат чувствата...
Как да си приготвим ароматен зехтин
Студено пресованият зехтин има наситен маслинен дъх, които придава неповторим вкус на всяко ястие. Златното...
Зелената салата - хит на пролетта
Омръзна ли ви от туршии и други зимни разядки? Чашка ледено студен аперитив намира през пролетта нов...
Агнешко бутче с картофи
Рецептата, която ви предлагам, съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook