Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Сиренето Камембер има твърда плесенна коричка, която задържа меката му вътрешност. Готвенето му на висока температура не е подходяща за това сирене и поначало се консумира в сурово състояние или преминало бърза топлинна обработка.

1 пита сирене Камембер
1-2 скилидки чесън
5-6 стръка прясна мащерка
1-2 с.л сушени червени боровинки
4-5 ореха
1 с.л зехтин

Сиренето поставяме в съд, в който ще сервираме, след като го стоплим преместването му няма да е подходящо. Ако сте закупили камембер в дървена кутийка, можете да махнете хартиите да върнете сиренето в кутията и да го запечете заедно с нея.

Колко чесън да сложите е въпрос на вкус, нарежете го на филийки.

С помощта на нож правим няколко разреза, в които поставяме филийка чесън, боровинки, орехче, стрък мащерка. Всичко заливаме със зехтин и печем на горен реотан във фурната до лека златиста коричка (220 градуса).
Не препичайте камембера, защото има вероятност твърдата му коричка да се спука. Резултатът от печенето е течен ароматен сос, наподобяващ този от фондю.

Загребваме директно от камембера с препечена филия със зехтин или парченца франзела и слагаме в устата на любимия. Същото прави и той за вас :)

Подходящо вино е бялото, а от червените Мерло. Чудесно се съчетава с вина с плодов вкус. Лично аз го консумирах с испанското Темпранийо.
Коментари
2015-08-20 #3
Лазарова
Инна, отново благодаря за рецептата . На семейството ми много им харесва и пак правих и ще продължа да го приготвям често Дано не се сърдите,но я разпространявам (слагам линка към вашата рецепта към снимките си ) и горещо я препоръчвам на всичките си познати

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.864656440249404&type=1
2015-08-15 #2
Инна Георгиева
Леле, Светлана, изглежда чудесно!
2015-08-13 #1
Лазарова
Със сигурност това е присъствало на трапезата на боговете. Приготвих го и гарнирах с Чедър и Прошуто.
Благодаря за страхотната рецепта !

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1155628934454218&set=a.101759203174535.4140.100000213678494&type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1155634404453671&set=p.1155634404453671&type=1&theater
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Салата Фризе
· Пастички "С любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Телешко в шоколадов сос
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Торта със стар козунак без печене
Неделя
27
Септември 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Зелените подправки - шедьовър на лятото
Лятото е щедър сезон. Гали ни с топлите си лъчи, изсипва в краката ни изобилие от плодове и зеленчуци...
Печен миш маш
Обичам миш маш, а също и печени зеленчуци. За това реших да комбинирам и се получи това зеленчуково ястие. ...
Паламуд плакия по варненски
Тази рецепта си е малко старовремска. От времето, в което никой не е броял мазното и пърженото. Семейна...
7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
Дип, разядка - както и да ги наричаме, тези предястия са универсални и все по-актуални. Те могат да са...
Нахут с тиква и къри Мадрас
Къри Мадрас е подправка-смес популярна в южна Индия. Нейната родина е индийския град Мадрас, днес носещ...
Любимите сладки на Hera.bg
Човек и добре да живее, пък и на диета да е, празници да идват, поводи да има - ами дояжда му се нещо...
Ройбосът
Ройбосът често е наричан червен чай, но в действителност има малко общо с черния, зеления и белия, които...
Бърза авокадо паста
Обожавам паста - всякакви видове и всякакви сосове. Понякога времето не стига за разточително готвене....
Баница с праз (зелник)
Нашите баби не са били никак глупави жени. Зелник или баницата с праз неслучайно е присъствала често...
Телешко в шоколадов сос
В месеца на любовта получих подарък от скъп за мен човек, между всичко се криеше и кулинарна книжка....
Салата с портокалов дресинг
Този домашно приготвен портокалов дресинг добавя необикновен сладко-кисел привкус към салатата като едновременно...
Кюфтета от булгур, просо и елда
Тази година половинката реши, че ще се включи в постите и това е причина да приготвям някакви осреднени...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook