Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Сиренето Камембер има твърда плесенна коричка, която задържа меката му вътрешност. Готвенето му на висока температура не е подходяща за това сирене и поначало се консумира в сурово състояние или преминало бърза топлинна обработка.

1 пита сирене Камембер
1-2 скилидки чесън
5-6 стръка прясна мащерка
1-2 с.л сушени червени боровинки
4-5 ореха
1 с.л зехтин

Сиренето поставяме в съд, в който ще сервираме, след като го стоплим преместването му няма да е подходящо. Ако сте закупили камембер в дървена кутийка, можете да махнете хартиите да върнете сиренето в кутията и да го запечете заедно с нея.

Колко чесън да сложите е въпрос на вкус, нарежете го на филийки.

С помощта на нож правим няколко разреза, в които поставяме филийка чесън, боровинки, орехче, стрък мащерка. Всичко заливаме със зехтин и печем на горен реотан във фурната до лека златиста коричка (220 градуса).
Не препичайте камембера, защото има вероятност твърдата му коричка да се спука. Резултатът от печенето е течен ароматен сос, наподобяващ този от фондю.

Загребваме директно от камембера с препечена филия със зехтин или парченца франзела и слагаме в устата на любимия. Същото прави и той за вас :)

Подходящо вино е бялото, а от червените Мерло. Чудесно се съчетава с вина с плодов вкус. Лично аз го консумирах с испанското Темпранийо.
Коментари
2015-08-20 #3
Лазарова
Инна, отново благодаря за рецептата . На семейството ми много им харесва и пак правих и ще продължа да го приготвям често Дано не се сърдите,но я разпространявам (слагам линка към вашата рецепта към снимките си ) и горещо я препоръчвам на всичките си познати

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.864656440249404&type=1
2015-08-15 #2
Инна Георгиева
Леле, Светлана, изглежда чудесно!
2015-08-13 #1
Лазарова
Със сигурност това е присъствало на трапезата на боговете. Приготвих го и гарнирах с Чедър и Прошуто.
Благодаря за страхотната рецепта !

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1155628934454218&set=a.101759203174535.4140.100000213678494&type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1155634404453671&set=p.1155634404453671&type=1&theater
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Салата Фризе
· Пастички "С любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Телешко в шоколадов сос
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· 5 любими десерта с ябълки
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Вторник
22
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Портокалови корички в тъмен шоколад
Около коледните празници във всяко семейство се изяждат големи количества портокали. Но най-ароматната...
Свежа лятна напитка с праскови и босилек
Кой да предположи, че босилекът, освен основна съставка на любимото ни песто „Дженовезе“ и неизменна...
Супа с тиква, целина и овес
Имах останала печена тиква, а също и две малки тиквички. Затова реших да ги комбинирам в топла пъстра...
5 любими десерта с ябълки
Есента е времето на изобилието, но един плод с ненадминат чар ни намига недискретно от пазари и магазини....
Пица с тиквички и сирена
Пица у дома се прави рядко. 2-3 пъти в годината. Сигурно за това и не съм достатъчно сериозна за да открия...
Как да пием чай със стил?
Вкъщи, на работа или сред близки приятели можем да пием чай по всякакъв начин и в най-различни пози –...
Мароканската кухня – пиршество за душата - II
Присъстващ на всяко ястие е мароканският хляб (хобз) - кръгъл и плосък, тип пита, с дебела кора. Приготвя...
Шоколадови трюфели
Знам, че в Hera.bg има сериозни почитателки на шоколада и то натуралния! С поздрав към всички вас и благодарност...
Ghriba - марокански сладки
След пътеписа за Мароко на Анелия и статията й за Мароканската кухня, бях много впечатлена и вдъхновена....
Текила на разсъмване - цялата страст на лятото
Лято е - време за слънце, усмивки и ...коктейли, разбира се. В основата на всеки класически коктейл стои...
Сироп от бъз (свирчовина)
Вече ви разказах колко е полезна свирчовината (черен бъз) и ви предлагам да си направите сироп за разреждане....
Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
Като повечето жени и аз не обичам да изхвърлям храна, така че често се налага да оползотворявам продукти....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook