Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Сиренето Камембер има твърда плесенна коричка, която задържа меката му вътрешност. Готвенето му на висока температура не е подходяща за това сирене и поначало се консумира в сурово състояние или преминало бърза топлинна обработка.

1 пита сирене Камембер
1-2 скилидки чесън
5-6 стръка прясна мащерка
1-2 с.л сушени червени боровинки
4-5 ореха
1 с.л зехтин

Сиренето поставяме в съд, в който ще сервираме, след като го стоплим преместването му няма да е подходящо. Ако сте закупили камембер в дървена кутийка, можете да махнете хартиите да върнете сиренето в кутията и да го запечете заедно с нея.

Колко чесън да сложите е въпрос на вкус, нарежете го на филийки.

С помощта на нож правим няколко разреза, в които поставяме филийка чесън, боровинки, орехче, стрък мащерка. Всичко заливаме със зехтин и печем на горен реотан във фурната до лека златиста коричка (220 градуса).
Не препичайте камембера, защото има вероятност твърдата му коричка да се спука. Резултатът от печенето е течен ароматен сос, наподобяващ този от фондю.

Загребваме директно от камембера с препечена филия със зехтин или парченца франзела и слагаме в устата на любимия. Същото прави и той за вас :)

Подходящо вино е бялото, а от червените Мерло. Чудесно се съчетава с вина с плодов вкус. Лично аз го консумирах с испанското Темпранийо.
Коментари
2015-08-20 #3
Лазарова
Инна, отново благодаря за рецептата . На семейството ми много им харесва и пак правих и ще продължа да го приготвям често Дано не се сърдите,но я разпространявам (слагам линка към вашата рецепта към снимките си ) и горещо я препоръчвам на всичките си познати

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.864656440249404&type=1
2015-08-15 #2
Инна Георгиева
Леле, Светлана, изглежда чудесно!
2015-08-13 #1
Лазарова
Със сигурност това е присъствало на трапезата на боговете. Приготвих го и гарнирах с Чедър и Прошуто.
Благодаря за страхотната рецепта !

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1155628934454218&set=a.101759203174535.4140.100000213678494&type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1155634404453671&set=p.1155634404453671&type=1&theater
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Салата Фризе
· Пастички "С любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Телешко в шоколадов сос
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Любими есенни супи с тиква
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Петък
26
Април 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
Ако имате нужда от лесноусвоимо желязо, дробът е вашата храна. Не готвя свински дроб често, но определено...
Магданозени кюфтенца
Както казва една приятелка: "Когато опитах тези магданозени кюфтенца, разбрах, че съм пропиляла живота...
Всичко за халвата
Халвата е един от най-популярните ориенталски десерти и има дълбока традиция и у нас. Не само заради...
Макарони със спанак и гъби на фурна
Здравейте Hera.bg, бих искала да участвам с тази рецепта за основно ястие, който обича месно, може...
Гьобечки
Отраснала съм в Родопите. Коренът ни е от Добруджа и Русе. Историята е малко сложна, леко военна и ненужно...
Телешко в шоколадов сос
В месеца на любовта получих подарък от скъп за мен човек, между всичко се криеше и кулинарна книжка....
Постни сарми за Бъдни вечер
На трапезата за Бъдни вечер традиционно присъстват постните сарми – зелеви или лозови, а най-добре и...
Супа от коприва и пащърнак
Копривата съдържа много лесноусвояеми белтъчини от растителен произход. Добър източник на желязо е и...
Рецепта за сорбе само с две съставки
Сорбе е любим летен десерт за малки и големи. Не е трудно да си го направим, особено сега, когато плодовете...
Постен дип с авокадо и тахан
Като веднъж минала през Коледните пости мога да кажа, че закуската е слабото място на постите. Толкова...
Каперсите - нетрадиционната добавка с несравним вкус
Някои от нас ги смятат за плодове. Други за зеленчуци. Трети дори не са чували за каперси. А дори да...
Обредна пита за Петковден
На Петковден къщата се ръси със светена вода, обредния хляб се прекажда и цялото семейство му се покланя...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook