Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Красив лед


Лятото идва, а с него и горещите дни, в които често търсим нещо свежо и разхлаждащо. Гледката на коктейли в красиво украсени и запотени чаши с кубчета лед извиква във въобразжението градински партита и плажни глезотии под парещото слънце. Вече и сами можете да превърнете чашата газирана вода в екзотично коктейлно удоволствие или да изненадате гостите си с нещо красиво и крещящо свежо.

За да украсите напитките не са ви необходими професионални умения или приспособления, а нещо много просто...малко красив лед и въображение.
Трябва ви формичка за лед и плодове по ваш вкус. Подходящи са ягоди,боровинки, малини, къпини, касис, парченца лайм,гроздe или киви. По-смелите могат да опитат с листенца от роза или мента, цвят от лайка или лавандула. А истинските експериментатори могат да изпробват някои интересни комбинации като ягоди с мента, боровинки със сок от лайм или парченца ананас с няколко капки сок от ананас. За почитателите на мохитото добра комбинация са замразени листа и цветове от мента с няколко капки лайм.

Плодовете или цветята трябва да са добре почистени. По-дребните плодове се замразяват цели, а по-едрите могат да се нарежат на парченца.

А ето и как става магията.

Във формичка за лед подредете плодчетата, залейте с вода и замразете. Ако ползвате цели цветчета, които искате да прозират през леда, замразяването става на два етапа. Изсипвате малко вода да покрие дъното на формата. След това слагате цветчето с „лице“ към дъното и оставяте във фризера.Когато първият слой е замръзнал извадете и долейте вода. Върнете във фризера, докато водата замръзне напълно и вашите ледени красоти са готови.

Добавете ги към любимия коктейл или просто за разкош в чаша лимонадa. И нека лятото започне сега.

Наздраве!

Снимки: The modern renaissance woman, Joy the baker

Виж още статии за:   Рецепти · Лятото · Летни рецепти · Напитките ·
Коментари
2012-06-08 #1
georgieva
Добра идея, но никога не съм я пробвала. За листенца не знам дали ще се навия, но за плодовете да. Първо мислех, че идеята ми е смахната, но сега знам, че и други мислят като мен
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Свежи летни коктейли с розе
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Какво не трябва да ядете преди плуване
· Учени: Не използвайте стари слънцезащитни кремове и масла - водят до рак
· Ръж
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Постни банички с праз и маслини
· Боб чорба по манастирски
Виж още статии за:   Рецепти · Лятото · Летни рецепти · Напитките ·
Сряда
19
Януари 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Гювечета с кестени
В сезона на кестените, винаги си замразявам малко сварени кестени във фризера, за това днес мога и да...
Брашното – някои го предпочитат черно
Бързам да уточня, че определението “черно” в заглавието е по-скоро преносно и обобщаващо. Иде реч за...
Алабаш: Нинджата от сем. Кръстоцветни
Алабашът е представител на голямото семейство Кръстоцветни, не толкова популярният роднина на добре познатите...
Люта любов
Много хора нямат щастието да я срещнат, други я откриват късно, а трети отдавна вече живеят с нея и се...
Картофки на фурна с асафетида
Асафетида (Ferula asafoetida.) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан....
Пита с ябълки
1 кг брашно 1,5 кг ябълки 25 г мая 100 г захар 200 мл олио 100 орехи смлени 1 и ½ ч.ч вода кора...
Постен кокосов кекс с какао
За този кекс не ви трябват миксери, бъркалки, щуротии. Всичко забърквам в една купа, спазвайки основното...
Мазнините: добри, полезни, вредни - I
Често възхвалата или анатемосването на дадена мазнина има за цел просто да ни продаде рекламиран продукт....
Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
През уикенда обичам да отделям повече време за малко по-засукани десерти. Просто имам времето да отделя...
Кефир за здрави черва и имунитет
Кефирът е поредната ферментирала храна, която заслужава вниманието ни. И макар направата му да е малко...
Календар на сезонните плодове
Най-качествени, полезни и изгодни са плодовете в сезона си. А ето и кой плод, в кой месец, е най-изгоден...
Мароканската кухня – пиршество за душата - II
Присъстващ на всяко ястие е мароканският хляб (хобз) - кръгъл и плосък, тип пита, с дебела кора. Приготвя...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook