Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Виенски шницел


Много ми се ядат шницели, каза половинката. Ама онези от кайма ли или от месо, попитах аз? От месо, от месо. Спомнихме си как в детството ни под шницел си се разбираше плоско оформено мляно месо, и че често в кухните на майките ни пържената храна в маслена баня е присъствала. В нашата кухня пърженото не е на особен почит и разговора за хапването на тези шницели приключи бързо. Мина може би месец, два, докато пред очите ми се изправи хубаво месо за шницели. Реших, че в името на хубавите спомени ще направя виенски шницели.

600 гр шницели
1-2 яйца
50 грама галета
черен пипер, сол
мазнина за пържене


Преди да нарежете месото можете да го сложите да стегне леко във фризера, така ще ви е по-лесно да го нарежете. Почистете го от всякакви ципи. Месото за шницел обикновенно се приготвя от шол. Порциите се режат напречно на мускулното влакно, след което се начукват добре до дебелина около половин сантиметър.


Всяко парче поръсваме с черен млян пипер, овалваме в яйце, после в галета и потапяме в нагорещена маслена баня. Мазнината в съда трябва да е повече за да не залепва (около 3 см). Пържим до златисто (за около 1-2 минути от всяка страна) и оставяме да се отцеди върху кухненска хартия или решетка.
Моето предложение за гарнитура е с картофки-ветрилце.
Виж още статии за:   Рецепти · Основни ястия · Рецепти с месо ·
Коментари
2013-12-18 #3
Ина Реткова
Тези шницели по традиция ги приготвям за Коледа. само че печени. Опитайте, не са така мазни като пържените.
В тава се слага хартия за печене, намаслява се с олио и панираните котлети се нареждат плътно един до друг, може леко застъпени /при печенето те се свиват/. С четка потопена в олио се намазват отгоре и се пекат на 170 - 180 градуса С, в предварително загрята фурна.
2013-08-24 #2
Инна Георгиева
Ами в условията на Бг по-скоро свинското. Тук нa телешко изключително рядко можеш да попаднеш, . Но оригиналния вариант е с телешко, което все пак е поне 2-3 пъти по-скъпо от свинското. Причина, поради която се предлага и по родните му места от свинско, предполагам.
2013-08-24 #1
Веселина
Здравейте, преди месец бяхме в Братислава и Виена и там ядохме шницел от свинско месо и беше чудесно. Според вас кое месо за шницел е по крехко свинско или телешко?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Картофки на фурна с асафетида
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Изпитана рецепта за домашна горчица
Виж още статии за:   Рецепти · Основни ястия · Рецепти с месо ·
Четвъртък
2
Юли 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Супа с тиква, целина и овес
Имах останала печена тиква, а също и две малки тиквички. Затова реших да ги комбинирам в топла пъстра...
Рулца от тиквички с крем сирене и пушена сьомга
Това предястие от тиквички може да бъде и леко основно ястие в топлите летни дни. Ефектно е и носи изискано...
Тученицата - кралицата-плевел
Тя расте на всевъзможни места в изобилие и дори някои я смятат за бурен. Нейният декоративен събрат е...
Дунавска салата
Тази зимнина, си е малко "пипкава", защото трябва да се реже всичко на лентички. За сметка на това, после...
Домашна лютеница
Има ли човек, който да не обича домашна лютеничка? Няма! Или ако има, то са толкова малко, че няма да...
Агнешко бутче с картофи
Рецептата, която ви предлагам, съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение...
Тиквата – склад за витамини
С напредването на есента постепенно плодовете започват да изчезват от трапезата ни. Някои от тях се опитваме...
Джинджифилът – подправка и лекарство
Пикантен и тръпчив, джинджифилът пробужда вкусовите усещания, напомняйки донякъде на цитрус и на бял...
Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
Тази комбинация ще ви изненада много приятно. Лимоново-тахановият сос придава още по-интересен завършек....
Вегетариански дюнер
Ако са ви останали от кюфтенцата с булгур, просо и елда, ви предлагам една лесна идея как да ги оползотворите....
5 любими десерта с ябълки
Есента е времето на изобилието, но един плод с ненадминат чар ни намига недискретно от пазари и магазини....
Портокалови масленки с шоколад
Тони Карова от Тony's happy kitchen ни предлага един изкусителен постен, веган десерт - маслени сладки...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook