Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Овесена закуска с ягоди


Закуската е важна част от деня, а пълноценната такава още повече. Продуктите по-долу често прибавям към кисело мляко и хапвам за закуска. Този път реших да ги пробвам по долуописаният начин.
100 гр овесени ядки - фини
200-250 мл прясно мляко
шепа ягоди
1 с.л ленено брашно
1 с.л брашно от бадеми
2-3 с.л оризови пуканки
2 с.л царевичен корн флейкс
2-3 с.л кафява захар
1 с.л мед ,1 яйце, 1 к.л канела
парченца шоколад, филирани бадеми (по желание)


Овесените ядки накисваме за около 20 минути в млякото.

През това време включваме фурната да загрее на около 190 градуса.

Ягодите нарязваме на парченца и заедно с разбитото яйце и другите продукти добавяме към овесените ядки.

Добавяме около 50 мл вода и печем за 30 минутки (или до абсорбиране на течността)

Ако обичате повече сладко, можете да увеличите захарта или количеството мед. Пропорциите и съставките са ориентировъчни, вие можете да махате и слагате каквото и по колкото искате.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Ечемичени здравословни бисквити
· Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
· Сладкиш със сини сливи
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Закуска с овесени ядки за деца
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
· Накратко: 6 + 1 причини да обичаме ЯГОДИ
· Дивите ягоди - съкровище в малка опаковка
· Палачинки (катми) с мая
· Моята първа домашна гранола
· Постен дип с авокадо и тахан
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Пикантни чили догс
· Как да направим плато сирена?
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Любими есенни супи с тиква
· Вкусни десерти с тиква
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· Торта със стар козунак без печене
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Любимите сладки на Hera.bg
Четвъртък
2
Юли 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Свински филенца с левурда и каперси
За тази рецепта използвах свинско филе, но вие можете да изберете прясно, свинско месо без много мазнина....
Хелоуин: Сандвичи - гробище
Сандвичите ковчези и надгробните плочи са лесни и вкусни. СТРАХотно предложение за домашното хелоуинско...
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Постен кокосов кекс с какао
За този кекс не ви трябват миксери, бъркалки, щуротии. Всичко забърквам в една купа, спазвайки основното...
Руло с яйца и моркови с мащерка
На тази рецепта бях попаднала преди време в интернет пространството. Модифицирала съм я и добавих за...
Рибни торбички с праз
На пръв поглед изглежда трудно, но истината е, че това е лесна и ефектна вечеря. Сервирайте със зелена...
Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
Както разказах в тази публикация, рецептата за Кисело зеле по добруджански научих не от някой сайт, не...
Салата с патладжан и маслини
Изключително вкусна и полезна салата. От нетърпение понякога у дома недочакваме да изстине и се превръща...
Кюфтета от тиквички
Кюфтенцата от тиквички са една често приготвяна рецепта от домакинствата. И като такава може да се срещне...
Пилешки дробчета по селски
Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам...
Димитровден - Рецепти за Димитровската трапеза
На Димитровден (26 октомври) наричан още Митровден, дедите ни приключвали със селскостопанската работа...
Запеканка с телешка кайма и гъби
За да съкратите още повече времето на приготвяне, можете да използвате готово картофено пюре, а вместо...
Хлябът – насъщната храна
Почитан и възхваляван, хлябът е основната храна на хората още от най-дълбока древност. Затова с основание...
Платерина плакия по Варненски
Тази рецепта, заедно със снимката, ми записа съпругът на Гени, разбира се е вложил и лична фантазия,...
Тайните на домашната лимонада
Кой не обича прясна домашна лимонада? Тя няма нищо общо с онова газирано, подсладено и ароматизирано...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook