Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Сладко от вишни


Обичам вишни. Даже и сега, като си помисля за тях, усещам как стипчивата им сладост и киселина стига като до слепоочията. Те са чудесен плод за анемичните хора, такива с проблеми с черен дроб и камъни в бъбреците. За да са приятни на вкус, ако ще се ядат пресни, трябва да са много добре узрели, иначе стипчивостта им надделява. Детските ми спомени за вишни са свързани винаги с тяхната наличност под формата на сладко. То никога не беше гъсто, сиропът леко течен, защото тези вишнички, поне у дома, се ползваха за мелби, кремчета и едни сладки с веселото име "керени ушички".
1 кг вишни
1 кг захар
1 к.л лимонтозу

Вишните измиваме и почистваме от дръжки и костилки. Как да ги почистим лесно само с една сламка виж тук. Съотношението е на 1:1 , т.е на един килограм плод - един килограм захар. Респективно за 2 кг плод - 2 кг захар и т.н.

Почистените вишни поръсваме със захар и оставяме така за 24 часа, като от време на време разбъркваме. За това време вишните са поели захар и са пуснали сок, който е разтопил останалата захар. Получената смес варим до сгъстяване, малко преди да изключим добавяме лимонтозуто. Целта е като се капне върху чинийка от сиропа той да не се стича. Лично аз, оставям сиропчето по-течно :)





Коментари
2012-06-21 #2
Инна Георгиева
Точно по-течно го направих и аз
2012-06-20 #1
Бети Стефанова
Супер снимки. Това сладко ми е много любимо и тъй като баба ми го прави леко течно се ползва като топинг за сладолед. Непременно с няколко вишнички на върха за разкош
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Конфитюр от грозде
· Сладко от боровинки
· Сладко от череши
· Вишневи хрупки
· Летен коктейл "Горещо сърце"
· Вишновката на мама
· 5 любими десерта с ябълки
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Касисът събира най-много витамини на едно място
· Ползата от ферментиралите храни - II
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Любимите сладки на Hera.bg
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Козуначена пита след Великден
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
· Импровизиран киш с праз и бекон
Сряда
1
Април 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Вита баница с леща и праз
Тони Карова от Tony's Happy kitchen ни предлага още една идея за постите, а защо не и за Бъдни вечер: Искам...
Как да: Почистим риба
Вероятно за някои дами чистили риба тази статия ще им се стори малко странна, та дори и смешна, но приятели...
Ройбосът
Ройбосът често е наричан червен чай, но в действителност има малко общо с черния, зеления и белия, които...
Смутито завладява с финес здравословното хранене
Всички искаме в динамичния си начин на живот да успяваме да се храним здравословно. Това вълнува все...
Елда с кестени
Обичате елда, но може би се чудите как да притъпите особения й привкус ? Как да да стане още по-приятна...
Парти "бонбон" с мини кюфтенца
Добрите парти идеи си приличат по едно - те са винаги много ефектни и, независимо, че изискват доста...
Да си направим суши - II
Съществуват много видове суши, но разликата между тях е по-скоро в начина на оформяне, а не толкова във...
Оризът – Ин и Ян за нашето тяло - II
Дивият ориз, за разлика от своите роднини, произхожда не от Азия, а от Северна Америка и по-точно районът...
Печени патладжани с домати и Пармезан
Извинявам се предварително, че пропорциите не са съвсем точни, но това бе нещо импровизирано, което пък...
Каша от коприва с орехи
Здравейте! Видях дотук в конкурса, че няма никой, който е участвал с рецепта с коприва. Явно самото й...
За закуска: Топъл сандвич с пушено филе и яйце
Закуските през уикенда са най-често специалитет на половинката. Най-уважавани са палачинките и топлите...
Сандвичи със спанак и яйце
Привет, привет! Следя конкурса с голям интерес и всички рецепти ми изглеждат вкусни. Моето предложение...
Хелоуин: Сандвичи - гробище
Сандвичите ковчези и надгробните плочи са лесни и вкусни. СТРАХотно предложение за домашното хелоуинско...
Любимите сладки на Hera.bg
Човек и добре да живее, пък и на диета да е, празници да идват, поводи да има - ами дояжда му се нещо...
Ориз - за гарнитура
Оризът за гарнитура можем да използваме за всякакви кебапи, задушени и печени меса и птици. Той е класика...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook