Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Клафути с череши



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Класиката на този френски десерт е именно с череши. Някои хора предпочитат да махнат костилките предварително. Ако и вие решите да направите, тогава е нужно да увеличите брашното, за да стане по-гъста смес. При печенето без костилки черешите пускат голямо количество сок. Аз предпочетох да го направя с костилките, (така е класиката), а чисто от любопитство добавих домашен сок от вишни. Вие можете да замените тази течност с вода или мляко (увеличете захарта при това положение)

450 гр череши
200 мл сладкарска сметана
2 големи или 3 малки яйца
2 ванилии
70 гр захар
10 с.л сок от вишни (или мляко)
100-120 гр брашно
масло
пудра захар - за поръсване

Тавичката намазняваме с масло. Моята тавичка е 29/21 см. Реших да го направя в правоъгълна, а не в класическата кръгла.

Измитите череши нареждаме в тавичката.

Разбиваме яйцата със захарта, докато захарта се разтопи добре. Прибавяме ванилиите, сок от вишни (ако ползвате мляко добавете още 50 гр захар), сладкарската сметана.

Брашното пресяваме добре и постепенно прибавяме към сместа, докато се получи не много гъста смес (да речем малко по-плътна от боза).

Заливаме черешите в тавичката със сместа и печем за около 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Ако ви допада украсата от пудра захар, ето как да я направите: В широка чиния слагате една вилица за хранене, изсипвате пудра захар в цедка и започвате да ръсите върху виличката. Внимателно я махате от чинията и слагате парченцето десерт.







Коментари
2014-05-27 #4
neli
Харесва ми!Ще го пробвам.
2013-05-27 #3
Наташа
Сладкишът е безупречна френска класика, а също така е и естетически издържан Единствена препоръка: преди публикация материалите да се преглеждат по-внимателно по отношение на правопис, пунктуация и граматика.
2013-05-27 #2
lili_vanili
Имах честта да опитам, прекрасен сладкиш! Топи се в устата! Браво Инна!
2013-05-26 #1
весела
Много хубаво изглежда, ще пробвам и ще ви разкажа!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вишневи хрупки
· Летен коктейл "Горещо сърце"
· Вишновката на мама
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Как да приготвим слънчев чай?
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Палачинки (катми) с мая
· Любими есенни супи с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Козуначена пита след Великден
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
Понеделник
24
Юни 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Ghriba - марокански сладки
След пътеписа за Мароко на Анелия и статията й за Мароканската кухня, бях много впечатлена и вдъхновена....
Сладко от череши
Сладкото от череши винаги го свързвам със сладоледените мелби от моето детство. И сега за разкош понякога...
Зимни коктейли: Ирландското кафе
Силно ободряващо кафе, стоплящо кръвта меко уиски, гъста сметана като натрупалия навън сняг и бучка захар...
Талятеле ала Зингара
Талятелето е любимата ми италианска паста. Представлява плоски лентички, широки около сантиметър след...
Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
Победителят във Втори кулинарен конкурс по устойчиво готвене, ученикът от Добрич Росен Георгиев, обеща...
Как да: Почистим риба
Вероятно за някои дами чистили риба тази статия ще им се стори малко странна, та дори и смешна, но приятели...
Туршия със зелени домати, чесън и копърче
Тази туршия винаги ми напомня за леля ми. Някъде назад (много назад) в спомените от моето детство, даде...
Вкусни десерти с тиква
Тиквата е любим есенен плод, но при нея има една особеност - тя просто е толкова голяма! Затова често...
Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
Копривата е една от горските зелении, които аз лично много харесвам. Така че, когато получих пакетче...
Кайсията – шампион по бетакаротин
Слънчевата и ароматна кайсия е близък роднина на всички костилкови плодове, които се отглеждат у нас...
Домашен хляб с квас в хлебопекарна
Тази година се зарекох по време на постите да опитам да хвана квас. Първият път беше неуспешен, но след...
Лесен кекс с орехи
Кексът може да изглежда много лесна работа за някои, но за мен дълго време беше пълна мъгла. Докато не...
Банички със спанак и сирене
Като дете нито увещанията за полезност, нито анимацията с Попай моряка, не можеше да ме накара да ям...
Запечени броколи със сирене и яйца
Ако някога сте имали съмнения дали ще ви харесат броколите, сега е момента да опитате тази рецепта. Пригответе...
Вита баница с леща и праз
Тони Карова от Tony's Happy kitchen ни предлага още една идея за постите, а защо не и за Бъдни вечер: Искам...
Бурито с телешко и червен боб
Тортилите за бурито можете да купите oт по-големите магазини. Приличат малко на питките за дюнер, но...
Курбан от овче месо
500-600 г овнешко 1 глава лук 1 морков 1 домат целина, магданоз черен пипер 2 л вода,сол Месото...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Предястие с пушена скумрия
за 2 порции 250 г филе от пушена скумрия /или друга риба/ 150 гр заквасена сметана 1 стрък зелен...
Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства...
Домашната торта на баба
Класиката на класиките. Вкусът на вкусовете. Торта мека като бабина душица - проста и незабравима. Всъщност...
Суровоядска торта с шоколад и глог
Събрах есента - в тази суровоядска тортичка. Има какво ли не от нея - къпини, дюли, смокини, орехи, лешници....
Патладжанът – историята на един плод
Родом от региона на Индия, култивиран преди около 4000 години, днес патладжанът е разпространен в почти...
Бахар - подправката за здрав стомах и храносмилане
Някои хора, срещали бахара само в мляно състояние, смятат, че той е смес от подправки. Други не се докосват...
Брашното – някои го предпочитат черно
Бързам да уточня, че определението “черно” в заглавието е по-скоро преносно и обобщаващо. Иде реч за...
Сладка тиква "Баба Елена"
Насред пъстроцветния, уханен, хладен, почти носталгичен сезон на тиквите, заповядайте предложението ми...
Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
Фурмите са изключително ценен и полезен плод, един от най-древните, познати на човечеството. Корените...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook