Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Полезно от природата


Много пъти сме чували, че яденето на плодове и зеленчуци в суров вид е най-сигурният начин да извлечем максималното от ценните вещества, които съдържат. Това е напълно вярно и дори природата ни е подсказала много по отношение на това с какво да храним отделните части на тялото си.

Орехът, например прилича много на човешкия мозък с неговите гънки и сфери. Заради съдържанието на Омега-3 мастни киселини с похапването на орехови ядки ние наистина стимулираме концентрацията и паметта както и цялостното функциониране на мозъка. И тъй като това е органът, който пръв усвоява поетите с храната вещества е добре да го „храним“ правилно.

Доматите са сърцевидни и червени също като сърцето на човека. Те съдържат ликопин и захранват сърцето и кръвта.

Ако нарежете един морков на кръгчета ще забележите, че всяко кръгче прилича на око. Провитамин А или бета-каротин в морковите помага да запазим очите здрави и подобряват циркулацията на кръвта. Освен това морковите са полезни за кожата и помагат при борбата с акне.

Бобът освен, че е една от най-употребяваните и обичани храни в българската кухня е и много полезен. Бобчетата, които много приличат на бъбреци наистина помагат при възпаление и пясък в пикочния мехур и бъбреците.

Маслините са истинско съкровище с цялата палитра от полезни вещества, които съдържат. Освен, че се грижат за имунната система и намаляват нивото на холестерола, те укрепват и яйчниците.

Точно 9 месеца са необходими за израстването и узряването на едно авокадо от цветчето до плода. По форма то прилича на органите от женската полова система и помага на функционирането на матката и шийката. Едно авокадо седмично се препоръчва при хормонален дисбаланс, а също и за регулиране на теглото след раждане.

Ако искате да хапнете нещо свежо огледайте се, природата ни е предоставила огромен избор и следи, които да ни посочат пътя към здравословната и полезна за нас храна.
Коментари
2012-08-02 #8
slanceto
благодаря Дани
2012-07-25 #7
Дани
Мога да предложа мазило за бързо и качествено почерняване при излагане на слънце: Смесвате 200 гр зехтин, 25 капки йод и 10-15 капки от любимия парфюм. Разклащате добре и мажете преди излагане на слънце. Тенът е убийствен! Успех!
2012-07-12 #6
slanceto
а за бързо почерняване знаете ли нещо? Без солариум
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Маслините – какви видове има и защо са толкова полезни
· Полезните сушени плодове на нашата трапеза
· Пъпешът и изненадващите му ползи за здравето
· Масло от мандарина за хубава кожа и против тревожност
· Етерично масло от тамян – „царят на маслата“
· Камфорово масло - против възпаления и за профилактика в грипния сезон
· Тренировките у дома - кои са ползите и как да бъдат резултатни
· Искате да започнете нещо ново? Създайте условия за това
· Как да се храним умерено и здравословно в празничния сезон?
Събота
25
Януари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Мъдрецът – да го премахнем или не?
Мъдреците са наследство от праисторическото ни минало. Те са били необходими за сдъвкването на суровата...
Неочаквани прояви на доброта
„Не всички можем да вършим големи дела, но всички можем да правим малки дела с голяма любов.” Майка...
Пчелният восък и многобройните му ползи за организма
Пчелният восък е естествен биопродукт, който има благотворно въздействие върху човешкия организъм и може...
Нийм - билката-чудо на Аюрведа
Малко вероятно е да сте чували за него, но запознавайки се с ползите му, определено ще останете впечатлени....
Синапът - броня на доброто здраве
Подобно на резкия и наситен вкус на истинската (домашна) горчица, направена с току-що смлени синапени...
Лятото – най-добрият сезон да се сбогуваме с цигарите
Не можете да издържите повече от час без да запалите цигара и с това си навличате куп неприятности –...
С какво да заменим чашата кафе
Повечето от нас са свикнали да започват деня си с чаша ароматно кафе. Без този ритуал часовете минават...
Да повървим за здраве
Няма никакво съмнение, че ходенето е най-лесното упражнение. Освен това е приятно, безплатно и едновременно...
Избери си семейство за Коледа
Казват, Коледа е семеен празник. Засипват ни картини и думи на сплотеност и общност, която идва от кръвта,...
Кои отровни мисли ни правят нещастни
Тук няма да стане дума за необоснования позитивизъм и препоръки как да живеем. Тук става дума за призраците...
Тайните на вкусната и полезна зелена салата
Салатите са вълнуващи, салатите са "рокендрол", както ги нарича Джейми Оливър. Според известния готвач,...
Медът – храна на дълголетието
Учени и лекари от всички епохи твърдят, че редовната консумация на мед води до удължаване на човешкия...
Сол или сол
Солта е най-простата подправка. Дотолкова сме свикнали с нея, че прибавянето й в основните ястия изобщо...
Умами - душата на вкуса
Знаете ли коя е най-използваната добавка след захарта? А известно ли ви е защо добрите кулинари винаги...
Детето - левичар - II
Освен левичари и десничари, съществуват и хора, които еднакво добре боравят и с двете ръце – т. нар....
Какво представлява „времевата перспектива“ и как да определим към кой тип принадлежим?
Колкото и странно да звучи, всички ние пътуваме във времето: често се връщаме към спомени от миналото...
Сминдухът - билка, подправка и щипка традиция
Латинското наименование на растението сминдух, чиито семена в България наричаме чимен, е Trigonella foenum-graecum,...
Елегантният чимшир е още интересна билка
Този така симпатичен градински храст - чимширът, е токсично растение. Но това не пречи той да е най-предпочитания...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook