Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ечемичени здравословни бисквити


От тези бисквити занесох на моя близка, която работи дълги часове на крак с клиенти. В края на деня, когато минах да я видя, ми каза, че само една бисквитка я е заситила чудесно. За сутрешна или следобедна закуска, на крак или по обяд в офиса, тези бисквитки освен големия набор от витамини и минерали са наистина вкусни.

120 гр ечемичени ядки
50 гр сурови лешници
50 гр сурови орехи
120 гр фурми
100 гр сушени кайсии
4 с.л кафява захар
100 гр пълнозърнесто брашно
12-15 с.л сок

Ечемичените ядки ще откриете в по-големите магазини или в тези за здравословни храни. На вид приличат приблизително на овесените ядки.

Ядките и плодовете наситняваме добре с нож, разбира се поне ядките можете да смелите в кухненски робот, но не ги правете на брашно.

Добавяме брашното, захарта и някакъв сок по избор - ябълки ако искате да е по-неутрален, аз използвах от вишни. Целта е да се получи гъста смес.

Навлажняваме добре ръцете с вода и оформяме от сместа топчета.

Фурната загряваме на 190 градуса.

Всяко топче притискаме добре с длани и нареждаме в тавичка с хартия за печене.

Печем за около 12-15 минути.


По желание може да добавите кокос или наситнен шоколад

Коментари
2012-08-16 #3
teodora
Хм, добре звучи
2012-08-16 #2
Инна Георгиева
Всички витамини и минерали имат различна загуба при топлинна обработка. C, и някои от B групата, както се казва от въздуха изчезват
Това зависи от много неща, между които температура, бързина на нагряване, време на нагряване. От всички видове приготвяне, на пара и на фурна е най-щадящо, тъй като витамините не отиват във водата, както при варене да речем (тук особено водноразтворимите витамини много страдат ) Като цяло мастноразтворимите витамини и минералите могат да имат загуба до 50%. (абе ако се постараеш да не спазваш елементарни неща и повече)
Ей така на око заявявам, че в тия бисквитки загубата да е около 30% Можем да затворим очи, понеже, пък топлинната обработка дава възможност продуктите да издържат по-дълго време и да може да си хапваш и ти, дори няколко дни след направата им.
2012-08-15 #1
teodora


А пък аз днес получих много подобни на тези като подарък! Страхотни са!!!
Би било готино да има голямо количество витамини и минерали след фурната. Този въпрос още не ми е ясен, чакам отговор от химик )
Но какъвто и да е, бисквитите ROCK ) И Инна също
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Скорбялата - енергия за тялото
· Пълнозърнести канелени бисквити
· Лучник с пълнозърнесто брашно
· Овесена закуска с ягоди
· Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
· Сладкиш със сини сливи
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Постни меденки
· Овесени бисквити с Дарето
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Закуска с овесени ядки за деца
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
· Орехите – за здраво сърце и добро настроение
· Орехите - полезни за мозъка, но още повече за сърцето
· Полезна или не е консумацията на ядки вечер?
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· 5 любими десерта с ябълки
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Боб чорба по манастирски
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
Четвъртък
23
Септември 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Вишновката на мама
Изпуснах точното време, в което исках да споделя тази рецепта. Но нека я има за следващите ви вишневи...
Обредна пита за Петковден
На Петковден къщата се ръси със светена вода, обредния хляб се прекажда и цялото семейство му се покланя...
Виенски шницел
Много ми се ядат шницели, каза половинката. Ама онези от кайма ли или от месо, попитах аз? От месо, от...
Всичко за яйцата - I
Яйцата са един от основните хранителни продукти. От тях можем да си приготвим както бърза и лесна закуска,...
Закуска, който не пропуска...
Казват, че денят се познава от сутринта. С времето се убедих, че това наистина е така. А за успешния...
Любими есенни супи с тиква
Знам, че много хора не възприемат крем супите като сериозно ястие. Е, то някои и супата не я възприемат...
Аранчини - италиански оризови топки
Симпатичните аранчини са много характерни за сицилианската кухня. Оризовите топки се пълнят с различни...
Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
Както разказах в тази публикация, рецептата за Кисело зеле по добруджански научих не от някой сайт, не...
Червената леща - повече желязо за малки и големи
Лещата е едно от най-старите култивирани бобови растения изобщо. Тя е била източник на ценни протеини...
Черешов пай
Надали има жена на земята, която да не е слагала двойки черешки на ушетата като обици (е поне където...
Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
Когато избирате зелени аспержи - гледайте да са със затворени съцветия в горната част, разбира се - свежи....
Кокошка с кисело зеле
Как ми се яде кокошка с кисело зеле - каза съпругът ми. Сигурно не съм ял от детските си години, голяма...
Изгубени в храната
Дългият път на здравословното хранене Пътят към здравословното хранене е наистина дълъг и трънлив. Освен...
Как да приготвим: Броколи
На първо място е необходимо да изберете качествени броколи. Те се познават по тъмнозеления цвят, стегнатата...
Крем супа от моркови и картофи с шафранка
Чудото на тази бърза крем супа от моркови и картофи с шафранка, се крие в пържения дехидратиран лук....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook