Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ечемичени здравословни бисквити


От тези бисквити занесох на моя близка, която работи дълги часове на крак с клиенти. В края на деня, когато минах да я видя, ми каза, че само една бисквитка я е заситила чудесно. За сутрешна или следобедна закуска, на крак или по обяд в офиса, тези бисквитки освен големия набор от витамини и минерали са наистина вкусни.

120 гр ечемичени ядки
50 гр сурови лешници
50 гр сурови орехи
120 гр фурми
100 гр сушени кайсии
4 с.л кафява захар
100 гр пълнозърнесто брашно
12-15 с.л сок

Ечемичените ядки ще откриете в по-големите магазини или в тези за здравословни храни. На вид приличат приблизително на овесените ядки.

Ядките и плодовете наситняваме добре с нож, разбира се поне ядките можете да смелите в кухненски робот, но не ги правете на брашно.

Добавяме брашното, захарта и някакъв сок по избор - ябълки ако искате да е по-неутрален, аз използвах от вишни. Целта е да се получи гъста смес.

Навлажняваме добре ръцете с вода и оформяме от сместа топчета.

Фурната загряваме на 190 градуса.

Всяко топче притискаме добре с длани и нареждаме в тавичка с хартия за печене.

Печем за около 12-15 минути.


По желание може да добавите кокос или наситнен шоколад

Коментари
2012-08-16 #3
teodora
Хм, добре звучи
2012-08-16 #2
Инна Георгиева
Всички витамини и минерали имат различна загуба при топлинна обработка. C, и някои от B групата, както се казва от въздуха изчезват
Това зависи от много неща, между които температура, бързина на нагряване, време на нагряване. От всички видове приготвяне, на пара и на фурна е най-щадящо, тъй като витамините не отиват във водата, както при варене да речем (тук особено водноразтворимите витамини много страдат ) Като цяло мастноразтворимите витамини и минералите могат да имат загуба до 50%. (абе ако се постараеш да не спазваш елементарни неща и повече)
Ей така на око заявявам, че в тия бисквитки загубата да е около 30% Можем да затворим очи, понеже, пък топлинната обработка дава възможност продуктите да издържат по-дълго време и да може да си хапваш и ти, дори няколко дни след направата им.
2012-08-15 #1
teodora


А пък аз днес получих много подобни на тези като подарък! Страхотни са!!!
Би било готино да има голямо количество витамини и минерали след фурната. Този въпрос още не ми е ясен, чакам отговор от химик )
Но какъвто и да е, бисквитите ROCK ) И Инна също
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Скорбялата - енергия за тялото
· Пълнозърнести канелени бисквити
· Лучник с пълнозърнесто брашно
· Овесена закуска с ягоди
· Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
· Сладкиш със сини сливи
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Постни меденки
· Овесени бисквити с Дарето
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Закуска с овесени ядки за деца
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
· Орехите – за здраво сърце и добро настроение
· Орехите - полезни за мозъка, но още повече за сърцето
· Полезна или не е консумацията на ядки вечер?
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· 5 любими десерта с ябълки
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
Събота
6
Март 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Лятна суперсалата с кейл, спанак и авокадо
Това е първата ми среща с кейла на трапезата. Изумителните му здравословни ползи са проучени едва наскоро,...
Патладжан с моцарела
Често за патладжана можем да прочетем отрицателни неща, касаещи най-вече соланина, но много рядко някой...
Как да пием чай със стил?
Вкъщи, на работа или сред близки приятели можем да пием чай по всякакъв начин и в най-различни пози –...
Тайните на домашната лимонада
Кой не обича прясна домашна лимонада? Тя няма нищо общо с онова газирано, подсладено и ароматизирано...
Рулца от тиквички с крем сирене и пушена сьомга
Това предястие от тиквички може да бъде и леко основно ястие в топлите летни дни. Ефектно е и носи изискано...
Зелената салата - хит на пролетта
Омръзна ли ви от туршии и други зимни разядки? Чашка ледено студен аперитив намира през пролетта нов...
Закуска с овесени ядки за деца
Марти днес ми каза, че в детската градина овесените ядки са "гадни" и никой не ги яде. Замислих се, че...
Закуска, който не пропуска...
Казват, че денят се познава от сутринта. С времето се убедих, че това наистина е така. А за успешния...
Слънчогледовите семки са достъпни, вкусни, много полезни
Печеният слънчоглед е най-популярната семка у нас. Започнеш ли веднъж, няма отърване, докато не приключиш...
Традиционни рецепти за Петковден
На Петковден се правят родови курбани и се месят обредни хлябове, като най-големия наречен „Света Петка”,...
Динята - лятна свежест
Най-любимият ни плод през лятото е динята. Не се знае с точност от кога се отглежда, но се предполага,...
Новогодишна баница
В моето детство баба слагаше в новогодишната баница с късмети дрянови клонки. Ходеше и си ги търсеше,...
Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
Ако има плод, който свързвам с любовта към красивата морска есен, то това със сигурност е смокинята....
За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
През лятото най-малко от всичко искаме да се потим над печки и котлони. Дните са дълги, прекарваме ги...
Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Киселото мляко е една от най-характерните храни за нас, а през лятото рецептите и идеите за бързо, вкусно...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook