Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ечемичени здравословни бисквити


От тези бисквити занесох на моя близка, която работи дълги часове на крак с клиенти. В края на деня, когато минах да я видя, ми каза, че само една бисквитка я е заситила чудесно. За сутрешна или следобедна закуска, на крак или по обяд в офиса, тези бисквитки освен големия набор от витамини и минерали са наистина вкусни.

120 гр ечемичени ядки
50 гр сурови лешници
50 гр сурови орехи
120 гр фурми
100 гр сушени кайсии
4 с.л кафява захар
100 гр пълнозърнесто брашно
12-15 с.л сок

Ечемичените ядки ще откриете в по-големите магазини или в тези за здравословни храни. На вид приличат приблизително на овесените ядки.

Ядките и плодовете наситняваме добре с нож, разбира се поне ядките можете да смелите в кухненски робот, но не ги правете на брашно.

Добавяме брашното, захарта и някакъв сок по избор - ябълки ако искате да е по-неутрален, аз използвах от вишни. Целта е да се получи гъста смес.

Навлажняваме добре ръцете с вода и оформяме от сместа топчета.

Фурната загряваме на 190 градуса.

Всяко топче притискаме добре с длани и нареждаме в тавичка с хартия за печене.

Печем за около 12-15 минути.


По желание може да добавите кокос или наситнен шоколад

Коментари
2012-08-16 #3
teodora
Хм, добре звучи
2012-08-16 #2
Инна Георгиева
Всички витамини и минерали имат различна загуба при топлинна обработка. C, и някои от B групата, както се казва от въздуха изчезват
Това зависи от много неща, между които температура, бързина на нагряване, време на нагряване. От всички видове приготвяне, на пара и на фурна е най-щадящо, тъй като витамините не отиват във водата, както при варене да речем (тук особено водноразтворимите витамини много страдат ) Като цяло мастноразтворимите витамини и минералите могат да имат загуба до 50%. (абе ако се постараеш да не спазваш елементарни неща и повече)
Ей така на око заявявам, че в тия бисквитки загубата да е около 30% Можем да затворим очи, понеже, пък топлинната обработка дава възможност продуктите да издържат по-дълго време и да може да си хапваш и ти, дори няколко дни след направата им.
2012-08-15 #1
teodora


А пък аз днес получих много подобни на тези като подарък! Страхотни са!!!
Би било готино да има голямо количество витамини и минерали след фурната. Този въпрос още не ми е ясен, чакам отговор от химик )
Но какъвто и да е, бисквитите ROCK ) И Инна също
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Скорбялата - енергия за тялото
· Пълнозърнести канелени бисквити
· Лучник с пълнозърнесто брашно
· Овесена закуска с ягоди
· Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
· Сладкиш със сини сливи
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Постни меденки
· Овесени бисквити с Дарето
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Закуска с овесени ядки за деца
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
· Полезна или не е консумацията на ядки вечер?
· Необикновената обикновена леска
· Kонопеното семе е ценна за здравето храна
· Торта със стар козунак без печене
· 5 любими десерта с ябълки
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
· Импровизиран киш с праз и бекон
Неделя
31
Май 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Кокошка с кисело зеле
Как ми се яде кокошка с кисело зеле - каза съпругът ми. Сигурно не съм ял от детските си години, голяма...
Диня с прошуто
Има рецепти, които съзнанието ни не може да възприеме. Прошуто с диня може би е една от тях (за някои...
Постна майонеза
Тази рецепта правя и записвам специално за Гени. Нейното детенце има алергия към яйца. Предложих й, освен...
Закуска с овесени ядки за деца
Марти днес ми каза, че в детската градина овесените ядки са "гадни" и никой не ги яде. Замислих се, че...
Виенски шницел
Много ми се ядат шницели, каза половинката. Ама онези от кайма ли или от месо, попитах аз? От месо, от...
Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
Критараки е вид паста, която много прилича по форма на ориза. Често се използва в гръцката кухня, в същата...
Красив лед
Лятото идва, а с него и горещите дни, в които често търсим нещо свежо и разхлаждащо. Гледката на коктейли...
Пилаф "Трите зърна"
Пилафът е едно традиционно ястие от Арабския свят и Ориента. Но както всяка традиция, всеки я разбира...
Oвнешка яхния с праз
Овнешката яхния с праз е характерна рецепта за Петковден 1 кг овнешко месо 1 кг праз 2 домата 100...
Рулца от тиквички с крем сирене и пушена сьомга
Това предястие от тиквички може да бъде и леко основно ястие в топлите летни дни. Ефектно е и носи изискано...
Как да си захванем квас?
В миналото нашите баби приготвяли хляба си безквасен или с квас. Комбинацията от брашно, вода и разнообразни...
Бъркана пица
Когато приятелка ми сподели за нейната "бъркана пица" бях учудена - нарича се така, тъй като тестото...
Морковена крем супа
Ако някой ми беше казал, преди 13 години, че ще ям морковена супа, щях да му се изсмея в лицето. Сега...
Суровоядска торта с шоколад и глог
Събрах есента - в тази суровоядска тортичка. Има какво ли не от нея - къпини, дюли, смокини, орехи, лешници....
Бял и червен ориз със зеленчуци
Смята се, че червеният ориз прочиства кръвта и се прилага в диети за цялостно прочистване на организма...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook