Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пълнозърнести канелени бисквити



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
В едно магазинче за хляб, до нас, правят подобни бисквити. Още щом ги вкусих си казах, че ще опитам да възстановя този вкус и у дома. И в интерес на истината, макар не много скромно, моите ми допадат даже повече. Една приятелка, която почерпих, ме попита как имам време за толкова вкусни бисквити, с това малко дете. Много просто, не отнемат почти никакво време, не изискват приготовление, което не може да бъде прекъснато, а точно прекъсването е често, когато се грижиш за бебе.

Обичам бисквитите да са много сладки, ако вие не харесвате намалете захарта. Ако нямате налично кондензирано мляко, сложете обикновено и добавете още 10-20 гр масло. Сигурна съм, че ще станат любими и на вашето семейство!
200 гр пълнозърнесто брашно
80 гр овесени ядки - ситно смлени
20 гр овесени трици
1 яйце (размер хл)
30 мл кондензирано мляко (7,5 масленост)
150 гр кафява захар (или ако желаете 100 гр бяла)
50 гр захар меласа (ако харесвате по-сладко и ароматно)
90 гр масло
3 ч.л бакпулвер
1 течна ванилия
1 с.л канела


Включваме фурната да се загрее до 190 градуса.

Яйцето, млякото, кафявата (бялата) захар и меласата разбиваме добре с миксера.

Маслото разтопяваме на водна баня или в микровълнова и добавяме към сместа (внимавайте да не е горещо!).

Добавяме овесените ядки и трици (може и просто 100 гр овесени ядки), ванилията и канелата.

Бакпулвера изсипваме при брашното, разбъркваме добре и при непрекъснато бъркане, лъжица по лъжица, добавяме пълнозърнестото брашно. Консистенцията трябва да се получи гъста (не твърда!) и лепнеща. Оставяме за кратко в хладилника.

В тавичка слагаме пергаментова хартия, гребваме с лъжица смес колкото орех и с помощта на друга оформяме и изсипваме полученото късче върху хартията. Не е нужно да се опитвате да оформяте много сместа, от топлината и маслото тя ще се разлее.

Печем до златисто (около 12 минути) в предварително загрята фурна.

От тази смес излизат около 45 бисквити с диаметър 6-7 см.

Вместо меласа опитайте и с парченца шоколад, правила съм и такъв вариант и стават чудесно!


Коментари
2014-02-10 #10
наталия маринкова
привет и от мен.аз правя подобни и добавям много сушени плодове и ядки,кокос.стават разкошни
2013-01-14 #9
Инна Георгиева
Привет Светла, включи и кафява, тя предава чудесен вкус. Да речем около 70 гр бяла и 50 кафява. Или 100 само бяла - ако много държиш.
2013-01-13 #8
Светла Николова
Не можах да разбера точно,колко бяла захар и колко меласа?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Скорбялата - енергия за тялото
· Ечемичени здравословни бисквити
· Лучник с пълнозърнесто брашно
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Постни меденки
· Овесени бисквити с Дарето
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Закуска с овесени ядки за деца
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Вкусни десерти с тиква
· Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
· Курабии за Баба Марта
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· Козуначена пита след Великден
· 5 любими десерта с ябълки
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Любими есенни супи с тиква
Петък
18
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Алабаш: Нинджата от сем. Кръстоцветни
Алабашът е представител на голямото семейство Кръстоцветни, не толкова популярният роднина на добре познатите...
Хелоуин: Буболечки
Ето едно много лесно хелоуинско предложение. Добавени дори върху най-обикновено изглеждаща храна, тези...
Мързелив Ягодов чийзкейк
Сладкишът е без печене, става бързо и лесно. Подходящ е и за начинаещи сладкари. В оригиналната рецепта...
Пармиджано Реджано
Сиренето Parmigiano Reggiano (по-известно като Пармезан) има почти хилядолетна история. То се произвежда...
Спаначени "мъфини" с готови кори
Здравейте приятели от Hera.bg! Искам да участвам в новия конкурс, защото искам най- вече да споделя рецепта,...
Миди с бяло вино и лимони
Интересното в тази рецепта за миди е варенето им с кубчета лимон. Как да почистите мидите преди...
Как да си направим: Пилешки бульон
Често когато обезкостяваме пилето остават парченца, кости и други. Но дори да не е така, в магазинната...
За закуска: Топъл сандвич с пушено филе и яйце
Закуските през уикенда са най-често специалитет на половинката. Най-уважавани са палачинките и топлите...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ!
На всеки му се е случвало да го изненадат внезапни гости. Не от онези неприятните, с които през цялото...
Печена тиква
Щом чуя за печена тиква, винаги се сещам за Душко Добродушков от разказа на Елин Пелин - Печена тиква. "Всъщност,...
Козунак + козуначени кифлички
Никога, ама никога, не помня у дома да се е правил козунак. Даже и баба не се досещам да е месила козунаци....
Телешко в шоколадов сос
В месеца на любовта получих подарък от скъп за мен човек, между всичко се криеше и кулинарна книжка....
Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
Ако максимата "Любовта минава през стомаха" е вярна, то с тези ръчно изработени бонбони влюбването е...
Индийска крем супа с нахут
Здравейте всички, аз съм Дарина от Червен бряг. Пращам една от най- любимите си рецепти, за да направите...
Пица с тиквички и сирена
Пица у дома се прави рядко. 2-3 пъти в годината. Сигурно за това и не съм достатъчно сериозна за да открия...
Пържола с шоколад
Последният път, когато срещнах тази метафора, тя беше използвана като синоним на "манджа с грозде" т.е...
Слънчогледовите семки са достъпни, вкусни, много полезни
Печеният слънчоглед е най-популярната семка у нас. Започнеш ли веднъж, няма отърване, докато не приключиш...
Крем супа с червена леща и Рас ел ханут
Червената леща е източник на белтъчини. В нея се съдържа много желязо, което я прави добър избор за бременни,...
Веган торта с ядки, сушени плодове и крем от авокадо и банан
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Бърза авокадо паста
Обожавам паста - всякакви видове и всякакви сосове. Понякога времето не стига за разточително готвене....
Захранване на бебето
Когато настъпи момента да захраните бебето, (около 5-6 месец) а и малко преди това, изниква въпроса домашно...
Пилешки руладини с гъби
Едно от любимите и сравнително бързи неща, които приготвяме в нашия дом. Получават се 4 броя руладини....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook