Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пълнозърнести канелени бисквити



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
В едно магазинче за хляб, до нас, правят подобни бисквити. Още щом ги вкусих си казах, че ще опитам да възстановя този вкус и у дома. И в интерес на истината, макар не много скромно, моите ми допадат даже повече. Една приятелка, която почерпих, ме попита как имам време за толкова вкусни бисквити, с това малко дете. Много просто, не отнемат почти никакво време, не изискват приготовление, което не може да бъде прекъснато, а точно прекъсването е често, когато се грижиш за бебе.

Обичам бисквитите да са много сладки, ако вие не харесвате намалете захарта. Ако нямате налично кондензирано мляко, сложете обикновено и добавете още 10-20 гр масло. Сигурна съм, че ще станат любими и на вашето семейство!
200 гр пълнозърнесто брашно
80 гр овесени ядки - ситно смлени
20 гр овесени трици
1 яйце (размер хл)
30 мл кондензирано мляко (7,5 масленост)
150 гр кафява захар (или ако желаете 100 гр бяла)
50 гр захар меласа (ако харесвате по-сладко и ароматно)
90 гр масло
3 ч.л бакпулвер
1 течна ванилия
1 с.л канела


Включваме фурната да се загрее до 190 градуса.

Яйцето, млякото, кафявата (бялата) захар и меласата разбиваме добре с миксера.

Маслото разтопяваме на водна баня или в микровълнова и добавяме към сместа (внимавайте да не е горещо!).

Добавяме овесените ядки и трици (може и просто 100 гр овесени ядки), ванилията и канелата.

Бакпулвера изсипваме при брашното, разбъркваме добре и при непрекъснато бъркане, лъжица по лъжица, добавяме пълнозърнестото брашно. Консистенцията трябва да се получи гъста (не твърда!) и лепнеща. Оставяме за кратко в хладилника.

В тавичка слагаме пергаментова хартия, гребваме с лъжица смес колкото орех и с помощта на друга оформяме и изсипваме полученото късче върху хартията. Не е нужно да се опитвате да оформяте много сместа, от топлината и маслото тя ще се разлее.

Печем до златисто (около 12 минути) в предварително загрята фурна.

От тази смес излизат около 45 бисквити с диаметър 6-7 см.

Вместо меласа опитайте и с парченца шоколад, правила съм и такъв вариант и стават чудесно!


Коментари
2014-02-10 #10
наталия маринкова
привет и от мен.аз правя подобни и добавям много сушени плодове и ядки,кокос.стават разкошни
2013-01-14 #9
Инна Георгиева
Привет Светла, включи и кафява, тя предава чудесен вкус. Да речем около 70 гр бяла и 50 кафява. Или 100 само бяла - ако много държиш.
2013-01-13 #8
Светла Николова
Не можах да разбера точно,колко бяла захар и колко меласа?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Скорбялата - енергия за тялото
· Ечемичени здравословни бисквити
· Лучник с пълнозърнесто брашно
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Постни меденки
· Овесени бисквити с Дарето
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Закуска с овесени ядки за деца
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Вкусни десерти с тиква
· Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
· Курабии за Баба Марта
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· 5 любими десерта с ябълки
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Любими есенни супи с тиква
Неделя
8
Декември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Постни мъфини с локум
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Отново съм аз, вашата читателка Ивелина Петрова, от град Варна. Сега Ви...
Хлябът на Бъдни вечер
Мълчи, моме, наливай, водата от ручея, зимай. Па после го думай на зърното, па спомняй си слънцето,...
Ройбосът
Ройбосът често е наричан червен чай, но в действителност има малко общо с черния, зеления и белия, които...
Домашна лютеница -II част (рецепта)
За печеният пипер вече писах, тайната на истинската домашна лютеница според мен е точно в неговото количество...
Платерина плакия по Варненски
Тази рецепта, заедно със снимката, ми записа съпругът на Гени, разбира се е вложил и лична фантазия,...
Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
Ако максимата "Любовта минава през стомаха" е вярна, то с тези ръчно изработени бонбони влюбването е...
Сол или сол
Солта е най-простата подправка. Дотолкова сме свикнали с нея, че прибавянето й в основните ястия изобщо...
Козуначени кифлички
Здравейте!Казвам се Людмила от гр. Хасково и бих искала да участвам и с едно предложение, за великденски...
Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
Установила съм, че най-вкусна бобената чорба става, ако си сварил наведнъж поне 700 гр. боб /в сухо състояние/....
Сок от джанки
Обичам да се връщам към детството си, като всеки нормален човек. Там се крие цяла съкровищница от спомени,...
Оризово фиде с пиле и броколи
Моето оризово фиде е с дебелина 1 мм, опаковка от 200 грама - използвала съм около 1/4 от опаковката....
Суровоядска разядка със сушени кайсии
Тази разядка е съвсем простичка за изпълнение, но е идеална гарнитура или сос към много ястия. Веган,...
Нахут с печен пипер и праскова
Ако някой иска да ме попита защо има праскова тук, няма да мога да му отговоря много логично. Просто...
Баница с тученица
От кога се каня да направя баница с тученица и ето, че се наканих. За късмет в края на юли (поне на нашето...
С дъх на… чесън
За чесъна и вампирите всички знаем. За чесъна и бацилите обаче някак все забравяме и то не случайно....
Сълзици с канела
Във фризера винаги имам бутер тесто. Често ме спасява, когато искам да направя нещо на бързо или по-мързеливо....
Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
В моето детство Гергьовден беше най-радостният ден в годината. Дворът - пълен с живот, градината – с...
Суровоядски бонбони със сушени сливи
Милена от DeliFideli ни сподели една от оригиналните си и много обичани рецепти за суровоядски бонбони....
Тайните на домашната лимонада
Кой не обича прясна домашна лимонада? Тя няма нищо общо с онова газирано, подсладено и ароматизирано...
Панирани пиперки с доматен сос
Всеки сезон носи своето очарование, своите блага – така, както природата е разпоредила да стане. Силно...
Идея за здравословна закуска с чия
Навикът понякога е наистина по-силен от нас. Трябва ни някаква провокация, за да се дистанцираме от зоната...
Тиквички с бирена панировка
Тиквичките са едни от най-често приготвяните зеленчуци през лятото. Ако имате собствено дворче и сеете...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook