Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Запеканка с телешка кайма и гъби


За да съкратите още повече времето на приготвяне, можете да използвате готово картофено пюре, а вместо кашкавал да използвате за поръсване сирене "Пармезан".


1 кг картофи
150 мл прясно мляко
50 г краве масло

250 гр телешка кайма
100 г пушено сирене
200 г печурки
100 г кашкавал
50 гр царевица от консерва
черен пипер
индийско орехче
чубрица
сол
зехтин или олио


Картофите сваряваме в подсолена вода. От тях правим пюре, като ги размачкваме с маслото, прясното мляко, черен пипер и индийско орехче на вкус.
Изсипваме 2/3 от картофеното пюре в намаслена форма.

Фурната загряваме на 200 градуса.
Гъбите нарязваме наситно и задушаваме в зехтин, добавяме каймата, черен пипер, сол, щипка чубрица и запържваме до полуготовност.
Така получената смес изсипваме върху картофеното пюре, а върху нея нарязаното на кубчета пушено сирене. Отгоре слагаме останалата част от картофеното пюре като си помагаме с виличка да се разстеле равномерно. Посредата правим в кръг улейче, в което изсипваме царевицата. Слагаме да се пече за 20 минути, след което настъргваме кашкавала и запичаме до златиста коричка


Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Какво да похапваме пред телевизора
· Родопска салата
· Откриването на Америка като кулинарна революция - II
· Бурито с телешко и червен боб
· Патладжан с телешки кюфтенца или киноа - по избор
· Лазаня "Болонезе"
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Леща с тиква и индийски подправки
· Талиателе с броколи, моцарела и сос "Болонезе"
· Пататник
· Скорбялата - енергия за тялото
· Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
· Баница с праз, гъби и амарант
· Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Парти "бонбон" с мини кюфтенца
· Постни сарми от манголд и булгур от спелта
· Вита баница с леща и праз
· Галет със смокини
· Какво да правим с великденските яйца след Великден
· Завръщането на просото
· Чипсът - факти, вреда и алтернативи
Четвъртък
5
Май 2016
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сладко от круши и грозде
След горещото и вълнуващо лято есента идва с тихи стъпки и носи пъстър букет от цветове, аромати, вкусове...
Канелони със спанак и сирене "Рикота"
200 г паста канелони 200 г сирене рикота 200 г нарязан спанак 1 лук 2 скилидки чесън 3 листа от...
Дафиновият лист - много приложения и лесно отглеждане
Благородният лавър е декоративно зелено дърво с много отличителен аромат от семейство Лаврови, което...
Фъдж с кокос
Този десерт става изключително бързо, а вкусът му е страхотен. Макар наречен фъдж, тук по-скоро идеята...
Каша от коприва с орехи
Здравейте! Видях дотук в конкурса, че няма никой, който е участвал с рецепта с коприва. Явно самото й...
Брускети с домати, чесън и зехтин
Родината на брускетата е централна Италия. Препечената със зехтин филийка е прекрасно предястие (особено...
Талятеле ала Зингара
Талятелето е любимата ми италианска паста. Представлява плоски лентички, широки около сантиметър след...
Супа от коприва
Копривата е една от първите свежи зеленини, които природата ни предлага, за да подсилим организма си...
Постен сиропиран сладкиш
Здравейте! Пращам ви и моите две рецепти, защото време не остана. Докато се наканя и конкурсът свършил....
Новогодишна баница
В моето детство баба слагаше в новогодишната баница с късмети дрянови клонки. Ходеше и си ги търсеше,...
Спагети с бекон, праз, грах и лимон
400 г спагети 40 г масло 150 г бекон 200 г праз 400 мл сметана 100 г грах 1 лимон -сок сол...
Баница с праз
Нашите баби не са били никак глупави жени. Баницата с праз неслучайно е присъствала често на трапезата...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook