Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Запеканка с телешка кайма и гъби


За да съкратите още повече времето на приготвяне, можете да използвате готово картофено пюре, а вместо кашкавал да използвате за поръсване сирене "Пармезан".


1 кг картофи
150 мл прясно мляко
50 г краве масло

250 гр телешка кайма
100 г пушено сирене
200 г печурки
100 г кашкавал
50 гр царевица от консерва
черен пипер
индийско орехче
чубрица
сол
зехтин или олио


Картофите сваряваме в подсолена вода. От тях правим пюре, като ги размачкваме с маслото, прясното мляко, черен пипер и индийско орехче на вкус.
Изсипваме 2/3 от картофеното пюре в намаслена форма.

Фурната загряваме на 200 градуса.
Гъбите нарязваме наситно и задушаваме в зехтин, добавяме каймата, черен пипер, сол, щипка чубрица и запържваме до полуготовност.
Така получената смес изсипваме върху картофеното пюре, а върху нея нарязаното на кубчета пушено сирене. Отгоре слагаме останалата част от картофеното пюре като си помагаме с виличка да се разстеле равномерно. Посредата правим в кръг улейче, в което изсипваме царевицата. Слагаме да се пече за 20 минути, след което настъргваме кашкавала и запичаме до златиста коричка


Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Какво да похапваме пред телевизора
· Родопска салата
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Бурито с телешко и червен боб
· Патладжан с телешки кюфтенца или киноа - по избор
· Сладък картоф (батат) за стабилизиране на кръвната захар и засилване на имунитета
· Картофки на фурна с асафетида
· Здравословни алтернативи за компания на бирата
· Пикантни чили догс
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Аранчини - италиански оризови топки
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Баница с праз, гъби и амарант
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Торта със стар козунак без печене
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Любимите сладки на Hera.bg
Неделя
9
Август 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Как да съхраним картофи през зимата
В нашата страна картофите са основен продукт в зимното меню. Независимо дали ги печем, варим или пържим...
Откриването на Америка като кулинарна революция - II
Фасулът Бобът вероятно е едно от най-старите културни растения в света. Произхожда от Южна Америка,...
Гроздето – сладкият дар на есента
Кога и къде за пръв път е култивирана лозата, остава неизвестно. За нея обаче четем още в старозаветните...
Баница с праз (зелник)
Нашите баби не са били никак глупави жени. Зелник или баницата с праз неслучайно е присъствала често...
Ориз със спанак, сирене и яйца
Здравейте на всички от екипа на Хера! :) И аз ще се престраша да участвам във вашия "вкусен" конкурс...
Зимни коктейли: Ирландското кафе
Силно ободряващо кафе, стоплящо кръвта меко уиски, гъста сметана като натрупалия навън сняг и бучка захар...
Обреден хляб за Кръстовден
Харесвам идеята да запазим нашите стари традиции и ритуали, искам да останат записани някъде, ако някой,...
Портокалови масленки с шоколад
Тони Карова от Тony's happy kitchen ни предлага един изкусителен постен, веган десерт - маслени сладки...
Меденки "Мечи лапи"
"Меденки, големи като мечи лапи", това си казахме, докато хапвахме от тях у дома. После пък си спомнихме,...
Никулденски шаран със сини сливи
Едно предложение за празника на Свети Николай, когато на масата задължително присъства шаранът. шаран...
Руло със сладко
Неотдавна, на гости, опитах от това руло. С носталгия си спомних годините, когато нямаше изобилие от...
Картофки на фурна с асафетида
Асафетида (Ferula asafoetida.) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook