Начало
Здраве и Красота
Образцов дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Запеканка с телешка кайма и гъби


За да съкратите още повече времето на приготвяне, можете да използвате готово картофено пюре, а вместо кашкавал да използвате за поръсване сирене "Пармезан".


1 кг картофи
150 мл прясно мляко
50 г краве масло

250 гр телешка кайма
100 г пушено сирене
200 г печурки
100 г кашкавал
50 гр царевица от консерва
черен пипер
индийско орехче
чубрица
сол
зехтин или олио


Картофите сваряваме в подсолена вода. От тях правим пюре, като ги размачкваме с маслото, прясното мляко, черен пипер и индийско орехче на вкус.
Изсипваме 2/3 от картофеното пюре в намаслена форма.

Фурната загряваме на 200 градуса.
Гъбите нарязваме наситно и задушаваме в зехтин, добавяме каймата, черен пипер, сол, щипка чубрица и запържваме до полуготовност.
Така получената смес изсипваме върху картофеното пюре, а върху нея нарязаното на кубчета пушено сирене. Отгоре слагаме останалата част от картофеното пюре като си помагаме с виличка да се разстеле равномерно. Посредата правим в кръг улейче, в което изсипваме царевицата. Слагаме да се пече за 20 минути, след което настъргваме кашкавала и запичаме до златиста коричка


Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Какво да похапваме пред телевизора
· Родопска салата
· Откриването на Америка като кулинарна революция - II
· Бурито с телешко и червен боб
· Патладжан с телешки кюфтенца или киноа - по избор
· Лазаня "Болонезе"
· Пататник
· Скорбялата - енергия за тялото
· Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Леща с тиква и индийски подправки
· Талиателе с броколи, моцарела и сос "Болонезе"
· Макарони със спанак и гъби на фурна
· Оризови нудъли със зеленчуци
· Арбаски мини пици с кладница
· Ориз със спанак, сирене и яйца
· Спаначени "мъфини" с готови кори
· Сиренето или кашкавалът? И двете
· Мусака със спанак и ориз
· Мини пици с лапад
· Кисело зеле по добруджански
· Салата със спанак и пикантни пилешки късчета
· Свинско месо с бамя
· Винен кебап с месо
· Лесен кекс с орехи
· Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
· Курабии за Баба Марта
Неделя
20
Април 2014
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Китайско зеле с тиквички, моркови и соеви кълнове
Зеленчуковите ястия са прекрасен начин да прочистим организма, да приемем повече витамини и минерали....
Броколи с пилешки жулиени и сос Бешамел
Изключително просто, изключително лесно, изключително вкусно ястие. Даже, ако ви домързи в магазините...
Вино и храна - как да съчетаваме правилно
Когато есента е в разгара си, а зимата потропва на прозореца, в хладните нощи често ти се приисква да...
Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
Заради наличието на булгур салатката има и повече въглехидрати, но всъщност именно заради това може да...
Кокошка с кисело зеле
Как ми се яде кокошка с кисело зеле - каза съпругът ми. Сигурно не съм ял от детските си години, голяма...
Гроздето – сладкият дар на есента
Кога и къде за пръв път е култивирана лозата, остава неизвестно. За нея обаче четем още в старозаветните...
Мароканската кухня – пиршество за душата - I
Мароканската кухня е много вкусна, оригинална и богата, леко пикантна, простичка, засищаща и има какво...
Торта от фурми с крем от авокадо
От много време насам се каних да направя веганска торта. Иначе казано, да отсъства какъвто и да е животински...
Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
Макар цвеклото да е един от най-сладките зеленчуци реших да добавя и тиква за да направя тази супа още...
На всяка манджа... вино
Да си призная, преди време нищо не разбирах от вино. Дори не разбирах качествата на тази напитка и ми...
Risotto al radicchio e Gorgonzola
Рецептата ни представя Радостин Кирязов, собственик на италиански ресторант "PizzaRado", специално за...
Кулинарната традиция на глинените съдове
Понятието Българска национална кухня е доста мъгляво. Не са много ястията, които можем да наречем типично...
Здраве    Красота    Мода    Образцов дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook