Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Запеканка с телешка кайма и гъби


За да съкратите още повече времето на приготвяне, можете да използвате готово картофено пюре, а вместо кашкавал да използвате за поръсване сирене "Пармезан".


1 кг картофи
150 мл прясно мляко
50 г краве масло

250 гр телешка кайма
100 г пушено сирене
200 г печурки
100 г кашкавал
50 гр царевица от консерва
черен пипер
индийско орехче
чубрица
сол
зехтин или олио


Картофите сваряваме в подсолена вода. От тях правим пюре, като ги размачкваме с маслото, прясното мляко, черен пипер и индийско орехче на вкус.
Изсипваме 2/3 от картофеното пюре в намаслена форма.

Фурната загряваме на 200 градуса.
Гъбите нарязваме наситно и задушаваме в зехтин, добавяме каймата, черен пипер, сол, щипка чубрица и запържваме до полуготовност.
Така получената смес изсипваме върху картофеното пюре, а върху нея нарязаното на кубчета пушено сирене. Отгоре слагаме останалата част от картофеното пюре като си помагаме с виличка да се разстеле равномерно. Посредата правим в кръг улейче, в което изсипваме царевицата. Слагаме да се пече за 20 минути, след което настъргваме кашкавала и запичаме до златиста коричка


Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Какво да похапваме пред телевизора
· Родопска салата
· Откриването на Америка като кулинарна революция - II
· Бурито с телешко и червен боб
· Патладжан с телешки кюфтенца или киноа - по избор
· Лазаня "Болонезе"
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Леща с тиква и индийски подправки
· Талиателе с броколи, моцарела и сос "Болонезе"
· Пататник
· Скорбялата - енергия за тялото
· Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
· Баница с праз, гъби и амарант
· Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Парти "бонбон" с мини кюфтенца
· Постни сарми от манголд и булгур от спелта
· Вита баница с леща и праз
· Галет със смокини
· Суровоядски бонбони със сушени сливи
· Какво да правим с великденските яйца след Великден
· Завръщането на просото
Събота
25
Юни 2016
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Лесен кекс с орехи
Кексът може да изглежда много лесна работа за някои, но за мен дълго време беше пълна мъгла. Докато не...
Динята - лятна свежест
Най-любимият ни плод през лятото е динята. Не се знае с точност от кога се отглежда, но се предполага,...
Родопска яхния с овнешко
Родопската яхния с овнешко е характерна рецепта за Петковден 500 г овнешко 1 глава лук 1/4 ч.ч. ориз 500...
Изгубени в храната
Дългият път на здравословното хранене Пътят към здравословното хранене е наистина дълъг и трънлив. Освен...
Как да: Направиш омлет без да счупиш яйце
"За да си направиш омлет трябва да счупиш яйцата" - гласи една поговорка. Да, ама не. Ето една идея,...
Постен сиропиран сладкиш
Здравейте! Пращам ви и моите две рецепти, защото време не остана. Докато се наканя и конкурсът свършил....
Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
На Благовещение по традиция на трапезата трябва да има ястие с коприва и в това няма нищо случайно....
Всичко за халвата
Халвата е един от най-популярните ориенталски десерти и има дълбока традиция и у нас. Не само заради...
Календар на сезонните плодове
Най-качествени, полезни и изгодни са плодовете в сезона си. А ето и кой плод, в кой месец, е най-изгоден...
Пълнозърнеста паста с карфиол, синьо сирене и сметана
Идеята за тази паста ми хрумна заради една несправедливост. Смятам, че карфиолът е много подценяван за...
Сол или сол
Солта е най-простата подправка. Дотолкова сме свикнали с нея, че прибавянето й в основните ястия изобщо...
Сладко от вишни
Обичам вишни. Даже и сега, като си помисля за тях, усещам как стипчивата им сладост и киселина стига...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook