Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Домашна горчица от хрян


Антибактериалните свойства на хряна са обусловени от фитонцидите, които се съдържат в него. Те действат като растителен антибиотик, който убива вредните микроби и предпазват организма от инфекциозни заболявания.

По съдържание на витамин С, хрянът надминава дори лимона и се нарежда след шампиони като шипката и касиса. В две коренчета хрян (приблизително 20 грама) има 60 % от дневната ни необходимост от витамин С. Хрянът също така е богат и на калий, калций, натрий, сяра, фосфор, желязо и други микроелементи.

Домашна горчица, по рецепта на д-р Гайдурков (изпробвана лично и работи):

Смилат се ядки (сурови, може и микс), към тях се прибавя предварително смлян синап. След това се добавя и настърган, а след това пасиран хрян. Прибавя се и вода, подправки на вкус, лимон (или оцет), диетична сол, докато стане еднородна консистенция. За да получи тази домашна горчица с подобаващ цвят, може да се добави куркума. Съхранява се в хладилник.
Коментари
2014-05-20 #1
daniela
БРАВО! тази рецепта е чудесна. ще я пробвам.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Хармония и стройно тяло с Аюрведа
· Животните лекуват
· Калолечение за здраве и дълголетие - II
· Патладжанена разядка
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· Любимите сладки на Hera.bg
· Импровизиран киш с праз и бекон
· 5 любими десерта с ябълки
Петък
24
Януари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Платерина плакия по Варненски
Тази рецепта, заедно със снимката, ми записа съпругът на Гени, разбира се е вложил и лична фантазия,...
Как да си приготвим ароматен зехтин
Студено пресованият зехтин има наситен маслинен дъх, които придава неповторим вкус на всяко ястие. Златното...
Хелоуин: Сандвичи - гробище
Сандвичите ковчези и надгробните плочи са лесни и вкусни. СТРАХотно предложение за домашното хелоуинско...
Как да съхраним: Хайвер за разбиване
Надявам, се че щом четеш тази статия и ти като мен си любител на разбития тарама хайвер. Е да, той далеч...
Рязана долма
Името на това бързо зеленчуково ястие се появи на шега. Имам един приятел, който много обича постна долма....
Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
Веднага казвам, че много обичам този сладкиш. Забравете за пухкавите кексове с 6 яйца. Този е друга класа...
Великденска изненада с различен вкус
Великден наближава и отново близки и приятели ще се съберат около шарени пролетни трапези. Споделям...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook