Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Дунавска салата


Тази зимнина, си е малко "пипкава", защото трябва да се реже всичко на лентички. За сметка на това, после само вадиш и хапваш. Резултатът си заслужава. След дълги години търсене, съвсем случайно, свекърва ми откри рецептата, за която й бях говорила, колко много съм харесвала като дете. Едно към едно я споделям с вас.



2 кг зеле
2 кг пипер - червен, зелен
2 кг моркови
2 кг зелени домати
800 мл винен оцет - 6 градусов
600 г захар
300 г сол
200 мл олио
1 връзка целина с листата -нарязана на ситно
1 връзка магданоз - нарязан на ситно
5 г черен пипер

Оцетът, захарта, солта и олиото се смесват в тенджера и се възваряват.

Зелето се нарязва на ситно, пиперът - на ивички, морковите - на кръгчета и зелените домати - на полумесеци. Така нарязаните зеленчуци се попарват в горещата марина. Изваждаме ги с помощта на решетъчна лъжица в голям съд, добавяме нарязаната целина, магданоз и зърната черен пипер. Нареждаме зеленчуците в буркани, като притискаме леко за да стане плътно.

Затваряме с капачки и стерилизираме за 5 минути. След няколко седмици е готова за ядене
Виж още статии за:   Рецепти · Зимнината · Рецепти със зеле ·
Коментари
2012-10-22 #8
Габи
Изглежда ми вкусно!
2011-09-24 #7
Венцислав Динчев
Сега е сезона на трушиите и не трябва да се губи време .Ще дейсвам както са казали старите хора -ДЕН ГОДИНА ХРАНИ.
2011-09-24 #6
Кака
Ловджийската мисля е с чорбаджийски цели чушки
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Броколи романеско - зеленчук, сякаш от друга планета
· Витамин К - какво трябва да знаем?
· Брюкселско зеле - миниатюрното съкровище на семейство Зелеви
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Конфитюр от грозде
· Касисът събира най-много витамини на едно място
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Виж още статии за:   Рецепти · Зимнината · Рецепти със зеле ·
Петък
22
Октомври 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Запечени броколи със сирене и яйца
Ако някога сте имали съмнения дали ще ви харесат броколите, сега е момента да опитате тази рецепта. Пригответе...
Кюфтета с булгур
Натрошените зърна пшеница, някога са били една от основните храни на българската трапеза, преди навлизането...
Канелони със спанак и сирене "Рикота"
200 г паста канелони 200 г сирене рикота 200 г нарязан спанак 1 лук 2 скилидки чесън 3 листа от...
Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
Елдата е храна, която дава много издръжливост на организма. Богата е на лесноусвоими белтъчини, манган,...
Зелена салата със соеви кълнове и сусам
Продължавам с включването на кълнове към менюто си и днес ви предлагам една бърза салата, която не представлява...
Тиквеник
Тиквеникът е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Поднася се и на Коледни заговезни – денят преди...
Хумус с цвекло
Ако обичате цвекло и хумус, то значи в тяхната комбинация ще се влюбите. Добавям една лъжичка от дара...
Сандвичи със спанак и яйце
Привет, привет! Следя конкурса с голям интерес и всички рецепти ми изглеждат вкусни. Моето предложение...
Пълнени тиквички с различен пълнеж
Тези вкусни пълнени тиквички, стават много бързо и са добър избор за различните вкусове на хората в нашето...
Готвенето помогнало на човек да развие мозъка си
Готвенето е помогнало на човека да развие мозъка си и е допринесло за възникването на религиите и културата,...
Омайният кардамон
От появата му на територията на Южна Индия и Шри Ланка до днес растението с латинско название Elettaria...
Пресни и хрупкави картофки - ветрилце с босилек
У дома само аз харесвам пресен босилек, така че половината от тези картофки направих с копър. Можете...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook