Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печени камби - зимнина



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тези камбички в нашето семейство са любимата ни зимнина. Като изключим почистването на камбите, всичко след това става много лесно и бързо. Ако предпочитате по-сладки, по-солени, по-кисели - увеличете съставките. Познавам домакини, които слагат и олио вътре, аз обаче не слагам - предпочитам всеки допълнително, след това, при нужда да си добави.

камби
сол
захар
винен оцет
целина
бахар
черен пипер
чесън


С помощта на ножче (с късо острие) изрязваме измитите камби от дръжката и почистваме добре от семената. Фурната загряваме на около 200 градуса.

Нареждаме камбите с отвора нагоре в тава. Във всяка камба слагаме непълни: 1 ч.л захар, 1/2 к.л сол, 1 ч.л оцет /или супена, ако обичате по-кисело/, зрънце бахар и черен пипер, скилидка чесън, листенце целина (ако решите да сложите олио - 1 ч.л). Ако камбите ви са по-малки използвайте кафени лъжички!! за маринатата.


Печем във фурната до лека промяна на цвета (камбите не трябва да се изпекат), това време е средно 10-15 минути.

Когато са готови, още горещи, ги нареждаме в буркан една върху друга, с отвора нагоре, като с помощта на уред леко ги притискаме за да се съберат повече.

Затваряме с капачка добре и заваряме за 5 минути.

Коментари
2019-08-23 #15
Коки
Ако сложа нарязано зеле с моркови във камбите .ще се получи ли???????
2017-09-19 #14
К.Михова
Много е сполучлива рецептата,но аз вместо захар сложих мед.Вкусът е превъзходен!
2016-09-21 #13
ЕМИЛИЯ
Ако се поставят и по 2 зрънца грозде, получава се страхотен вкус.
Аз не ги изварявам, а ги пълня с врели - от фурната,директно в бурканите/конфитюрени/,обръщам на капачка, покривам, до изстиването им.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Рязана долма
· Пилешко месо с фъстъчено масло
· Пълнени камби с ориз и маслинки
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Панирани пиперки с доматен сос
· Печени зеленчуци на грил
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Конфитюр от грозде
· Касисът събира най-много витамини на едно място
· Как да се грижим за кучето през зимните дни?
· 17 страхотни филмa, развиващи се през зимата
· Любими стихове за зимата
Сряда
21
Април 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Как да: Почистим череши/вишни от костилки
И така, ако си попаднал на този пост е ясно, че вероятно нямаш уред за отстраняване на костилки, като...
Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
По време на постите или ако имате непоносимост към лактоза, тази рецепта е нещо, което можете да опитате....
Суровоядски бонбони със сушени сливи
Милена от DeliFideli ни сподели една от оригиналните си и много обичани рецепти за суровоядски бонбони....
Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства...
Ризото в розово
На пръв поглед цвета на това ризото може да те стъписа, защото в този цвят сме свикнали да виждаме най-вече...
Най-популярните рецепти с авокадо
Родината на авокадото е Централна Америка – люлката на великите цивилизации на маите и ацтеките. Тези...
Супа от тиква и скариди с кокос
В студените дни, когато слънцето рисува в стаята, а мислите застиват в пространството. Когато е зима,...
Сладко от сини сливи
Печеното сладко от сини сливи е едно от ония прегрешения, които човек може да си позволи да хапне, в...
Тръстиковата захар – здраве и аромат на южно слънце - I
От малки знаем, че захарта е само празни калории и в нея няма нищо полезно – нито витамини, нито минерали....
Крем от авокадо и банан
Времето за приготвяне на този лек крем е около 30 минути (15 мин. подготовка + приготвяне , 15 мин. престояване...
Пита с ябълки
1 кг брашно 1,5 кг ябълки 25 г мая 100 г захар 200 мл олио 100 орехи смлени 1 и ½ ч.ч вода кора...
Солена палачинкова торта
Тази солена палачинкова торта е едно страхотно предястие за всяка празнична трапеза. Има красив вид и...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook