Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печени камби - зимнина



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тези камбички в нашето семейство са любимата ни зимнина. Като изключим почистването на камбите, всичко след това става много лесно и бързо. Ако предпочитате по-сладки, по-солени, по-кисели - увеличете съставките. Познавам домакини, които слагат и олио вътре, аз обаче не слагам - предпочитам всеки допълнително, след това, при нужда да си добави.

камби
сол
захар
винен оцет
целина
бахар
черен пипер
чесън


С помощта на ножче (с късо острие) изрязваме измитите камби от дръжката и почистваме добре от семената. Фурната загряваме на около 200 градуса.

Нареждаме камбите с отвора нагоре в тава. Във всяка камба слагаме непълни: 1 ч.л захар, 1/2 к.л сол, 1 ч.л оцет /или супена, ако обичате по-кисело/, зрънце бахар и черен пипер, скилидка чесън, листенце целина (ако решите да сложите олио - 1 ч.л). Ако камбите ви са по-малки използвайте кафени лъжички!! за маринатата.


Печем във фурната до лека промяна на цвета (камбите не трябва да се изпекат), това време е средно 10-15 минути.

Когато са готови, още горещи, ги нареждаме в буркан една върху друга, с отвора нагоре, като с помощта на уред леко ги притискаме за да се съберат повече.

Затваряме с капачка добре и заваряме за 5 минути.

Коментари
2019-08-23 #15
Коки
Ако сложа нарязано зеле с моркови във камбите .ще се получи ли???????
2017-09-19 #14
К.Михова
Много е сполучлива рецептата,но аз вместо захар сложих мед.Вкусът е превъзходен!
2016-09-21 #13
ЕМИЛИЯ
Ако се поставят и по 2 зрънца грозде, получава се страхотен вкус.
Аз не ги изварявам, а ги пълня с врели - от фурната,директно в бурканите/конфитюрени/,обръщам на капачка, покривам, до изстиването им.
2014-10-13 #12
Г.Николова
Перфектни са,обаче аз да не си играя да слягам във всяка камба,си слагам директно на дъното на буркана 1суп. лъж.сол,2 суп.лъжици захар,3 супени лъжици олио и 4 супени лъжици оцет.Технологията е същата. Затваряш,обръщаш и се кефиш като отвориш буркана Г
2013-10-19 #11
боби
сложете и малко чесан става супер
2013-09-26 #10
Инна Георгиева
Не остават на сухо, защото слягат с времето.
2013-09-25 #9
ния
Какво става с тези-най-отгоре-защото са на сухо.И-не може ли с ябълков оцет,а не винен.
2012-08-25 #8
НАТАЛИ
правя същите камби ,без да ги заварявам после.Слагам малка щипка сол,колко да има,няколко капки олио(много малко),малко захар и оцет(колкото олио).Докато горещи слагам ги в буркани и веднага затварям с капачка,БЕЗ ДА ГИ ВАРЯ!!!!!!И БЕЗ АСПИРИН.СТАВАТ СТРАХОТНИ,ПРОВЕРЕНО Е..
НАТА
2011-09-27 #7
Веси Георгиева
Привет Елена, не слагайте препълнена чаената лъжичка. А също ако са ви по-малки камбите намалете количеството.
Ще допълня в статията това пояснение.
А иначе ако стане по солена някоя трушийка, можете да я накисвате за кратко във вода.
2011-09-27 #6
Welichka
Много зависи колко са ти големи камбите и лъжичката. Аз съм я правила и е добре. като са ви от дребните камби не си намалет сол, захар и тн... Не можете ли да прецените че на 20 грама зеленчук не можеш да сложиш 30 грама сол и захар. Имам 3 вида лъжички за чай,едните са ми като супени от едни вносни ползвала съм най-дребните. Рецептата е супер ама се иска акъл
2011-09-27 #5
Елена Белчева
Като слагате по 1 ч.л. сол във всяка камба после опитвали ли сте ги?Подлъгах се по снимките и реших да ги направя и аз.Да, ама с по 1ч. л. сол във всяка камба не се яде от сол!Направих 7 кг.Не ме яд за парите ,а за труда ми!Пишете мерките коректно!!!!!
2011-09-22 #4
Mari Top
Във всяка камба слагам още и моркови на кръгчета.Не варя бурканите.Обръщам ги с капачката надолу докато изстинат.Така камбите остават по-хрупкави.
2011-09-22 #3
sneja
аз слагам и по 2 аспирина на дъното и после обръщам за около час докато изстинат бурканите и икономисвам варене
2011-09-17 #2
таня кисьова
страхотна е - моите хора също я харесват и смятам пак да ги правя тази година..
2010-11-06 #1
Величка Георгиева
много ми харесва тази рецепта, от години я приготвям и семейството ми също я харесва.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Рязана долма
· Пилешко месо с фъстъчено масло
· Пълнени камби с ориз и маслинки
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Панирани пиперки с доматен сос
· Печени зеленчуци на грил
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Конфитюр от грозде
· Касисът събира най-много витамини на едно място
· Януари - Мира Дойчинова
· Изключителният фестивал на ледените скулптури в Китай смайва окото
· Дивите коне на Исландия
Неделя
22
Септември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Домашният сладолед – с какво е по-добър?
Говорейки за сладоледа трудно можем да избегнем баналностите. Защото всеки знае, как освежава в горещите...
Patlican Kebap - Патладжан кебап
Този вкусен шиш от патладжан и малки кюфтенца е една от гордостите на турската национална кухня. Обикновено...
Агнешкото - защо да го изберем
Макар и да съществуват теории, според които ние можем да се храним напълно здравословно и без присъствието...
Пилешки дробчета по селски
Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам...
Домашна горчица от хрян
Антибактериалните свойства на хряна са обусловени от фитонцидите, които се съдържат в него. Те действат...
Никулденски шаран със сини сливи
Едно предложение за празника на Свети Николай, когато на масата задължително присъства шаранът. шаран...
Да си направим суши
Ако обичате екзотичните храни и експериментите, сигурно вече сте опитвали този деликатес идващ от Далечния...
Пенне ригато със спанак и сметана
Здравейте! Казвам се Александра, живея в Монтана и много обичам италианската кухня. Искам да участвам...
Как да: Изберем прясна риба
Няма нищо по вкусно от прясната риба, но и няма нищо по-отвратително от развалената. Тези две състояния...
Календар на сезонните плодове
Най-качествени, полезни и изгодни са плодовете в сезона си. А ето и кой плод, в кой месец, е най-изгоден...
Кулинарните специалитети на Испания - I
Испания не е типична кулинарна дестинация. Тя някак остава в сянката на гордата с изисканите си блюда...
Вита баница с леща и праз
Тони Карова от Tony's Happy kitchen ни предлага още една идея за постите, а защо не и за Бъдни вечер: Искам...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook