Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Кюфтета от булгур, просо и елда



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тази година половинката реши, че ще се включи в постите и това е причина да приготвям някакви осреднени варианти между стандартни и здравословни рецепти. Затова тук тези кюфтенца са пържени (а и трябваше по-набързо да станат), но вие спокойно можете да ги наредите в намазнена тава и да ги изпечете до златисто.

50 грама булгур
50 грама просо
50 грама елда

кимион, черен пипер, куркума,
червен пипер, индийско орехче,
кориандър, джинджифил, сух чесън
хималайска сол, олио


В около 1,5 л вряща вода, добавяме щипка сол и зърнените култури. Сваряваме до готовност. Ако има нужда прецеждаме.

В сместа добавяме подправките, общо около 1 пълна чаена лъжичка.

Оформяме кюфтенца с големина на голям орех. За целта навлажнявайте ръцете си във вода. Всяко кюфтенце овалваме в брашно и пържим до златисто или нареждаме в тавичка и печем в предварително загрята до 200 градуса фурна.

А ето и една идея за Вегетариански дюнер със същите кюфтенца




Коментари
2013-09-05 #3
лена
мерси,храна за коне не ям
2013-03-27 #2
Инна Георгиева
Oooo, Цанислава, чудесна ти е идеята!
2013-03-26 #1
Цанислава Генова
Страхотна рецепта! Получава се неземна вкуснотия! Моята смес стана малко по- течна и нямах търпение да я отцеждам. Изсипах я в намазнена тавичка, поръсих с галета и още малко олио отгоре. Оставих я във фурната, докато не се образува коричка. Превъзходно и много вкусно! БЛАГОДАРЯ!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вегетариански (постен) бъргър
· Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
· Кюфтета от тиквички
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Елда с кестени
· Брашното – някои го предпочитат черно
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Завръщането на просото
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Колко са полезни фибрите и трябва ли все пак да ги ограничаваме?
· Камут или корасан? Истината за древния сорт пшеница
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Торта със стар козунак без печене
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
Неделя
24
Октомври 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Гръцка салата
В "Гръцката салата" ( Χωριάτικη σαλάτα...
Мусака със спанак и ориз
Казвам се Кремена, на 26 години от Велико Търново. До скоро бях по майчинство и от няколко месеца работя...
Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
Елдата е храна, която дава много издръжливост на организма. Богата е на лесноусвоими белтъчини, манган,...
Сладко от праскови
Сезонът на прасковите е тук. Ако имате плодни дръвчета, то сигурно се изправяте пред голямо количество...
Бъркана пица
Когато приятелка ми сподели за нейната "бъркана пица" бях учудена - нарича се така, тъй като тестото...
Как да съхраним картофи през зимата
В нашата страна картофите са основен продукт в зимното меню. Независимо дали ги печем, варим или пържим...
Кокосовото мляко
Много хора по една или друга причина не искат да консумират прясно мляко – дали защото са вегетарианци,...
Здравословното мюсли
Миксът от зърнени култури, сушени плодове и ядки се появява в началото на XX век, „изобретява го” швейцарският...
Baingan Bharta - индийска кухня
Baingan Bharta е традиционна индийска рецепта от Панджабския регион, която в зависимост от района има...
С какво още да поднесем виното?
Според известната традиция, ако не се сервира с основно ястие, виното се поднася със сирена и/или сухи...
Кои сирена с кои вина си подхождат
Въпреки че тънките познавачи на вино споделят, че не всеки път комбинацията от сирене и вино е възможно...
Кисело зеле по добруджански
Преди няколко месеца, докато пазарувах в кварталния плод и зеленчук, подочух разговор. Една клиентка...
Конфитюр от грозде
Това не е (само) рецепта за конфитюр от грозде. Това е семеен спомен, за това как баба ми разкри любовта...
Тарама хайвер
Препечените филийки с домашно разбит тарама хайвер са един приятен спомен от моето детство. Сервират...
Да боядисаме яйцата с памук и хартия
Във всеки дом настава истинско оживление, дойде ли Велики Четвъртък /или Велика Събота/ - деня, в който...
Червената леща - повече желязо за малки и големи
Лещата е едно от най-старите култивирани бобови растения изобщо. Тя е била източник на ценни протеини...
Мазнините: добри, полезни, вредни - I
Често възхвалата или анатемосването на дадена мазнина има за цел просто да ни продаде рекламиран продукт....
Крем супа от картофи
Картофената крем супа е нещо на вид изключително просто, даже сякаш незаслужаващо внимание. Но опиташ...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 3
Снощи хапнахме Супа от коприва и пащърнак. Когато e сезон, се снабдявам с по-голямо количество коприва,...
Боб с пушени ребърца на фурна
Бобът, макар пристигнал само преди няколко века в България, днес е едно от традиционните български ястия....
Надупени картофки с кашкавал
Искрено се надявам за тази рецепта да сте успели да си купите вкусни картофи. В последно време срещам...
Салата "Мъката на бацила"
Преди малко повече от месец бях качила тази снимка на салата във Фейсбук профила си. На шега я кръстих...
Пастички "С любов"
Не е за всяка уста вишнавото кисело сърце с парченца от тръпчива арония. Меки като памук пандишпанови...
Любими есенни супи с тиква
Знам, че много хора не възприемат крем супите като сериозно ястие. Е, то някои и супата не я възприемат...
Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
Едно пролетно предястие с веган кашкавал и спанак, който може да се замени с всякакви зеленолистни. Можем...
Добруджанки
През останалите дни от седмицата хапвам само мюсли и сурови ядки за закуска, но в неделя, когато всички...
Шоколадов терин с кестени
Шоколад и кестени е интересна комбинация за сладкиш, който всеки трябва да опита. Няма как да го объркаш...
Как да използваме формите за лед - 12 идеи
Добре познатите ни форми за лед могат да имат много приложения, за които рядко се сещаме. Предимствата...
Шербет или сорбе? Опитайте и двете
Можете да си го направите по-течен или по-гъст. Да добавите дори подправки и плодове. Но в основата му...
Постни мъфини с локум
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Отново съм аз, вашата читателка Ивелина Петрова, от град Варна. Сега Ви...
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
Фъдж с кокос
Този десерт става изключително бързо, а вкусът му е страхотен. Макар наречен фъдж, тук по-скоро идеята...
Варено жито за Задушница
Раздавката (подавката) е част от ритуала за Задушница. Най-често се подава варено жито, а също и пита,...
Великденска изненада с различен вкус
Великден наближава и отново близки и приятели ще се съберат около шарени пролетни трапези. Споделям...
Динята - лятна свежест
Най-любимият ни плод през лятото е динята. Не се знае с точност от кога се отглежда, но се предполага,...
"Който казва, че не обича шоколад, вероятно лъже"
Чудили ли сте се защо, след като сте изяли цял шоколад или преполовили кутия бонбони, желанието ви да...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook