Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Кюфтета от булгур, просо и елда



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тази година половинката реши, че ще се включи в постите и това е причина да приготвям някакви осреднени варианти между стандартни и здравословни рецепти. Затова тук тези кюфтенца са пържени (а и трябваше по-набързо да станат), но вие спокойно можете да ги наредите в намазнена тава и да ги изпечете до златисто.

50 грама булгур
50 грама просо
50 грама елда

кимион, черен пипер, куркума,
червен пипер, индийско орехче,
кориандър, джинджифил, сух чесън
хималайска сол, олио


В около 1,5 л вряща вода, добавяме щипка сол и зърнените култури. Сваряваме до готовност. Ако има нужда прецеждаме.

В сместа добавяме подправките, общо около 1 пълна чаена лъжичка.

Оформяме кюфтенца с големина на голям орех. За целта навлажнявайте ръцете си във вода. Всяко кюфтенце овалваме в брашно и пържим до златисто или нареждаме в тавичка и печем в предварително загрята до 200 градуса фурна.

А ето и една идея за Вегетариански дюнер със същите кюфтенца




Коментари
2013-09-05 #3
лена
мерси,храна за коне не ям
2013-03-27 #2
Инна Георгиева
Oooo, Цанислава, чудесна ти е идеята!
2013-03-26 #1
Цанислава Генова
Страхотна рецепта! Получава се неземна вкуснотия! Моята смес стана малко по- течна и нямах търпение да я отцеждам. Изсипах я в намазнена тавичка, поръсих с галета и още малко олио отгоре. Оставих я във фурната, докато не се образува коричка. Превъзходно и много вкусно! БЛАГОДАРЯ!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вегетариански (постен) бъргър
· Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
· Кюфтета от тиквички
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Елда с кестени
· Брашното – някои го предпочитат черно
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Завръщането на просото
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Колко са полезни фибрите и трябва ли все пак да ги ограничаваме?
· Камут или корасан? Истината за древния сорт пшеница
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Пикантни чили догс
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Любими есенни супи с тиква
· Вкусни десерти с тиква
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Торта със стар козунак без печене
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
Вторник
9
Март 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Бульон трезве
Едва ли има човек, който не е осъмвал след бурна нощ с натежала глава. Махмурлукът не е шега работа –...
Как да си захванем квас?
В миналото нашите баби приготвяли хляба си безквасен или с квас. Комбинацията от брашно, вода и разнообразни...
Гръцка салата
В "Гръцката салата" ( Χωριάτικη σαλάτα...
4 идеи какво да направим с червено цвекло
Цвеклото е невероятно полезен зеленчук. В това едва ли някой се съмнява. Но съм забелязала, че когато...
Пролетта идва с... киселец
Да, традиционно е закичена с кокиче, но ако говорим за идването й в менюто ни, определено това може да...
Калмари и пипалца "по гръцки"
Едно от любимите ми ястия, разкошно за приготвяне на вилата, наред с различни риби на скара и миди.....
Козуначени кифлички
Здравейте!Казвам се Людмила от гр. Хасково и бих искала да участвам и с едно предложение, за великденски...
Салата "Златна есен"
Нарекох тази салата „Златна есен”. Първо, защото цветовете й напомнят на пъстра гора в края на октомври...
Палачинки с праскови и канела
Бързам да направя допълнението, че това не са палачинките, които най-често хапваме в европейската кухня,...
Мароканската кухня – пиршество за душата - II
Присъстващ на всяко ястие е мароканският хляб (хобз) - кръгъл и плосък, тип пита, с дебела кора. Приготвя...
Домашна прясна паста без яйца
Как се прави прясна паста вече съм писала. Но се сдобих с машинка за паста и тук тя е приготвена с нея....
Паламуд плакия по варненски
Тази рецепта си е малко старовремска. От времето, в което никой не е броял мазното и пърженото. Семейна...
Как да си направим кълнове от боб мунг?
Кълновете от боб мунг най-често ще откриете в готов вид в търговската мрежа като "соеви кълнове". Те...
Помогни на Цвети! Изпрати постна рецепта
Играта "Помагам на Цвети ot Hera.bg" ще се състои от 2 до 25 декември 2013 година, включително.  Както...
Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка
Сиренето Камембер има твърда плесенна коричка, която задържа меката му вътрешност. Готвенето му на висока...
Меденки "Мечи лапи"
"Меденки, големи като мечи лапи", това си казахме, докато хапвахме от тях у дома. После пък си спомнихме,...
Веган торта с ядки, сушени плодове и крем от авокадо и банан
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
В защита на Храната
Храната. Защо такова обичайно нещо като храната има нужда от защита? Според американският журналист и...
Как да направим плато сирена?
Платото от сирена е универсална идея за всякакви поводи и ситуации. Тя не изисква потене над печки и...
Постна майонеза
Тази рецепта правя и записвам специално за Гени. Нейното детенце има алергия към яйца. Предложих й, освен...
Хелоуин: Отрязани пръсти
Тези зловещи отрязани пръсти увити в бинт са просто дебърцини с кетчуп и арабска питка. Ефектно и лесно. Нужно...
Зелените подправки - шедьовър на лятото
Лятото е щедър сезон. Гали ни с топлите си лъчи, изсипва в краката ни изобилие от плодове и зеленчуци...
Как да се храним по време на летните жеги
Високите летни температури са истинско изпитание за нашия организъм. Особено нетърпими са жегите в големи...
Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Набързичко да си спиша обещаното за Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam, със салса с патладжан...
Японската кухня - II
Месо Като цяло месните блюда не са характерни за японската кухня. Домашни животни тук никога не са отглеждани,...
Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
На Благовещение по традиция на трапезата трябва да има ястие с коприва и в това няма нищо случайно....
Витаминозна зелена салата
Предлагам ви една изключително полезна комбинация с червено цвекло. Ето и как да приготвите тази вкусна...
Скариди с чесън и копър
Съвършените неща са прости. Те нямат нужда от нищо повече и нищо по-малко. Блюдо от скариди с чаша вино...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ!
На всеки му се е случвало да го изненадат внезапни гости. Не от онези неприятните, с които през цялото...
Суровоядски бонбони със сушени сливи
Милена от DeliFideli ни сподели една от оригиналните си и много обичани рецепти за суровоядски бонбони....
5 любими десерта с ябълки
Есента е времето на изобилието, но един плод с ненадминат чар ни намига недискретно от пазари и магазини....
Лаврак в бадеми с шафранов сос
Една вкусна рецепта, която приготвяме за 20-тина минутки. Ястието можем да сервираме с пресни малки картофки,...
Пържола с шоколад
Последният път, когато срещнах тази метафора, тя беше използвана като синоним на "манджа с грозде" т.е...
Питка за Богоявление и Ивановден
На 6 и 7 януари отбелязваме Богоявление (Йордановден) и Ивановден. По традиция на масата се слага прясна...
Спагети по "китайски"
Китайската кухня е изключително интересна. Заради обширната си територия, в зависимост от района, тя...
Ябълков кейк
Тази рецепта я имам от моята баба, която беше ненадмината сладкарка. Тефтерът с всичките й кулинарни...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook