Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печена трицона



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тази рецепта често я правеше свекърва ми и никъде другаде не съм виждала някой да я приготвя. В тяхната къща се e правила от поколения. Макар, че тя си отиде от този свят, реших да я оставя в нейния профил, защото вярвам, че най-важното в живота е какво оставяш след себе си. Опитайте рецептата и споменете с добра дума. Инна

Така приготвена рибката може да се сервира като рибно предястие, но заедно с една питателна салата спокойно може да се превърне в основно такова.


800 гр трицона
40 мл оцет
40 мл олио
40 мл вода
2 листа дафинов лист
5 зърна бахар
7 зърна черен пипер


Рибата се измива и се нарежда една до друга с леко застъпване на всеки ред (като керемиди)

На места слагаме дафиновите листи, бахара и черния пипер.

Заливаме с олиото, водата и оцета и печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Оцетът стопява костите на рибката, а олиото леко я запържва. Става чудничка.
Коментари
2014-09-01 #12
канна
У дома предпочитаме рибка шпроте - замразена, защото е по-едра от трицоната, макар и прясна! Трябва да се отдели време за размразяване и оцеждане, иначе се приготвя пак така; средната кост не се харесва на всички, защото е по-яка от тази на трицоната (гюмюша)!
2014-08-30 #11
Мария
Вместо оцет,1бурканче горчица.Всички други подправки-същите.Към края на изпичането се изцежда сока на 1 лимон.По желание,към края може да се добавят маслини и кръгчета кисели краставички.
2014-02-09 #10
Мариана
Лимона когато се пече с кората обаче ще придаде горчивина на ястието като цяло. Това трябва да се отчете и не всеки ще го хареса.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пица от лимец с риба и каперси
· Паламуд плакия по варненски
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 14
· Полезните морски дарове
· Как да: Почистим риба
· Как да: Изберем прясна риба
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Торта със стар козунак без печене
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
Събота
6
Юни 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
От пролетния конкурс "Пролет с Hera.bg" научихме някои нови рецепти с любимите ни зеленолистни зеленчуци,...
Кои сирена с кои вина си подхождат
Въпреки че тънките познавачи на вино споделят, че не всеки път комбинацията от сирене и вино е възможно...
Витаминозна зелена салата
Предлагам ви една изключително полезна комбинация с червено цвекло. Ето и как да приготвите тази вкусна...
Дафиновият лист - много приложения и лесно отглеждане
Благородният лавър е декоративно зелено дърво с много отличителен аромат от семейство Лаврови, което...
Пълнозърнести канелени бисквити
В едно магазинче за хляб, до нас, правят подобни бисквити. Още щом ги вкусих си казах, че ще опитам да...
И за нашите деца Храната е най-доброто лекарство!
Тадааа, какво имаме на тази снимка: Бял и червен ориз с хрупкави зеленчуци - Снощната вечеря + нослето...
Овесени бисквити с Дарето
Рецептата ми е споделена от една приятелка, която обича да готви всякакви завъртяни вкусотийки. Но на...
Крем от авокадо и банан
Времето за приготвяне на този лек крем е около 30 минути (15 мин. подготовка + приготвяне , 15 мин. престояване...
Черешов пай
Надали има жена на земята, която да не е слагала двойки черешки на ушетата като обици (е поне където...
Готвенето помогнало на човек да развие мозъка си
Готвенето е помогнало на човека да развие мозъка си и е допринесло за възникването на религиите и културата,...
Какво да сложим на трапезата за Бъдни вечер
Бъдни вечер е не само последният ден от великите пости, а навечерието изпълнено с трепетно очакване да...
Мъфини с тиква и локум
Специално за нас Илиян Димитров, човекът, който стои зад Блоговодител, представи своя авторска рецепта...Тези...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook