Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Патладжанени рулца с козе сирене



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ако допреди десетилетия козето сирене е било чест продукт на трапезата на българина - днес почти сме го забравили. Цената му наистина е по-висока от кравето, но полезността му е също пъти по-висока.

1 патладжан-400-500 гр
4-5 домата от консерва
100 гр прясно козе сирене
1 пресен домат
2 скилидки чесън
розмарин
черен пипер
зехтин
сол


Патладжанът нарязваме по дължина, на ивици с дебелина 5 мм, посоляваме и оставяме за 30-60 мин да излезне горчивия сок. След което ги подсушаваме.
Зависи от широчината на патладжана (има и по-тънки сортове), нарязваме ивиците на ленти с дебелина 5-6 сантиметра. Избирайте по-дълги патладжани, за да може да се навият.

Всяка ивица намазваме със зехтин и изпичаме на оребрен тиган (ако нямате такъв, можете да ги изпечете във фурна, върху хартия за печене, до златисто от двете страни). След това посоляваме.

В тиган с малко мазнина, запържваме 2 скилидки чесън, разрязани на две и ги изваждаме. В същата мазнина запържваме, докато се изпари водата, нарязания на ситно пресен домат и доматите от консерва, добавяме сол, млян черен пипер на вкус и розмарин.


Сиренето нарязваме с дължина колкото широчината на патладжанените лентички.
Във всяка ивица патладжан слагаме малко от доматите, парченце сирене и завиваме на рулца.
Ако желаете можете вместо козе да замените със прясно (неузряло) краве сирене
Добър апетит.
Коментари
2010-02-23 #1
elle
Ето и моята рецепта за патладжан.Нарязавам патладжана на половинки по дължина,като ладии.Ако е по-голчм,може и на дебели филии.Познатата процедура по отделчне на горчивия сок. След това редя в добре намаслена тава,отгоре слагам ситно нарязано сирене Моцарела,чесън,пресен босилек,домати също наситнени и капвам върху всяко парче по няколко капки балсамов оцет.Пека в умерена до силна фурна до готовност.Вкусно е!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
· Козето мляко – достойната замяна
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Средиземноморската диета – щастие за цял живот
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Аспержите - изтънчено удоволствие
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Пицата - от храна за бедните в Италия до любима храна в целия свят
· Аранчини - италиански оризови топки
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Как да направим плато сирена?
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
Събота
28
Ноември 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Баница с праз, гъби и амарант
По време на пости или в предколедния сезон търсим всякакви алтернативи на вкусни ястия. Баниците са едни...
Печен миш маш
Обичам миш маш, а също и печени зеленчуци. За това реших да комбинирам и се получи това зеленчуково ястие. ...
Да си направим суши
Ако обичате екзотичните храни и експериментите, сигурно вече сте опитвали този деликатес идващ от Далечния...
Патладжанчета с кайма
Предлагам ви една лесна, лятна рецепта за тези от вас, които все пак им се иска нещо месно :) 2 бр....
Хранене на бавни обороти – движението Slow food
Всички познаваме фаст фууда – „бързата храна”. През работната седмица хапваме на крак пици, закуски,...
Портокаловите корички - безвреден аромат за сладкиши
Вече всички знаем, че в по-голяма част от опакованите сладкиши се крие значително количество химия. Овкусителите,...
Откриването на Америка като кулинарна революция - II
Фасулът Бобът вероятно е едно от най-старите културни растения в света. Произхожда от Южна Америка,...
Пенне ригато със спанак и сметана
Здравейте! Казвам се Александра, живея в Монтана и много обичам италианската кухня. Искам да участвам...
7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
Дип, разядка - както и да ги наричаме, тези предястия са универсални и все по-актуални. Те могат да са...
Домашна лютеница -II част (рецепта)
За печеният пипер вече писах, тайната на истинската домашна лютеница според мен е точно в неговото количество...
Календар на сезонните плодове
Най-качествени, полезни и изгодни са плодовете в сезона си. А ето и кой плод, в кой месец, е най-изгоден...
Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
Ако максимата "Любовта минава през стомаха" е вярна, то с тези ръчно изработени бонбони влюбването е...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook