Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Подправени масълца


Подправените масла са страхотно допълнение към топли ястия а в някои случаи се готви и самия продукт с тях. Те са прекрасен завършек към месо, риба, зеленчуци, сандвичи, паста, та дори и десерти.
Докоснат ли се пък до препечена филийка те превръщат хляба в една от най-достъпната вкусотия.

Ключът към рецептите е хубавото истинско масло. Търговците вече са задължени да изписват съдържанието на добавки, така че е много лесно да се ориентирате към това с най-ниски и по възможност въобще без растителни мазнини. Всичко което се добавя в маслото се наситнява и ако е нужно се слага и сол.


В съд разбиваме маслото с помощта на дървена лъжица докато стане пухкаво (можем да използваме и миксер на най-ниската скорост.)
Добавяме комбинацията от подправки или продукти, която сме избрали и разбъркваме добре.
Слагаме маслото в хартия за печене или домакинско фолио за завиване и с ръце търкаляме докато се получи форма на саламчета
Завиваме краищата и слагаме в хладилника да стегне. Съхраняваме в хладилника до 4-5 дена или до месец във фризера.
При сервиране се отрязва кръгче и слага върху продукта.

Ето и няколко предложения


Босилек, пармезан и домати - за риба, месо, зеленчуци
100 г масло
2 с.л настърган пармезан
10 листенца босилек
1 с.л ситно нарязани сушени домати

Френско билково масло - за месо, зеленчуци
220 гр масло
2 с.л сухо бяло вино
1 с.л наситнен лук
1/2 ч.л наситнен чесън
2 ч.л наситнен магданоз
3/4 ч.л наситнена прясна мащерка
1 с.л каперси

Чили, Кориандър и Лайм - за риба
100 г масло
150 г люти червени чушлета -ситно нарязани
1 лимон - настъргана кора
2 с.л кориандър-нарязан

Хрян и пипер
- за сандвичи с по-тежки меса
100 г масло
2 с.л крем Хрян
Черен пипер -едро млян

Масло с лешници, бадеми и орехи - за хляб, палачинки, картофи, зеленчуци
100 гр масло
100 гр изпечени ядки
1 ч.л мед

Практически можем към маслото да добавим всякакъв продукт, така че експериментирайте и добавяйте ваши любими съставки: копър, горчица, люти чушлета, хайвер, аншоа, плодове.
Ето и още няколко идеи какво да добавите към маслото.

Със сирена - за картофи, паста и ориз
С къри и червен пипер - за пиле и зеленчуци
с боровинки или ягоди - за палачинки и гофрети
с прясна мента - за шоколадови кексове

Виж още статии за:   Рецепти · Предястия и салати ·
Коментари
2011-10-24 #4
Валентина
Прекрасна идея!Пробвала съм масло с подправки домашно приготвени и става вкусно и приятно!Ще пробвам и от тези!
2009-10-21 #3
Инна Георгиева
Момичета радвам се, че ви харесват! Очаквам отзиви
2009-10-21 #2
нели пискова
Билковите масла са наистина чудесно допълнение. Благодаря за оригиналните комбинации от добавки. Непременно ще ги пробвам.
2009-10-17 #1
Ели Стоянова
Обожавам масло с подправки. Чесновите масълца така отварят апетита! Не съм се сещала че мога и сама да си направя. Ще пробвам Френското билково масло тези дни
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Любими есенни супи с тиква
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Виж още статии за:   Рецепти · Предястия и салати ·
Неделя
25
Август 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Витаминозна зелена салата
Предлагам ви една изключително полезна комбинация с червено цвекло. Ето и как да приготвите тази вкусна...
Пица с тиквички и сирена
Пица у дома се прави рядко. 2-3 пъти в годината. Сигурно за това и не съм достатъчно сериозна за да открия...
Суровоядска торта с шоколад и глог
Събрах есента - в тази суровоядска тортичка. Има какво ли не от нея - къпини, дюли, смокини, орехи, лешници....
Как да приготвим: Броколи
На първо място е необходимо да изберете качествени броколи. Те се познават по тъмнозеления цвят, стегнатата...
Мазнините: добри, полезни, вредни - II
Животинските мазнини за разлика от растителните, съдържат холестерол и повече наситени мастни киселини...
Как да си направим: Пилешки бульон
Често когато обезкостяваме пилето остават парченца, кости и други. Но дори да не е така, в магазинната...
Амарантът – събуден за нов живот
Макар и да ви звучи екзотично амарантът всъщност е познат и по нашите земи. Може би сте чували или дори...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ! - II
Пикантни крутони. Обикновено крутоните се използват за добавка към крем супа, но те са и доста приятни...
Салата от спанак, цвекло, синьо сирене и орехи
Нещо свежо и набързо. Изберете по-дребен спанак, за да не се налага да режете листенцата. две шепи...
Добруджанки
През останалите дни от седмицата хапвам само мюсли и сурови ядки за закуска, но в неделя, когато всички...
Алкохолът и кулинарията – брак по любов
Те, разбира се, отлично си подхождат – какво е рибата без изстудено полусухо вино, свинският стек без...
Охлюви – нещо изтънчено или забравено от кухнята на баба
Всеки от нас поне веднъж е имал кулинарна среща с охлювите. Познавачи казват, че хората се делят на три...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook