Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Кекс със сладко



Елица Нинова
        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Опитайте тази изключително лесна рецепта за кекс. В нея няма нито яйца, нито мляко, така че е подходяща и по време на пости.

1 ч.ч захар
1 ч.ч. вода
2 с.л оцет
1/2 ч.ч. олио
3 с.л сладко
2 ч.ч. брашно
1 ч.л сода
3 пак. ванилия

Фурната загряваме на 200 градуса.

Всички продукти смесваме в купа и бъркаме с дървена лъжица до хомогенна смес. Аз лично използвах малко сладко от сливи, но вие използвайте и друго, ако имате. Каквото ми бе останало.

Намазняваме тавичката с мазнина, а след това я набрашняваме леко.

Изсипваме сместа и печем първите 10 минути на 200 градуса, а после до готовност на 180 градуса.

След като изстине нарязваме на квадратчета и по желание можете да поръсите с пудра захар
Коментари
2013-10-03 #3
Инна Георгиева
Ами то от канелата става тъмно. С шоколад, полято? Не е ли фъдж?
2013-10-02 #2
Men
Негърското дупе е съвсем друго нещо - с шоколад, затова е негърско : )
2013-09-30 #1
Инна Георгиева
Нещо подобно правех като ученичка. Спомних си, когато видях рецептата, та потърсих този кекс от деството ми. Почти същият е, но е с канела и 1 чаша сладко ) и се казва Негърско дупе
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· "Здравословен обяд за ученика" - питателно бурито, сини сливи и орехи
· Мармалад асорти
· Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Галет със смокини
· Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
· Джинджифилова торта с портокали
· Бърза баница в кексова форма
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Торта със стар козунак без печене
· 5 любими десерта с ябълки
· Козуначена пита след Великден
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Шоколадов терин с кестени
· Магданозени кюфтенца
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Как да си направим кълнове от боб мунг?
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
· Изкуството на късната лятна вечеря
Вторник
2
Юни 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Печен омлет с тиквички
За любовта ми към тиквичките вече съм споделяла. След като две близки семейства, по едно и също време,...
Добруджанки
През останалите дни от седмицата хапвам само мюсли и сурови ядки за закуска, но в неделя, когато всички...
Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
Едно пролетно предястие с веган кашкавал и спанак, който може да се замени с всякакви зеленолистни. Можем...
Постни мъфини с локум
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Отново съм аз, вашата читателка Ивелина Петрова, от град Варна. Сега Ви...
Наздраве по холандски
Приятна съботна или неделна вечер. Навън вали сняг, а вие сте се събрали на по питие вкъщи с приятели....
Сос "Болонезе"
Ragu alla Bolognese (в превод: рагу по болонски), както наричат този сос в Италия, е един от най-често...
Телешко в шоколадов сос
В месеца на любовта получих подарък от скъп за мен човек, между всичко се криеше и кулинарна книжка....
Risotto al radicchio e Gorgonzola
Рецептата ни представя Радостин Кирязов, собственик на италиански ресторант "PizzaRado", специално за...
Пръчици от тиквички със сусам
За любовта ми към тиквичките вече съм споделяла. Днес предлагам една идея за тиквички, които ги прави...
Печена трицона
Тази рецепта често я правеше свекърва ми и никъде другаде не съм виждала някой да я приготвя. В тяхната...
Oвнешка яхния с праз
Овнешката яхния с праз е характерна рецепта за Петковден 1 кг овнешко месо 1 кг праз 2 домата 100...
Ginataang monggo - филипински десерт
Ginataang monggo е традиционен филипински десерт. С думата Ginataang филипинците назовават всякаква...
Сандвич със сос от авокадо и босилек
Здравейте, Hera.bg! Здравей, Цвети! Макар и на края на поста реших да се включа с една рецепта, която...
Брускети с домати, чесън и зехтин
Родината на брускетата е централна Италия. Препечената със зехтин филийка е прекрасно предястие (особено...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook