Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Банички с ябълки



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
За тази рецепта изберете сладки, но кисели ябълки. Комбинацията е прекрасна, особено с канелата и карамеления дъх на кафявата захар. На трапезата за Димитровден е хубаво да присъства сладкиш с ябълки. Защо това да не е алтернатива?

9 бр. кори за баница
800 гр. ябълки
100 мл. олио
50 гр. орехови ядки
1 с.л препълнена канела
200 гр. - кафява захар


Използвала съм само 9 листа от корите, защото толкова се събират прави в моята тавичка. Но вие увеличете ябълките, за да изразходвате цялото количество. Ако харесвате с повече ядки, може и тях да увеличите. Решите ли да използвате бяла захар вместо кафява, намалете грамажа.

Ябълките измиваме, почистваме от семките и кората - настъргваме ги на едро ренде.

В тенджерка загряваме 1 с.л растителна мазнина и задушаваме настърганите ябълки. Когато течността им започне да се изпарява (след около 3-4 минути), добавяме канелата и кафявата захар. Добре е сместа да не става много суха. Оставяме я настрана да изстине.


Върху кората капваме по малко олио (най-удобно е да се намазнява с четчица) и слагаме равномерно от сместа. Колко да се сложи е донякъде въпрос на вкус, но да речем около 2 препълнени супени лъжици. Навиваме листа на пуричка. Ако желаете тя да стане по-дебела, можете да завиете тази пуричка в друг лист, приготвен по гореописания начин. Аз ги оставям малки, за да са удобни за хващане от детето.

Печем в умерена фурна (около 190 градуса) до кафява коричка, в предварително намазнена тавичка (или върху хартия за печене), като леко намазняваме баничките и отгоре.

След като изстинат, ги нарязваме, а можем да поръсим с пудра захар. Но, честно казано, са перфектни и без нея...
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Варено жито за Задушница
· Сълзици с канела
· Питки със сирене за Димитровска задушница
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Баница с праз, гъби и амарант
· Бърза баница в кексова форма
· Димитровден - Рецепти за Димитровската трапеза
· Ябълков кейк
· Печена тиква
· 5 любими десерта с ябълки
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Ябълкови тиганички със захар мусковадо
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 16
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Торта със стар козунак без печене
· Козуначена пита след Великден
· Постен кокосов кекс с какао
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Шоколадов терин с кестени
· Лакрица - бонбони като никои други
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
· Изкуството на късната лятна вечеря
Събота
30
Май 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Домашен хляб с квас в хлебопекарна
Тази година се зарекох по време на постите да опитам да хвана квас. Първият път беше неуспешен, но след...
Тайните на вкусната и полезна зелена салата
Салатите са вълнуващи, салатите са "рокендрол", както ги нарича Джейми Оливър. Според известния готвач,...
Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
През уикенда обичам да отделям повече време за малко по-засукани десерти. Просто имам времето да отделя...
Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Бях се загледала в един кулинарен канал наскоро, та там Джейми Оливър гостуваше в Базиликата, Италия,...
Зелените подправки - шедьовър на лятото
Лятото е щедър сезон. Гали ни с топлите си лъчи, изсипва в краката ни изобилие от плодове и зеленчуци...
Сос "Болонезе"
Ragu alla Bolognese (в превод: рагу по болонски), както наричат този сос в Италия, е един от най-често...
Лесен кекс с орехи
Кексът може да изглежда много лесна работа за някои, но за мен дълго време беше пълна мъгла. Докато не...
В защита на Храната
Храната. Защо такова обичайно нещо като храната има нужда от защита? Според американският журналист и...
Шоколадови бисквити с червени боровинки
Мина малко повече от седмица от края на нашия пролетен конкурс "Пролет с Hera.bg". Публикувахме имената...
Тръстиковата захар – здраве и аромат на южно слънце - I
От малки знаем, че захарта е само празни калории и в нея няма нищо полезно – нито витамини, нито минерали....
Най-полезният сладолед
В жарките горещи дни сладоледът ни дава свежест и наслада. Но всяка жена, поне малко загрижена за линията...
Мъфини с тиква и локум
Специално за нас Илиян Димитров, човекът, който стои зад Блоговодител, представи своя авторска рецепта...Тези...
Прасоризо - ризото с праз
Галина участва в играта и с втора рецепта - за основно ястие: Прасоризо - ризото с праз 2-3 стръка...
Пилаф "Трите зърна"
Пилафът е едно традиционно ястие от Арабския свят и Ориента. Но както всяка традиция, всеки я разбира...
Зимни коктейли: Ирландското кафе
Силно ободряващо кафе, стоплящо кръвта меко уиски, гъста сметана като натрупалия навън сняг и бучка захар...
Баница с тученица
От кога се каня да направя баница с тученица и ето, че се наканих. За късмет в края на юли (поне на нашето...
Вегетариански (постен) бъргър
Момчетата обичат бъргъри. И макар моето да не консумира тази храна особено често, все пак си е част от...
Агнешкото - защо да го изберем
Макар и да съществуват теории, според които ние можем да се храним напълно здравословно и без присъствието...
Салата Фризе
Когато си купих салатата Фризе, нямах никаква идея, какво би следвало да представлява и дори как да я...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook