Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Банички с ябълки



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
За тази рецепта изберете сладки, но кисели ябълки. Комбинацията е прекрасна, особено с канелата и карамеления дъх на кафявата захар. На трапезата за Димитровден е хубаво да присъства сладкиш с ябълки. Защо това да не е алтернатива?

9 бр. кори за баница
800 гр. ябълки
100 мл. олио
50 гр. орехови ядки
1 с.л препълнена канела
200 гр. - кафява захар


Използвала съм само 9 листа от корите, защото толкова се събират прави в моята тавичка. Но вие увеличете ябълките, за да изразходвате цялото количество. Ако харесвате с повече ядки, може и тях да увеличите. Решите ли да използвате бяла захар вместо кафява, намалете грамажа.

Ябълките измиваме, почистваме от семките и кората - настъргваме ги на едро ренде.

В тенджерка загряваме 1 с.л растителна мазнина и задушаваме настърганите ябълки. Когато течността им започне да се изпарява (след около 3-4 минути), добавяме канелата и кафявата захар. Добре е сместа да не става много суха. Оставяме я настрана да изстине.


Върху кората капваме по малко олио (най-удобно е да се намазнява с четчица) и слагаме равномерно от сместа. Колко да се сложи е донякъде въпрос на вкус, но да речем около 2 препълнени супени лъжици. Навиваме листа на пуричка. Ако желаете тя да стане по-дебела, можете да завиете тази пуричка в друг лист, приготвен по гореописания начин. Аз ги оставям малки, за да са удобни за хващане от детето.

Печем в умерена фурна (около 190 градуса) до кафява коричка, в предварително намазнена тавичка (или върху хартия за печене), като леко намазняваме баничките и отгоре.

След като изстинат, ги нарязваме, а можем да поръсим с пудра захар. Но, честно казано, са перфектни и без нея...
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Варено жито за Задушница
· Сълзици с канела
· Питки със сирене за Димитровска задушница
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Баница с праз, гъби и амарант
· Бърза баница в кексова форма
· Димитровден - Рецепти за Димитровската трапеза
· Ябълков кейк
· Печена тиква
· 5 любими десерта с ябълки
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Ябълкови тиганички със захар мусковадо
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 16
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Патладжанена разядка
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Козуначена пита след Великден
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Любими есенни супи с тиква
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
Неделя
18
Април 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Как да си направим кълнове от боб мунг?
Кълновете от боб мунг най-често ще откриете в готов вид в търговската мрежа като "соеви кълнове". Те...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ!
На всеки му се е случвало да го изненадат внезапни гости. Не от онези неприятните, с които през цялото...
Пилешко месо с фъстъчено масло
Като повечето хора до преди години само бях чувала от "американските филми" как мажат наляво - надясно...
Най-популярните рецепти с авокадо
Родината на авокадото е Централна Америка – люлката на великите цивилизации на маите и ацтеките. Тези...
С любов за лимонадата
Запитвали ли сте се защо лимонадата е кръстена на лимона? Трябва ли да е направена задължително и само...
Брашното от рожков - здравословната алтернатива на какаото
Брашното от рожков нашумя последните години най-вече като здравословна алтернатива на какаото. Особено...
Да готвим с вино
Виното може да придаде на всяко ястие незабравим аромат и вкус, да подчертае всички достойнства, но също...
Пилешки руладини с гъби
Едно от любимите и сравнително бързи неща, които приготвяме в нашия дом. Получават се 4 броя руладини....
Палачинки с праскови и канела
Бързам да направя допълнението, че това не са палачинките, които най-често хапваме в европейската кухня,...
На всяка манджа... вино
Да си призная, преди време нищо не разбирах от вино. Дори не разбирах качествата на тази напитка и ми...
Бърза авокадо паста
Обожавам паста - всякакви видове и всякакви сосове. Понякога времето не стига за разточително готвене....
Винен кебап с месо
Тази рецепта е рожба на молбата на една читателка за рецепта, в която да оползотвори виното, което не...
Великденска изненада с различен вкус
Великден наближава и отново близки и приятели ще се съберат около шарени пролетни трапези. Споделям...
Домашни бонбони - II
За да си направите тези сладки топчета (около 15 бр.) отново ви трябва блендер. Бонбони с фурми...
Aфродизиаците в ежедневното ни меню
Връзката между храната, която консумираме, и сексуалната ни кондиция, е позната още от Древността. Сексуалната...
3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Кайсиите често стоят в сянката на прасковите, че и на нектарините. Да, те не са толкова сочни, но в тях...
Картофи на фурна със свинско и прясна чубрица
Прясната чубрица има по-нежен аромат от сушената, наскоро имах възможност да си набера за това и присъства...
Конфитюр от грозде
Това не е (само) рецепта за конфитюр от грозде. Това е семеен спомен, за това как баба ми разкри любовта...
Кюфтенца с булгур, броколи и таханов сос
Булгурът има високо съдържание на въглехидрати, но за сметка на това и също високо съдържание на фибри....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook