Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мъфини с тиква и локум


Специално за нас Илиян Димитров, човекът, който стои зад Блоговодител, представи своя авторска рецепта...Тези ароматни мъфини се приготвят изключително лесно и бързо, идеална закуска са за децата, за грабване набързо или за почерпка в офиса...



Включете фурната да загрява на 200 градуса.
1 ч.ч. сварена (сладка) тиква, ако не е подсладена - добавете още 3 с.л. захар към рецептата
2 яйца
2/3 ч.ч. заквасена сметана
1/4 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч. бяло брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче ванилия
1 ч.л. канела
1/2 кутия обикновен локум
пудрата захар от кутията локум
щипка сол
1/2 ч.ч. начупени орехи (по желание)

Сложете сварената тиква, заквасената сметана, яйцата, олиото и захарта в купа и разбъркайте добре с бъркалка до хомогенност.
Добавете сухите съставки и бъркайте до получаване на кексово тесто. Оставете настрана за няколко минути да се отпусне.
През това време нарежете локума на дребно и го добавете към тестото.
Ако използвате орехи - добавете и тях. Разбъркайте добре със шпатула. Трябва да получите мокро, лепкаво тесто.
Разпределете в тава за мъфини хартиени формички за печене и ги напълнете почти до ръба - да останат 5 мм., например.
Печете за 25 минути, като проверите мъфините на 20-тата минута.
Преди да ги извадите опитайте дали са се изпекли като ги продупчите с клечка за зъби. Ако излезе суха, значи са готови. Внимавайте да не улучите някое локумче, ако го направите опитайте пак с друга клечка.
Извадете мъфините и ги оставете за 5 минути да изстинат преди да ги извадите от тавата. Оставете ги върху решетка да изстинат напълно.

Внимавайте, горещият локум може да ви опари болезнено.

Да ви е вкусно!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Галет със смокини
· Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· Джинджифилова торта с портокали
· Бърза баница в кексова форма
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Любими есенни супи с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 24
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· Козуначена пита след Великден
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Патладжанена разядка
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Ябълков сладкиш с Мартин
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
· Изкуството на късната лятна вечеря
Вторник
31
Март 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
Фурмите са изключително ценен и полезен плод, един от най-древните, познати на човечеството. Корените...
Ошав
Ошавът присъства на обредните трапези в дните около Коледа, но освен това той е много хранителен и полезен....
Как да: Изберем прясна риба
Няма нищо по вкусно от прясната риба, но и няма нищо по-отвратително от развалената. Тези две състояния...
Сироп от бъз (свирчовина)
Вече ви разказах колко е полезна свирчовината (черен бъз) и ви предлагам да си направите сироп за разреждане....
Risotto al radicchio e Gorgonzola
Рецептата ни представя Радостин Кирязов, собственик на италиански ресторант "PizzaRado", специално за...
Палачинки от червено цвекло
Тази чудесна рецепта е приготвила и изпрати Ели Цветанова Искам да споделя, че направих страхотни...
Ориз с черни гъби, соеви кълнове и пиле
След успешното покълване на боб мунг - зелена соя, започнах да се чудя къде да включвам кълновете освен...
Ginataang monggo - филипински десерт
Ginataang monggo е традиционен филипински десерт. С думата Ginataang филипинците назовават всякаква...
С дъх на… чесън
За чесъна и вампирите всички знаем. За чесъна и бацилите обаче някак все забравяме и то не случайно....
Сладко от праскови
Сезонът на прасковите е тук. Ако имате плодни дръвчета, то сигурно се изправяте пред голямо количество...
"Друсани" пресни картофки с подправки
Този начин на приготвяне на пресни картофки научих преди 10 години от свекърва ми, само че бяха поръсени...
Сос Наполи
за около 500 мл сос 30 мл зехтин 1 лук 2 скилидки чесън 100 мл бяло вино 370 г белени домати от...
Козуначена пита след Великден
Какво да правим със стария козунак? Това е вторият най-задаван въпрос след Великден. Първият, разбира...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook